پایگاه خبری چهاردانگه: هوا سرد است و کوهستانهای پشتکوه با نگینی به نام چشمههای آبمعدنی سورت، میهمانان زیادی را بهسوی خود فرا میخواند.
از جایجای ایران از نخستین روزهای نوروز ۹۵ که هوا بیش از حد سرد و برفی بود و عموماً بومیان توان رفتن به سمت این چشمه پلکانی زیبا و طبیعی را ندارند، مسافران زیادی خود را با هر وسیله نقلیهای به این چشمه آب معدنی رساندند.
برای دیدن این زیبای بکر، حتی برای دقایقی، راه و جاده نامناسب و بدون امکانات گردشگری را طی میکنند تا خود را به این منطقه برسانند و برای دقایقی خیره به چشمههای شوری شوند که با حرکتهای آرام و مداوم آب و نمک حوضچههای کوچک طاقدیسی درست کرده است، حوضچههایی که بومیان به آن طاقطاق و به آبی که در آن وجود دارد طاقو میگویند.
زیبایی که دست «پامبوکاله» ترکیه را اگر به آنچه که مسئولان گردشگری میگویند برایش تدبیر کنند، میبندد، چشمه شور و ترش با زمینی به رنگ ارغوان، اما زیرساخت جادهای، امکان اقامت و بیتوته مسافران در این منطقه فراهم نیست، چشماندازی با کوههای بههمپیوسته کمپوشش گیاهی و جنگلی، با شبهایی که اگر صاف باشد، مسافران را ستارهباران میکند، بدون تعارف تمام چیزی که در منطقه پشتکوه در بیان مسافران گفته میشود، سادگی، صمیمیت و لطف بیکران خداوند است.
از آنچه که مسئولان گردشگری درباره بومگردی در این منطقه میگویند نیز خبری نیست، میهمانان هستند و جادههایی «میهمانپران» و حتی آبی که در بسیاری از روستاهای منتهی به چشمه آب معدنی سورت برای بومیان جیرهبندی شد، چه برسد به مسافرانی که خسته و کوفته با کولهباری از خستگی راه قرار است دمی با صدای آبی در حال قلزدن از دل سنگ بیرون میجوشد، نفسی تازه کنند.
البته خیلیها وقتی با خستگی و جادههای پیچ در پیچ به چشمه آب معدنی سورت میرسند و آب زلال چشمه خروشان ترش را میبینند، آرزو دارند که ای کاش بتوانند مشتی از آن را بنوشند تا کامشان از تشنگی سیراب شود، اما باز هم خبری از آب نیست.
احداث مجتمع آب شرب دلگرمی بود که مردم منطقه را نسبت به فعالیتهای دولت در این منطقه محروم امیدوار کرد و از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری به مناطق محروم بالغ بر ۴ میلیارد تومان بهمنظور رفع محرومیت و انتقال آب شرب اختصاص داده شد که طی چند سال عملیات اجرایی این پروژه به اتمام رسید و حدود چهار سال پیش با حضور مسئولان ارشد استان و نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی این پروژه آبرسانی به بهرهبرداری رسید.
از زمان افتتاح این پروژه تاکنون تنها زمانی که مسئولان در آن منطقه حضور دارند، مجتمع فعال میشود و در غیر اینصورت به قول معروف «همان آش و همان کاسه» مردمی که فقط دلخوشیشان دستخوش مانور تبلیغ مسئولان میشود.
* برخی از روستاها زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران نیستند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران شرایط خدماترسانی در روستاهای استان را متفاوت دانست و معتقد است با رویکرد بومگردی میزان اقامت در ایام تعطیل در روستاها متفاوت میشود اما خدماترسانی این شرکت تعطیلی نمیشناسد و حتی در ایام نوروز هم مرخصی برای مدیران بهرهبردار ممنوع شده و اکیپهای کشیک برای رفع اتفاقات و آبرسانی با تانکر به روستاهایی که در انتقال آب شرب با مشکل مواجه هستند استمرار دارد و حتی آزمایشگاه سیار هم برای سلامت آب فعال است.
مجید عبداللهی برخی از روستاها را زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران ندانست و گفت: در صورت نیاز روستاهایی که زیرپوشش ما نیستند از طریق فرمانداری، بخشداری و دهیاریها خدماترسانی میشوند و ما هم در حد توان کمک میکنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران چشمه باداب سورت را جنوبیترین نقطه مازندران دانست و روستاهای پشرت، کوات، قلعهسر، مالخواست و اوروست را روستاهای نزدیک به این منطقه گردشگری عنوان کرد و یادآور شد: بهدلیل اشتراک بهرهبرداری از مجتمع آب پشتکوه با آب کشاورزی روستای تلمادره این منطقه با کاهش آب شرب مواجه است.
این مسئول تشکیل جلسات متعدد با فرمانداری و بخشداری و … را بهمنظور رفع مشکلات آب شرب در منطقه پشتکوه، از فعالیتهای شرکت آب و فاضلاب روستایی استان عنوان کرد و نتیجه این جلسات را اختصاص چاه مستقل به آب کشاورزی و رفع برخی از مشکلات مسائل اجتماعی دانست.
عبداللهی اعلام کرد که از روز گذشته مشکل آب شرب کوات حل شده، پمپاژ آب هم استارت زده شد، آبرسانی هم از طریق تانکر انجام شد و در منطقه پشتکوه آب در مدار جریان دارد.
وی میزان مسافر در غرب مازندران را بیش از سایر مناطق میداند و معتقد است امسال خدماترسانی در بخش آبرسانی روستاهای غرب استان بیش از سالهای اخیر بوده است و تاکنون تنش خاصی مبنی بر کمبود آب و یا مشکلات فنی به این شرکت خدماترسان گزارش نشده است.
به گزارش فارس، بومگردی یکی از رویکردهای گردشگری است و با توجه به اینکه مازندران دارای ظرفیتهای بکر گردشگری در مناطق روستایی بوده لازم است مسئولان مازندران نسبت به گردشگری که بهعنوان صنعت در کشورهای پیشرفته مطرح شده است و سبب پویایی اقتصاد منطقه میشود توجه بیشتری داشته باشند./ فارس
الان چند روزه مردم روستای کوات اب اشامیدنیشون قحطه با توجه به اینکه الان همه اهالی که از شهر های مجاور به روستا برگشتن جهت تعطیلات نوروزی . مشکل قطع شدن اب واقعا واسه اهالی دردسر ساز شده واسه همین رغبتی به برگشتن به روستا دیگه باقی نمیمونه مسعولین عزیز لطفا پیگیر باشن اهالی این روستا چه گناهی کردن اخه .