پایگاه خبری چهاردانگه:ساماندهی زباله یکی از مسائل جدی در استان مازندران است، گلایه از عدم ساماندهی زباله بارها و بارها در این استان رسانهای شد.
با وجود مطرح شدن چند باره این موضوع و اذعان متولیان و مسئولان استانی نسبت به این امر ولی هنوز طرح جامع ساماندهی زباله در استان مازندران به بهرهبرداری نرسیده است.
یکی از مناطق استان مازندران که این روزها به شدت درگیر زباله و مسائل زیستمحیطی آن است، منطقه چهاردانگه است.
زبالههای ساری با طی ۱۴۰ کیلومتر و با هزینه ۱۴ میلیارد تومان در سال به اذعان رئیس شورای شهر ساری به منطقه چهاردانگه منتقل میشود.
درباره مشکلات زیست محیطی و نگرانی مردمی در ارتباط با نحوه انتقال و اصل انتقال نیز مباحث زیادی مطرح شد ولی کمتر به آن توجه شد.
با مطرح شدن احداث کارخانه زبالهسوز در مرکز استان مازندران امیدها نسبت به جلوگیری از انتقال زباله به این نقطه از استان زنده شد، جدای از مشکلات بومی و محلی که برای این منطقه به وجود میآید، انتقال نامناسب زباله و ریزش آن در سطح جاده از نکات تاسف بار انتقال زباله به این منطقه است که وقتی در این ارتباط مطلب و یا گزارش اعلام میشود، متولیان و دست اندرکاران اعلام میکنند که نحوه انتقال زباله به این منطقه هیچگونه مشکلی ندارد و در برخی مواقع رسانهها را به بزرگنمایی متهم میکنند.
طبق مصوبه شورای شهر و فرمانداری انتقال زباله در روز نباید انجام شود ولی بارها و بارها دیده شد که ماشینهای زباله کش در ترافیک شدید جادهای برای انتقال زباله در مسیر در حین تردد هستند.
در ارتباط با مشکل زیست محیطی و حمل نامناسب زباله، سیاهی سمت راست جاده ساری کیاسر مبین انتقال نامناسب زباله است.
اما نکته اساسی که در این گزارش قرار است به آن اشاره شود، قول شهرداری ساری در ارتباط با بهره برداری از کارخانه زباله سوز در مرداد ماه سال ۹۵ بود.
مهدی عبوری در سال ۹۴ در سایت منتسب به شهرداری ساری از تکمیل و بهره برداری کارخانه زباله سوز ساری خبر داد.
در حال حاضر وارد مردادماه شدیم و از بهره برداری کارخانه زباله سوز در ساری که خبری نیست، رئیس شورای شهر ساری از عدم حمایت دولت برای تامین اعتبار کارخانه زباله سوز ساری خبر داد.
علیجان شمشیربند در جلسه علنی شورای شهر ساری اظهار کرد: در سفر هیئت دولت به مازندران قرار بود که ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل کارخانه زبالهسوز ساری اختصاص پیدا کند ولی تاکنون این اعتبار در اختیار شهرداری ساری قرار نگرفت.
با این اوصاف انتظار است که مسئولان استانی نسبت به پیگیری و عدم تامین اعتبار احداث کارخانه زباله سوز ساری به شدت اقدام کنند.