پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

موی‌تای کاران مازندران در ۳۵ سالن بدون رینگ ورزش می‌کنند

0

جلال مهدی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر حدود یک هزار موی تای کار در رده های مختلف سنی در ۵۰ سالن ورزشی زیر نظر ۵۰ مربی آقا و ۳۰ مربی خانم در مازندران مشغول فعالیت هستند که ۳۵ سالن بدون رینگ است.

سکوی رینگ مشت زنی  به ارتفاع حداقل ۹۰ و حداکثر ۱۲۰ سانتی متر و طول ۷۰۰ تا ۸۲۰ سانتی متر  است و معمولا در دو اندازه بزرگ استاندارد ۷ در ۷ مترمربع و اندازه کوچک ان به ابعاد ۵.۲۰  در ۵.۲۰ مترمربع است .

مسئول ورزش موی تای مازندران خاطر نشان کرد: نصب رینگ استاندارد ارتفاع دار حدود ۱۵ میلیون تومان و رینگ بدون ارتفاع غیرمتحرک نیز ۳ میلیون تومان هزینه دارد. 

مهدی زاده با اشاره به ظرفیت برگزاری مسابقات کشوری در استان مازندران گفت : برای تامین تجهیزات و برگزاری مسابقات داخلی و اعزام به مسابقات خارجی به دنبال جذب حامی مالی هستیم و در این راستا نیز نشست های مختلفی برگزار شده است.

وی با اشاره به سابقه ۲۰ ساله فعالیت موی تای در استان گفت: در این مدت موی تای مازندران با کشف استعدادها و تلاش مربیان این رشته در مسابقات کشوری در جایگاه قهرمان یا نایب قهرمانی بوده است.

مسئول موی تای مازندران گفت : تیم استان مازندران در مسابقات ماه گذشته قهرمانی کشور در آذربایجان شرقی با کسب ۴ مدال طلا و ۲ برنز نایب قهرمان و تیم آذربایجان شرقی هم قهرمان شد.

وی ادامه داد: جایگاه برتر موی تای استان در کشور بیانگر وجود استعدادهای درخشان و تلاش مربیان زحمتکش مازندران است و برای ارتقای جایگاه این رشته ورزشی در کشور نیازمند حمایت و تامین امکانات لازم در سالن های ورزشی هستیم.

مهدی زاده بر حمایت مالی از این رشته ورزشی در استان تاکید کرد و اظهار امیدواری کرد که با برنامه ریزی های صورت گرفته بتوانیم در مسابقات سال آینده آسیایی و جهانی مدال رنگارنگ برای کشور کسب کنیم.

وی همچنین از برگزاری مسابقات رده های مختلف سنی و برگزاری دوره های مربیگری در مازندران تا پایان امسال خبر داد و گفت: در این راستا همچنین بدنبال میزبانی مسابقات کشوری و برگزاری اردوی تیم ملی برای اعزام به مسابقات آسیایی ابوظبی هستیم.

تیم موی تای ایران همواره در جمع ۱۰ تیم برتر جهان قرار دارد و در رده بندی تیم های آسیایی هم همواره در رتبه اول یا دوم بوده است.

موی تای به معنای مشت‌ زنی تایلندی است و به همین دلیل تای بوکس نیز خوانده می‌شود و موی به معنی مبارزه و تای نیز به معنی تایلند است.

این رشته ورزشی دارای قدمتی بیش از ۲۰۰۰ سال در کشورهای تایلند، برمه، کامبوج و مالزی می‌باشد و یکی از مهم‌ترین سمبل‌های فرهنگی کشور تایلند است.

موی تای یکی از سبک‌های آزاد ورزش‌های رزمی است که مبارزات آن به صورت برخورد کامل و در رینگ برگزار می‌شود و تکنیک‌های مشت در موی تای شباهت زیادی به بوکس آمریکایی دارد و وجود فنون گلاویزی ، این رشته را به کیک بوکسینگ و ساواته نزدیک ساخته ‌است.

در سال ۱۳۶۸ موی تای توسط ‘محمد توحیدی’ کاپیتان اسبق تیم ملی کاراته ایران به کشور آورده شد که این ورزش از سال ۱۳۷۳ به صورت رسمی از سوی فدراسیون ورزش های رزمی به رسمیت شناخته شد و تیم ملی موی تای زیر پوشش وزارت ورزش به مسابقات گوناگون برون مرزی اعزام می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.