پایگاه خبری چهاردانگه: سید محمدرضا رضوی امروز در گفتوگو با خبرنگار اظهار کرد: میانگین ارتفاع بارش سال زراعی ۹۵ ـ ۹۴ در سطح مازندران حدود ۱۵ درصد نسبت به دوره آماری افزایش یافت که انتظار میرود میانگین بارش فصل پاییز سال جاری در حد میانگین بلندمدت و در ارتفاعات استان گرایش به کمتر از میانگین بلندمدت باشد.
وی با بیان اینکه در ماههای آذر و دی، ارتفاع بارش در سطح کشور به میانگین بلندمدت خود نزدیک میشود، افزود: بهطوریکه موجب شده تا بارش فصل زمستان در محدوده نرمال باشد.
*ضرورت مدیریت در مصرف بهینه آب و انرژی
مدیرکل هواشناسی مازندران با اعلام اینکه انتظار میرود میانگین بارش ۶ ماهه دوم سال ۹۵ در سطح کشور متمایل به کمتر از میانگین بلندمدت باشد، اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی در سالهای اخیر و همچنین برداشت آبهای زیرزمینی بهتر است کماکان برنامهریزی در مصرف بهینه آب و انرژی در دستور کار باشد.
این مسؤول تصریح کرد: بر اساس آمار ثبت شده ایستگاههای هواشناسی سینوپتیک استان مازندران، بارش سال زراعی ۹۵ ـ ۹۴ نسبت به سال گذشته حدود ۸ درصد و نسبت به دوره بلندمدت حدود ۱۵ درصد افزایش یافت، بیشترین افزایش بارش در شهرهای گلوگاه حدود ۴۷، رامسر ۴۰، دشتناز ۲۵، آمل ۲۴ و نوشهر ۲۰ درصد بوده و همچنین بیشترین کاهش بارش در بلده حدود ۱۶، کیاسر و بندرامیرآباد ۳ و کجور یک درصد رخ داد.
رضوی یادآور شد: بر اساس نمایه خشکسالی SPEI در سال زراعی ۹۵ ـ ۹۴، در برخی از مناطق بهویژه ارتفاعات استان درگیر درجات خشکسالی خفیف تا متوسط و در دیگر نواحی در حد نرمال تا ترسالی خفیف بوده است.
وی در مورد پیشبینی بارش پاییزی در مازندران، گفت: پیشبینی بارش استان مازندران در دوره سه ماهه فصل پاییز در حد میانگین بلندمدت و در ارتفاعات متمایل به کمتر از میانگین بلندمدت بوده و در مهر ماه بیشتر از میانگین بلندمدت و در آبان ماه در مناطق غربی و ارتفاعات استان گرایش به کمتر از میانگین بلندمدت خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی مازندران ادامه داد: دمای هوا در فصل پاییز در حد میانگین بلندمدت (بین ۰٫۵- تا ۰٫۵+) و در ارتفاعات استان متمایل به بیش از میانگین بلندمدت در نوسان خواهد بود.
رضوی با اشاره به بیهنجاری دمای هوای ماههای مهر و آبان، افزود: میانگین دمای هوا در این دو ماه بهویژه در آبان ماه تا یک درجه سلسیوس بیش از میانگین بلندمدت پیشبینی میشود.
وی یادآور شد: پیشبینی فصلی در انتهای هفته نخست هر ماه در مرکز ملی اقلیمشناسی سازمان هواشناسی کشور صادر میشود و صحت آن برای سه ماهه نخست براساس آخرین ارزیابی، حدود ۷۰ درصد است.
مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه در فصل پاییز آرایش الگوهای فشار سطح متوسط دریا و ارتفاع ژئوپتانسلی سطح میانی جو به گونهای هستند که مانعی برای نفوذ سامانههای بارشی بر روی فلات ایران خواهد بود، تصریح کرد: در دو ماه آغازین پاییز بارشها در اغلب مناطق کشور کمتر از نرمال بوده و کاهش بارش در مناطق غربی محسوستر خواهد بود.
رضوی اضافه کرد: از انتهای آذر ماه تا دی ماه با عقبنشینی پر ارتفاع جنب حارهای، میانگین ارتفاع بارش کشور در حد نرمال تا بیش از نرمال خواهد شد، در ابتدای پاییز بیهنجاری دمای کشور در حدود کمتر از یک درجه اما در ادامه تا ۱٫۵ درجه افزایش مییابد.
وی در پایان گفت: در پیشبینی فصلی که در اوایل آبان ماه صادر شده جزئیات بیشتر در مورد بارش و دمای هوای استان اطلاعرسانی میشود./فارس