پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

نارنگی پیش‌رس مازندران پا به بازار گذاشت

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایرنا ، طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران  از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان ، ۲۵هزار هکتار نارنگی است که پنج هزار هکتار آن را ارقام مختلف نارنگی پیش‌رس تشکیل می دهد. 

نارنگی و پرتقال مهم ترین میوه باغ های مازندران هستندن و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود. در میان نارنگی ها ارقام ایواساکی ، میاگاوا ، اکتیو و ” هوشیموتو  در باغ های مرکبات مازندران زودرس محسوب می شوند و به طور معمول برداشت آنها از دهه دوم شهریور آغاز می شود. نارنگی های زودرس کاملا سبز و ترش مزه هستند.

“انشو “، “پیج” ، “کلمانتین “، “یافا” و “یونسی” از انواغ نارنگی هایی دیررس باغ های مازندران هستند که و برداشت آنها با گونه های مختلف پرتقال مانند ” تامسون ” از نیمه آبان شروع می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نکاء روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه اولین برداشت نارنگی پیش رس مازندران در ۱۰ هکتار از باغ های روستای دنگسرک آغاز شده است، پیش بینی کرد که امسال با متوسط عملکرد ۲۱ تن نارنگی پیش رس در هر هکتار، حدود ۱۹ هزار تن محصول در این شهرستان تولید شود.

 سیدشبر موسوی وسعت باغات مرکبات این شهرستان را پنج هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: ۲ هزار هکتار از باغات نکا ارقام مختلف نارنگی است که ۹۰۰ هکتار آن به نارنگی پیش رس اختصاص دارد.

کیفیت قربانی تعجیل در برداشت نشود

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم به باغداران توصیه کرد تا زوتر از موعد نسبت به برداشت مرکبات اقدام نکنند و هر میوه ای را بر اساس برنامه زمان بندی طبیعی آن برداشت کرده و به بازار عرضه کنند.

محمد شکوهی با اعلام این که محصول باید لحاظ فیزیولوژی و کیفیت رسیده باشد تا بتوان برداشت کرد، گفت: برداشت زودهنگام میوه به صورت نرسیده به کیفیت آن آسیب رسانده و بازار و مصرف کننده را نسبت به محصولات استان بدبین می کند.

وی با اعلام این که فصل برداشت نارنگی زودرس بسته به مناطق مختلف استان فرا رسیده یا در حال فرارسیدن است، متوسط برداشت نارنگی زودرس از هر هکتار را ۲۱تا ۲۳ تن اعلام کرد.

شکوهی پیش بینی کرد که امسال حدود ۱۲۰هزار تن نارنگی پیش رس در استان تولید شود. 
وی وضعیت محصول مرکبات در مازندران را مطلوب ارزیابی کرد و از باغداران خواست از چیدن نارنگی های غیر پیش رس از جمله انشو و یافا که قند آن کامل نشده است، خودداری کنند. 
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به شرائط مناسب آب و هوایی و باردهی مناسب انواع درختان مرکبات، پیش بینی کرد که تولید امسال مرکبات به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد. 
وی گفت: از آنجا که در یک دهه گذشته بیشتر باغ های مرکبات مازندران بویژه با ارقام تامسون که قابلیت تازه خوری دارد، نوسازی و احیا شده و شاهد افزایش چشمگیر تولید پرتقال هستیم که نیاز به بازار جدید به ویژه صادرات است. 
شکوهی افزود: البته مراکز تحقیقات کشاورزی مازندران باید ارقام جدید مرکبات را که قابلیت آبگیری داشته باشد، معرفی کنند تا باغداران دراصلاح و نوسازی باغ ها از این ارقام نیز استفاده کنند. 

۶۹۹۰/۱۶۵۴

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.