پایگاه خبری چهاردانگه: زمان موضوعی است که همیشه انسانها در مورد آن فکر کردند. کنترل زمان، مدیریت زمان، زمان از دست رفته، استفاده از زمان و … مقولاتی است که انسانها همیشه در مورد آن بحث کرده اند. اصلی ترین موضوع در مورد زمان این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه استفاده بکنیم و چه نکنیم، زمان مسیر خود را بدون لحظه ای توقف طی خواهد کرد و البته منتظر هیچ کس نخواهد بود.
همه ی ما با مراجعه به آلبوم قدیمی عکسهایمان احساس خوب و یا شاید بدی داشته باشیم، با دیدن تصاویر آلبوم قدیمی همیشه تغییر چهره ها و اماکن در طول سالیان زیادی که از عمرمان گذشته نظرمان را جلب می کند. با دیدن تصاویر عزیزانی هم که از دست داده ایم هم ما را غمگین می کند.
شاید جالب باشد، مقایسه ای ملموس تر و دقیق تر بر روی مکانی خاص که در دو موقعیت زمانی متفادت گرفته شده داشته باشیم. احتمالاً در این مقایسه متوجه برخی پیشرفت ها، کاستی ها و حتی پسرفت ها می شویم و این که در این مدت آن مکان چقدر تغییر کرده و این که چه قدر از عمر ما گذشته و یا به تعبیر بهتر از آن باقی مانده است.
آقای حاج عزت الله زائری از اهالی روستای قلعه از توابع دهستان چهاردانگه بخش چهاردانگه در منطقه ای موسوم به دوسرشمار عکسی قدیمی مربوط به سال ۱۳۵۶ را که از سه روستای بالاده، قلعه و پایین در این منطقه را از مکانی نسبتاً مرتفع تهیه کرده و در اختیار ما قرار داده بود، با دیدن این تصویر بد ندیدیم تا با تهیه ی عکسی جدید دقیقاً از همان ارتفاع و زاویه و قرار دادن آنها کنار هم نگاهی دقیقتر به تغییرات به وجود آمده در این سالها داشته باشیم.
نتیجه مقایسه این دو تصویر جالب بود، آنچه بیش از همه با دیدن این دو تصویر به ذهن انسان خطور می کند، افزایش تعداد خانه ها و اماکن مسکونی این سه روستاست. اما اگر بدانیم که این سه روستا که در گذشته مرکز اسکان چه تعداد از اهالی بوده متوجه این موضوع می شویم که در کنار پیشرفت وضعیت ظاهری روستا چه پسرفتی در وضعیت محتوایی آن داشته ایم، به طوری که در حال حاضر که در آستانه ی فصل زمستان قرار داریم در این سه روستا کمتر از ۱۰ خانوار ساکن هستند و این مهاجرت از روستا به شهر متاسفانه این منطقه ی مستعد دامپروری در گذشته را تبدیل به یک منطقه ی ییلاقی و خوش آب و هوا کرده که فقط در دو فصل بهار و تابستان و در بیشتر مواقع فقط در آخر هفته ها میزبان اهالی خود است!
در ادامه می توانید مقایسه ای از این دو تصویر را مشاهده بفرمائید. برای فهم بیشتر در نتیجه ی مقایسه ما این دو تصویر را به گونه ای کنار هم قرار داده ایم که شما می توانید با حرحت مکان نما بر روی عکس تغییرات را در لحظه مشاهده نمایید. در ادامه هم می توانید با کلیک بر روی عکس مورد نظر در پایین این مقایسه تصویر باکیفیت آن را مشاهده نمائید.
[twentytwenty]
[/twentytwenty]
عکاس تصویر قدیمی سال ۱۳۵۶ : حاج عزت الله زائری
عکاس تصویر جدید : علی نظری
سلام ضمن تشکر فراوان بابت توجه شما به این موضوع، بررسی عوامل این اتفاق نیز توسط سایت چهاردانگه نیوز مورد انتظار است و ان شالله با کارشناسان در این زمینه مصاحبه شود. متاسفانه کاهش درآمدهای کشاورزی و دامداری و نبود امکانات اولیه مورد نیاز برای سبک جدید زندگی توام با افزایش هزیته های زندگی ناشی از سبک جدید زندگی سبب مهاجرت اهالی به شهرستانها و مناطق دشت و پرداختن به شغل های غیر تخصصی نظیر کارگری ساده و حتی در مواردی دلالی شده است. به نظر می رسد ادامه این روند به تخلیه کامل این روستاها در فصول سرد سال منجر خواهد شد. زیرا اندک ساکنان دائم فعلی این روستاها افراد مسن و پا به سن گذاشته ای هستند که مقاومت کرده و روستای آبا و اجدادی خود را رها نمی کنند. در پایان آرزو می کنم این روستاها همیشه از ذست متمولان غیر بومی در امان بمانند و فرهنگ آن روستاها پایدار بماند. بوی هیزم سوخته بخاری هیزمی آن روستاها بسیار خوش تر خاطره انگیزتر از بوی وعطر گران قیمت ترین ادوکلن های درشیک ترین خیابان های شهرهاست. کشک تازه محلی تهیه شده قرار داده شده بر روی دیوار خانه ها برای خشک شدن بسی خوش مزه تر از بهترین غذاهای رستوران های بزرگ شهرهاست. یادت بخیر روستای من، یادتان بخیر هم محلی های من. دوستتان دارم