پایگاه خبری چهاردانگه: محمد حسن طالبیان روز چهارشنبه در جمع معاونان میراث فرهنگی استان های کشور در ساری گفت : بسیاری با این کار توانسته اند در طرفیت سازی و استاندارد سازی برای مدیریت و معرفی بهتر اثار میراث فرهنگی در منطقه استفاده کنند.
وی از ثبت جهانی آثار تاریخی به عنوان نوعی برند جهانی شدن نام برد و افزود : بسیاری از کشورها با ثبت جهانی آثار تاریخی و معرفی آنها توانسته اند ظرفیت گردشگر را بالا ببرند ولی در کشور ما هنوز از این ظرفیت بدرستی استفاده نشده است .
طالبیان گفت : حتی گردشگران خارجی که به ایران می آیند بعضی از آثار تاریخی ثبت شده ما در فهرست جهانی را نمی شناسند و به بازدید آنها هم نمی روند .
وی افزود : ثبت یک اثر در فهرست جهانی به خودی خود مهم نیست ، بلکه در این مسیر می بایست چگونگی بهره گیری و کسب درآمد از این برند جهانی شده را هم یاد بگیریم .
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور همچنین گفت که این سازمان برای میراث طبیعی و ناملموس هم در کنار آثار تاریخی اهمیت و توجه ویژه ای قائل است و باید از این ظرفیت ها نیز بدرستی استفاده شود.
وی از ادارات کل میراث فرهنگی استان های کشور خواست تا نسبت به مستندسازی اطلاعات مربوط به آثار و بناهای تاریخی استان خود اقدام کنند تا سیر اقدامات و گاهی دخل و تصرف در این آثار مشخص باشد.
نشست معاونان میراث فرهنگی ادارات کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان های کشور صبح امروز در هتل بادله ساری گشایش یافت و به مدت دو روز ادامه دارد .
تبادل تجربیات ، آسیب شناسی و ارائه راهکارهای لازم برای رفع مشکلات حوزه میراثی استان های کشور از موضوعات قابل بحث و بررسی در این نشست اعلام شده است ./ایرنا