پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

کود شیمیایی برای شالیکاری مازندران تامین شد

0

از آنجایی که مهم ترین فعالیت کشاورزی مازندران برنجکاری است ،خرید و تامین کودهای شیمیایی همواره از دغدغه های شالیکاران محسوب می شود.

حدود ۲۳۰ هزار هکتار زمین شالیزاری در مازندران وجود دارد و در حال حاضر شالیکاران استان مشغول شخم و شیار زمستانه هستند. 
بر اساس آمارهای رسمی سهمیه سالانه انواع کودهای شیمیایی برای ۷۲ نوع محصول کشاورزی استان ۱۷۵هزار تن است.کودهای پتاس، اوره و فسفات به عنوان کودهای پایه محصولات کشاورزی محسوب می شوند.
مجید سلطانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این که تاکنون تصمیمی در خصوص افزایش قیمت کود شیمیایی به نسبت سال قبل گرفته نشده است،افزود: تا کنون ۱۰۴ هزار تن انواع کود شیمیایی شامل ۸۰ هزار تن کود اوره ، ۱۰ هزار تن کود فسفاته و ۱۴هزار تن کود پتاسه وارد استان شده است. 
وی با اعلام این که به طور متوسط در هر شهرستان حدود ۲۵ کارگزاری تحت پوشش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران توزیع نهاده های کشاورزی بویژه کودهای شیمیایی را انجام می دهند، افزود: کارگزاری ها تنها مرجع توزیع کود شیمیایی هستند و کشاورزان فقط از کارگزاری ها کود مورد نیاز و نظر خود را خریداری کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان نگران تامین و توزیع کودشیمیایی نباشند ،ادامه داد: تولید کود اوره صد درصد داخلی است و بر اساس برنامه وزارت جهاد کشاورزی توزیع این نوع کود برای کشت بهاره سال آینده نیز تا قبل از پایان سال جاری انجام می شود.

میانگین نیاز هر هکتار به کود شیمیایی در زمین های کشاورزی مازندران ۲۰۰ کیلو گرم است.
نیاز هر هکتار به کود اوره ۱۰۰کیلو و فسفات و پتاس هر یک ۵۰کیلو گرم است.

توزیع ۵۰۰تن انواع بذر شالی گواهی شده در کارگزاری های مازندران 

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با بیان اینکه  توزیع بذرهای گواهی شده شالی توسط سه نهاد تعاون روستایی ، شرکت های زراعی بخش خصوصی و شرکت خدمات کشاورزی انجام می شود، گفت: سهمیه شرکت خدمات کشاورزی در توزیع بذور  گواهی شده شالی امسال ۵۰۰ تن است.

سلطانی با بیان این که طارم هاشمی ، فجر ، ندا و شیروردی از ارقام بذور گواهی شده شالی است، تصریح کرد:  این نهاده مهم شالیکاری از طریق کارگزاری های استان قابل خریداری است.

بذر گواهی شده (certified seed) به بذری گفته می شود که تحت نظر کارشناسان کشاورزی در زمین های منتخب کشت و برداشت می شود. این بذرها با هدف افزایش کمیت و کیفیت تولید محصول ، در بسته بندی های خاص در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
بذرهای گواهی شده از کشت بذرهای مادری یا اصیل ( registered seed) که در مراکز تحقیقاتی کشاورزی پس از سال ها مطالعه و تحقیق در ابعاد مختلف تولید شده ، به دست می آید.

کشت برنج در مازندران که زمانی با شخم و شیار شالیزار از اواخر اسفند و اوایل فروردین آغاز می شد ، در سال های اخیر به خاطر رواج کشت دوم از ماه دی شروع می شود.

نخستین مرحله از فرآیند تولید برنج، خزانه گیری شالی پس از شخم و شیار است که برای هر هکتار به طور متوسط ۴۵ تا ۵۵ کیلو بذر شالی استفاده می شود.

 سالانه حدود هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.