به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه نیوز به نقل از شمال نیوز منطقه چهاردانگه ساری با ۱۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت و ۹۶ روستا و آبادی ، یک شهر و جمعیت ساکن ۲۰۰۰۰ نفری در جنوب شهرستان ساری، وسیع ترین بخش استان مازندران می باشد. باداب سورت در دهستان پشتکوه، دریاچه میانشه در دهستان گرماب و دریاچه الندان (دریاچه پله ازنی) از مناطق گردشگری معروف این منطقه می باشند که برخی مانند “سورت” شهرت ملی و حتی جهانی دارد. مسیر ترانزیتی ساری به سمنان از این منطقه می گذرد و همچنین قله شاه دژ با بلندایی نزدیک به ۲۸۰۳ متر در این بخش سر به آسمان کشیده است. تنوع آب و هوایی این منطقه نیز بعنوان بخشی از سرزمین سبز و معتدل مازندران بسیار شگفت انگیز است. چهاردانگه دارای آب هوای معتدل خزری در قسمت شمالی بخش، آب هوای کوهستانی در قسمت میان بند بخش و نیمه بیابانی در قسمت جنوبی است.
با این حال این منطقه با قدمت چند هزار ساله خود که سابقاً یکی از بخشهای هزار جریب بزرگ یا هزارگری بوده است و طبق معمول از پتانسیل های بسیاری در زمینه های گوناگون خصوصا گردشگری برخوردار است از عقب مانده ترین بخش ها و مناطق استان می باشد. بطوری که چشمه پلکانی تراورتنی بینظیر در ایران و کمنظیر در جهان یعنی “باداب سورت” در سال ۱۳۸۷ خورشیدی ثبت ملی شده است! یعنی در حدود ۷ سال پیش! و در ۴ مرداد ۱۳۹۳ عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی آن تعیین می شود. این در حالی است که خبرگزاری مهر در گزارش سال ۹۱ خود اعلام می کند که باداب سورت بعلت نبود هر گونه مانع جداکننده، حصار، نگهبان و حتی یک تابلوی اطلاعات یا راهنمایی در حال نابودی کامل است! دریاچه میانشه یا دریاچه چورت (خواهرخوانده دریای خزر) که در فاصله ۱۰ کیلومتری روستای چورت قرار دارد هم از وضعیت بهتری برخوردار نیست.
به راستی اگر سورت یا میانشه در رامسر، چالوس، بابل و یا حتی بهشهر قرار می داشتند باز هم چنین مهجور و در حال نابودی بودند و یا به منطقه ویژه گردشگری در استان و حتی ایران مبدل می شدند!؟
در حالی که “باداب سورت” اثر طبیعی بی نظیر در ایران و کم نظیر در جهان در این منطقه چنین وضعیتی دارد ، باقی مسائل خرد و کلان بخش که دیگر جای خود خواهد داشت.
جاده ترانزیتی این بخش که دو مرکز استان را بهم متصل می کند از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. تلفات جاده ای این محور بعلت مشکلات عدیده و البته قدیمی راه سازی نسبتا بالاست. به گفته آقای بخشدار بیش از ۲۰ نقطه خطرناک و رانشی در این مسیر وجود دارد که باید هرچه سریعتر فکری به حال آن شود. به اینها اضافه کنید تخلیه زبالههای استان مازندران در کنار پارک ملی کیاسر را !
بزرگترین بخش استان مازندران علی رغم پتانسیل های بسیار در زمینه گردشگری و توریسم که این منطقه را نسبت به احداث شهرک صنعتی بی نیاز میکند نه تنها توسعه نیافته است بلکه پارک ملی آن، تبدیل به محلی برای دفع بخشی از زبالههای جامد استان شده است.
معصومه ابتکار در این باره می گوید : این مشکل که به دلیل فقدان برنامهریزی صورت میگیرد، مشکلات زیستمحیطی بسیاری همچون آلودگی خاک را موجب میشود.
بزرگترین بخش استان با جمعیت بیش از بیست هزار نفری تنها یک مرکز بهداشتی – درمانی ۱۰ تختخوابی در مرکز بخش خود دارد که آنهم بعلت استقرار نیافتن امکانات ضروری نظیر آمبولانس مجهز و پزشکان متخصص، کادر پرستاری و اقلام مختلف دارویی نگرانی هایی را برای مردم به وجود آورده است. البته قدمت این مرکز ۱۰ تختخوابی هم به ۵ سال نمی رسد!
۳۲۰ کیلومتر راه روستایی در بخش وسیع چهاردانگه وجود دارد که تنها ۳۰ کیلومتر از این مقدار آسفالت است و این مسئله واقعا جای تاسف دارد. ۱۱ پل هم خصوصا در منطقه “نرماب دوسر” از وضعیت نابسمانی برخوردارند. خطوط انتقال برق دارای فرسودگی است و مدیریت منابع آبی مطلوب نمی باشد، بطوریکه در برخی مناطق همچون روستای وری در عمق چهل متری زمین هم به زحمت آبی یافت می شود!
متاسفانه بخش چهاردانگه ساری به معنای واقعی کلمه عقب مانده است. گمان می کنم که هیچ منطقه ای در استان وجود نداشته باشد که با چنین ظرفیت و قدمتی تا این حد عقب مانده باشد. براستی دلیل این همه عقب ماندگی چیست؟ چهاردانگه بدیهیات یک بخش کشوری را هم ندارد. نمایندگان مرکز استان کجا هستند و تابحال برای توسعه چهاردانگه چه کرده اند؟ چه کسانی پاسخگوی اهالی صبور و سخت کوش بخش چهاردانگه خواهند بود؟ آیا چنین رفتاری با سایر بخش های استان هم صورت می گیرد؟
شاید نه!
نویسنده:سهیل مختاری
بههیچوجهمنالوجوه چهاردانگه عقب مانده تر از همسایه شرقی یا غربیش نیست. هزارجریب نکا یا دودانگه چی داره که چهاردانگه نداره؟ یا حتی بخش کلیجان رستاق چی داره که چهاردانگه نداره. اگه مصداقی قیاس کنیم میتونیم برای نمونه روستای سقندیکلای کلیجان رستاق رو با روستای ارست چهاردانگه مقایسه کنید. اب برق گاز مدرسه جاده اسفارت ادم موفق ماشین الات کشاورزی؟ چه چیزی سقندیکلا دارد که ارست ندارد؟
با سلام چهاردانگه باداب سورت نداره (وا او )داره نیازیم نیست به فارسی ترجمه بشه برای راحتی میشه گفت چشمه سورت
باسلام خدمت دوست عزیز اقای اصغری خداییش کمی انصاف داشته باشیم چهاردانگه طبق ظرفیتهایی که داره واقعا مظلوم و عقب مانده شده که بایک نگاه سطحی میتوان به ان پی برد حالا چه جوری منطقه رو دارا یا بالاتراز مناطق دیگر میتوان فرض کنیم جز اینکه در منطقه نباشیم تاکاستیهارو حس کنیم یادیدسیاسی نسبت به کس خاص یاجناح خاص داشته باشیم نمیتوان به چنین دیدگاهی رسید.
با سلام خدمت شما دوست عزیز. من دید سیاسی ندارم و اتفاقا اهل خود چهاردانگهام و کاستیها رو هم حس میکنم. اما میگم چرا باید فکر کنیم چهاردانگه عقبماندهتر از همسایهی غربی و شرقیش هست؟ شاید چهاردانگه بخاطر دوری از مرکز شهرستان عقبماندهتر از کلیجانرستاق باشه که این مورد هم صد در صد درست نیست اما نسبت به همسایهی غربی و شرقی چطور ؟ چه چیزی اونا دارن که ما نداریم؟ انقد توی بوق و کرنا کردیم چهاردانگه عقبافتادهست که همه فکر میکنند اهالی چهاردانگه یک سری انسان اولیه هستن که هیچ اشنایی با زندگی امروزی ندارند.
چهاردانگه همه چیز داره
جاده ای داره که اگه روزی کسی تو اون جاده نمیره ما تعجب میکنیم (پس جنازه زیاد داره)
گزینه گاز جالب بود کجای اروست گاز داره
(حتما منظور کپسول گاز بود)
مگه سقندیکلا گاز داره ؟