پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

شبکه های ماهواره ای، خانواده ایرانی را دعوت به بی دینی می نماید

سخنرانی آقای سید احمد شجاعی (اقتصاد دان و سیاست مدار) در افتتاح مرکز قرآنی طهورا

1

 

فرزند آیت الله سید حسن شجاعی (ره) نماینده چهار دوره مجلس شورای اسلامی و مفسر نامی قرآن، روز یکشنبه ساعت 19 مورخ دهم خرداد 94 با حضور در افتتاحیه مرکز قرآنی طهورا شهرستان ساری برای شرکت کنندگان در این جلسه مطالبی در باب مراحل هدفمند دین داری ایراد نمود که مورد استقبال مخاطبین واقع شد.

tahura

شروع سخنان وی مربوط به گوشزد نمودن خطر برای کانون خانواده ی ایرانی در پرتو شبهات دینی و مذهبی تولید شده توسط شبکه های ماهواره ای و افراد عامد یا غافل مروج تفکر این شبکه ها در جامعه بود.

ایشان اشاره نمود در شرایطی که شبکه های ماهواره ای، خانواده ایرانی را دعوت به بی دینی یا پیوستن به فرقه هایی همچون بهاییت و نو عرفان ها یا مسائلی از این دست می نماید، خانواده ایرانی باید برای مصون ماندن از تبعات منفی این شبهات مسیر درست دین داری را دنبال نماید و در آن صورت است که علاوه بر پاسخ و مواجهه قدرتمند با شبهات و بدعت ها در دین می تواند در مسیر تفکر خود ثابت قدم و محکم گام بردارد.

وی در ادامه مراحل رجوع به دین را طی پنج مرحله نام برد و افزود مرحله اول احساس نیاز به شناخت از دین است که از همین دوران کودکی و نوجوانی توسط والدین در کودکان ایجاد می شود و اگر پدر و مادری این احساس نیاز و سوز و گداز مذهبی را در فرزند شکل ندهند و او را با محافل و مجالس مذهبی آشنا نسازند در بزرگسالی توجه و علاقه این افراد نسبت به مقوله دین ضعیف شده و حتی امکان فاصله گرفتن آنها از مقوله اعتقادات بعید نیست.

ایشان مرحله دوم دین داری را کسب شناخت از مفاهیم و داشته های قرآن و سنت بیان نمود و توجه به سیره اهل بیت(ع)، با طی شدن این مرحله فرد صاحب شناخت می تواند بسیاری از شبهات و ایرادات را پاسخ داده و از این طریق حاشیه امنی برای این افراد شکل می گیرد.

و اما مرحله سوم از دین داری باور نسبت به آنچه شناخته است می باشد. فرزند ما باید شناخته های خود را باور کند تا ایمان نظری وی شکل گیرد و خود را یک فرد مذهبی در حوزه نظر بداند، سوال مهم این است باور دینی چگونه شکل می گیرد، بدیهی است قسمتی از باور انسان از طریق قوه عقلانی و قسمتی از طریق فرهنگ سازی و تکرار و مانوس شدن با قضایا و قسمتی دیگر از طریق اقتدا به معلمان مذهبی جامعه است، مانند روحانیون و قاریان و حافظان قرآن که علاوه بر این که باید نسبت به اعمال خود در نزد خدا محافظت نمایند قسمتی از دین مردم نیز در گرو حرکات و سکنات آنها است.

او مرحله چهارم از دین داری را عمل نسب به باور ها دانست، یعنی در این مرحله کسی که دین را باور کرده باید عمل به دین را در خود ملکه نماید که قسمتی از ریشه های عمل به دین مربوط به رفتار و حرکات خانواده و محیط بر می گردد و قسمتی نشات گرفته از اثر وضعی تفکرات و اقدامات پدر و مادر می باشد که بر سرنوشت فرزند تاثیر به سزا دارد و قسمتی نیز به خود انسان بر می گردد که چقدر نفس او در ید اختیارش می باشد و می تواند ایمان عملی خود را مطابق با ایمان نظری آرایش و ارائه نماید.

و مرحله آخر از مراحل دین داری قدرت اشاعه دهندگی عمل است، یعنی آنکه فرد خود را مکلف بداند به عنوان وجهی از انفاق به نشر خوبی ها در قول و فعل همت گمارد و معلم کلامی و عملی جامعه پیرامون خود باشد.

وی در پایان ورود کودکان به محافل قرآنی را به مثابه واکسینه نمودن آنها در مقابل خطرات التقاطی توصیف نمود و آرزو نمود فرزندان شهر ساری عطر و بوی قرآن را در خلوت و جلوت خود هرچه بیشتر منتشر نمایند و به تمام معنا قرآنی باشند.

در پایان آقای سید احمد شجاعی برای رفع مشکل گرمایش و سرمایش موسسه قرآنی طهورا هزینه های مربوط به تهیه یک دستگاه اسپلیت را تقبل نمود

 

 
1 نظر
  1. مهندس مهرنوش می گوید

    باسلام دکتراحمدشجاعی اقتصاددان وسیاستمدارو مورد تایید اکثریت مردم وانتخاب بنده میباشد..

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.