اختصاصی پایگاه خبری چهاردانگه: در راستای معرفی نخبگان بخش چهاردانگه و ایجاد انگیزه برای فرزندان این منطقه، در نظر داریم سلسله گفتگوهایی را با افراد موفق این بخش داشته باشیم که شماره نخست آن گفتگوی ما با سید حجت موسوی (دارنده رتبه نخست کارشناسی ارشد بهداشت حرفهای) از نظرتان میگذرد:
خود را برای مخاطبان پایگاه خبری چهاردانگه معرفی کنید:
سیدحجت موسوی کردمیری هستم متولد ۱۳۷۱، ساکن روستای پشرت بخش چهاردانگهی ساری.
درباره تحصیلات خود نیز توضیحاتی بفرمائید:
عرض کنم که بنده با رتبه ۴هزار(منطقه ۳ کنکور سراسری ۱۳۹۱) در رشته مهندسی بهداشت حرفهای وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شدم که الان آخرین ترم تحصیلیام در مقطع کارشناسی هست که موفق به کسب رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای شدم.
شاید رشته شما برای مخاطبان ما آشنا نباشد اگر ممکن است به صورت مختصر رشته خود را معرفی کنید:
ببینید، مهندسی بهداشت حرفهای، علمی هست که از طریق شناسایی و کنترل شرایط و عوامل زیانآور در محیط کار با ارائه مراقبتهای پزشکی، به حفظ، نگهدارى و بالابردن سطح سلامت محیطهاى کار و کاهش مخاطرات شغلى کمک میکند .در نتیجه درهرجا که امکان آسیب به سلامت و بهداشت افراد وجود داشته باشد (ازجمله در صنایع و کارخانجات ونیروگاهها، پتروشیمی وبیمارستانها و…) بهداشت حرفهای در آنجا کاربرد دارد.
بفرمایید جایگاه این رشته در کشور ما کجاست؟ آیا آنگونه که باید شناخته شده هست؟
بگذراید ابتدا این نکته را بگویم که در دنیای امروز، بهداشت حرفهای از جمله با ارزشترین دارائیهای افراد، جوامع و کشورهاست که بعنوان یک استراتژی بااهمیت حتی تاثیر مثبت و قابل ملاحظهای دربهرهوری و کیفیت محصولات و حتی کیفیت کل زندگی افراد جامعه دارد چون در بهداشت حرفهای کوششها به سوی پیشگیری از بیماریها و حوادث ناشی از کار هست همانطور که میدانیم پیشگیری بهتر از درمان است. اما متاسفانه تاکنون در کشور ما این مساله جا نیفتاده و به مساله درمان بیشتر اهمیت داده میشود تا مسائل بهداشت! خوشختانه در سالهای اخیر با کوششهایی که انجام شد شاهد بهبود اوضاع هستیم و اهمیت این رشته نیز به مرور زمان بیشتر احساس میشود.
دلایل شرکت شما در آزمون کارشناسی ارشد چه بوده؟
مهمترین دلیل این بوده که به این رشته علاقمند بودم دلیل دیگرش این بوده که میخواستم به بالاترین مدارج این رشته برسم.
یعنی در نظر دارید برای دکترا هم اقدام کنید؟
اگر خدا بخواهد تا آینده چه پیش آید.
آیا برای شما قابل پیشبینی بود که رتبه اول را کسب میکنید؟
مطمئن نبودم اول میشوم اما برای کسب رتبه خوب (ترجیحا تک رقمی) تلاش کرده بودم که لطف خدا و دعای پدر و مادرم شامل حالم شد و وقتی اول شدم خیلی خوشحال شدم.
از مشوقهای تحصیلی خود بگویید:
در درجه اول پدر ومادرم که اگرچه سواد چندانی ندارند اما همیشه به درس و تحصیل اهمیت زیادی میدادند و این موضوع از انگیزههای اصلی من بود که باعث میشد بیشترین انرژی خود را برای خواندن و تحصیل بگذارم تا بتوانم با موفقیت خودم، خوشحالشان کنم. همچنین خواهر و دامادم که درمحل تحصیلات دانشگاهیام (تهران) زندگی میکنند انها نیز از هیچ کمکی دریغ نکردند وهمیشه تشویقم کردند و موقع خستگیها، نیرو محرکهام بودند. ضمن اینکه برادر بزرگترم (سید عباس موسوی) که مهندسی عمران میخواند هم کمک راه من بود. پسرعمویم (سید حمیدرضا موسوی) که کارشناس ارشد این رشته از دانشگاه علوم پزشکی تهران هست نیز نقش بسزایی در موفقیتم داشت.
از برنامه مطالعه خود شما برای رسیدن به این رتبه بگویید و اینکه این موفقیت چگونه حاصل شد؟
بنده حدودا ۷ماه برای ارشد درس خواندم البته همزمان کلاسهای دانشگاه وکارآموزی هم میرفتم در کنارش کار هم میکردم تا بتوانم تا حدودی خرج تحصیلم را در بیاورم. اگرچه سخت بود بعضی مواقع باعث بهم ریختن برنامههایم میشد اما خدا روشکر با همت و پشتکار وانگیزهای که داشتم همه این مسائل را تحمل ومدیریت کردم تا توانستم به این موفقیت برسم.
با توجه به اینکه خانواده شما در روستای پشرت زندگی میکردند از طرفی مسافت زیاد و حجم تحصیل و کار، نحوه ارتباط و دیدار شما با خانواده چگونه بود؟
عرض کنم که در این مدت بسیار کم خانوادهام را دیدم و این برایم بسیار سخت بود. اما برای هدفی که داشتم ناچار بودم تحمل کنم و بیشتر از طریق تلفن با آنها ارتباط داشتم.
توصیه شما به جوانان وهم سن وسالان منطقه چهاردانگه و کسانی که فکر میکنند برای تحصیلات عالیه و کسب رتبههای خوب، دور از دسترس است و حتما باید سرمایهی مالی و کلاسهای تقویتی آنچنانی داشت، چیست؟
پیشنهاد من به همه جوانان منطقه این است که از وقت وانرژی و جوانی خود به بهترین نحو احسن استفاده کنند. قدر تک تک لحظات زندگی خود را بدانند. اهداف و رویاهای بزرگ و قشنگ در ذهن خود داشته باشن ومطمئن باشند که همه چیز با تلاش و پشتکار و نیت درست قابل دست یافتن است. سرمایه و کلاسهای تقویتی به نوبه خود موثر هست اما تلاش و باور انسان مهمتر است. سعی کنند از آدمهای کوچک با فکرهای محدود و منفی فاصله بگیرند.
حرف پایانی:
در پایان آرزوی سلامتی و موفقیت برای همه جوانان عزیز و مستعد منطقه دارم. همچنین جا دارد از معلمان و دبیران بزرگوارم در پشرت و دبیرستان شبانه روزی المهدی تشکر کنم. از شما و عوامل سایت چهاردانگهنیوز که زحمت انتشار اخبار منطقه را میکشید نیز سپاسگزارم.
گفتگو: مجید ساجدی فر
ضمن عرض تبریک خدمت اقای موسوی برای این جوان شایسته و بزرگوار منطقه و همه جوانان ارزوی موفقیت میکنم
درود اقای موسوی درود
خواستن توانستن است
جوانان چهاردانگه اگر کمی خودباوری داشته باشند و خانواده ها هم کمی حمایت کنند از باهوش جوانان استان هستند
کم نیستند جوانان این بخش که حتی مقام کشوری و لشکری دارند و مایه افتخار هستند. درود بر همه