رامین آهنگری خبرنگار افتخاری پایگاه خبری چهاردانگه نیوز، جزئیات حادثه مرگ دو تن از کارگران معدن ذغال سنگ کیاسر را از زبان یکی از شاهدان برای پایگاه خبری چهاردانگه نیوز ارسال نموده است.
اختصاصی چهاردانگه نیوز: صبح روزی که فوت این دو عزیز صورت گرفت، هفته ی قبلش هم این دو عزیز در روز سه شنبه این مکان را نیمه تمام رها کرده بودند. آنها برای بازگشایی مسیر کار یک منطقه را کنده کاری کردند که راه برای دیگر کارگرها باز شود تا روز شنبه مشغول کار شوند.
سه روز گذشت و روز شنبه فرا رسید… کارگرهای مقیم ساری به سمت محل کار حرکت کردند که حدود ساعت ۹ صبح به محل کار رسیدند و تا آماده شوند و تجهیزات را آماده کنند ساعت ۱۰ صبح می شود. مسیر ابتدایی محل کار تا انتهای کارگاه حدود ۴ کیلومتر می باشد.
در محل کار شرکت ذوب آهن کیاسر دو کارگاه وجود دارد که ۱۵ الی ۱۶ نفر در هر یک از آنها مشغول فعالیت می باشند که آقای شکریان یکی از سرپرستان کارگاه و دیگری مرحوم جعفر سیاوشی بود.
صبح شنبه همه آماده کار بودند و آقای جعفری برای گرفتن ابزار کار به محلی که در روز سه شنبه هفته قبل در آن مکان کار می کردند رفت. در این حین کارگرها در حال آماده کردن واگن، چوب رسان ها، ابزار کار و دیگر وسایل بودند که قاسم جعفری رفت و دیگر برنگشت. جعفر سیاوشی هم در بیرون از محل کار آماده کارهای اداری بود تا شروع به کار کند. از کار دیگر کارگران نیز یک ساعتی گذشته بود.
بعد از آنکه قاسم جعفری در محل گاز واقع در انتهای معدن وارد شد، بر اثر گازگرفتگی و خفگی از دنیا رفت. استادکار کارگاه آقای قاسمی که با سابقه کاری ۱۹ ساله در این شرکت، بدن نیمه جان قاسم را در آغوش گرفت و به سمت بیرون آمد. ولی چه فایده! قاسم رفته بود.
جعفر سیاوشی بعد از یک ساعت وارد کارگاه شد دید کسی نیست حتما پیش خود فکرهایی کرد که خدا می داند. جعفر به محلی که قاسم از دنیا رفته بود می رود تا وسایل را بیاورد و به تنهایی شروع به کار کند! ولی به کار نرسید بلکه گاز متان جعفر سیاوشی را هم مثل قاسم جعفری گرفت. کارگاه خالی شد و همه رفتند تا قاسم را نجات دهند ولی جعفر هم در کارگاه به همراه قاسم رفتنی شد.
شرایط کار کارگران:
در هر کارگاه، کارگران به چند دسته ۲ یا ۳ نفری تقسیم می شوند و در کارگاه مورد نظر خودشان فعالیت می نمایند و عرق می ریزند. طبق قانون کار، ما کارگران باید روزی ۵ تخته کار کنیم (تخته اصطلاحی است که معنی آن را کارگران عزیز معدنی می دانند) ولی بعدها این تخته به ۶ و بعد هم به ۷ تخته رسید. در شرکت ما اضافه کاری اجباری هم وجود دارد که به خاطر مقدار حقوقی که دریافت می کنیم، ناچاریم.
شرکت معدن کیاسر زیر نظر شرکت سامان زیراب است که این شرکت آن را به پیمانکار خود شرکت ایثارگران داده و آن شرکت نیز بعد از چند وقت فعالیت، ورشکسته شد و جای خود را بعد از ۴ الی ۵ ماه تعطیلی معدن به یک پیمانکار دیگر داد که این پیمانکار، شخصی است یا بهتر بگوییم سهامی خاص است
این بود از درد دل ما کارگران معدن.
مرحوم جعفر سیاوشی دارای ۱۴ سال سابقه کاری در شرکت ایثارگران و مسئول شیفت سرپرست کارگاه بودند و ۴ سال سابقه کار در شرکت کانیاب که در مجموع ۱۸ سال سابقه کاری داشتند. مرحوم قاسم جعفری نیز کارگر ساده و شوخ طبع و البته باتجربه ای بودند. یادشان گرامی باد.
لازم به ذکر است رضا قاسمی و احمد حیاتی دو تن از کارگران این معدن نیز در همین حادثه دچار گاز گرفتگی خفیف شدند که در مرکز درمانی مداوا شدند.
واقعا چنین افرادی که پیگیر چنین بحث هایی هستند باعث افتخار ما هستند
حیف شد از این همه بی توجهی مسئولین که با جان چنین افرادی بازی میشه.
باز باعث تاسف است.
حیف شدند! امان از بی مسئولیتی برخی ها که منجر به چنین کارهایی می شود.
ای کاش که عبرت بگیریم.