اختصاصی پایگاه خبری چهاردانگه: گلبرار رئیسی آتنی متولد سال ۱۳۳۴ه.ش، اهل روستای آتنی از توابع بخش چهاردانگهی شهرستان ساری است، اما خانوادهاش بنا به مقتضیّات زندگی از روستای آتنی به منطقهی گهرباران میاندورود مهاجرت نموده و در روستای محمدآباد سکونت اختیار کردند. ولی آقای رئیسی تاکنون ارتباط خویش را با روستای آتنی قطع نکرده و به آنجا رفتو آمد دارد.
استاد رئیسی تحصیلات ابتدایی را در دبستان خزائلی روستای ولوجا از توابع میاندورود به پایان رساند و آنگاه جهت گذراندن دورهی اول دبیرستان(سیکل اول) عازم شهر نکا شده، و در دبیرستان فردوسی این شهر به تحصیل اشتغال یافت.
وی پس از طی دورهی اول دبیرستان در این شهر جهت ادامه تحصیل رهسپار ساری گردید و در رشتهی ادبی در دبیرستان شریف ساری مشغول تحصیل شد. در سال پنجم دبیرستان بود که مادرش را از دست داد. مرگ ناگهانی مادر فداکار او برایش بسیار سخت و ناگوار بود و به همین جهت با مشکلات فراوانی روبهرو گردید، اما با توکل به خدا و ارادهای قوی از پای ننشست.
پس از اخذ دیپلم در خرداد ماه سال ۱۳۵۳و شرکت در کنکور سراسری و پذیرفته شدن در دورهی کارشناسی رشتهی تاریخ در دانشگاه فردوسی مشهد، از مهرماه همان سال به ادامهی تحصیل در این رشته پرداخت. آقای رئیسی در مردادماه سال ۱۳۵۸ به اخذ مدرک لیسانس از این دانشگاه نایل گردید. به پایان رساندن دورهی کارشناسی تاریخ و انجام خدمت مقدّس سربازی با درجهی افسری در نیروی هوایی بابلسر، راه را برای ورود او به آموزش و پرورش در بهمنماه سال ۱۳۶۰ هموارکرد تا سالهای پرشور تدریس و تعلیموتربیت برای او آغاز شود.
اشتغال به تدریس، او را از پیگیری ادامهی تحصیل غافل نکرد و وی توانست در سال ۱۳۷۴ دورهی کارشناسی ارشد رشتهی علومتربیتی با گرایش برنامهریزی آموزشی را در دانشگاه آزاداسلامی تهران به پایان برساند.
او در کنار تدریس که همواره اصلیترین فعالیت مورد علاقهاش بود، خدمات دیگری نیز در آموزش و پرورش انجام داده است که از جملهی آنها میتوان به ریاست دانشگاه فرهنگیان استان مازندران(تربیت معلم پسران دکترعلی شریعتی ساری) از سال ۱۳۶۱تا۱۳۶۶، عضویت در هستهی اجرایی نظام جدید آموزش متوسطهی مازندران در جریان تبدیل نظام قدیم آموزش و پرورش به نظام جدید، ریاست مرکز آموزش عالی ضمن خدمت فرهنگیان استان مازندران و کارشناس مسئول آموزش ضمن خدمت اداره کل آموزش و پرورش از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۷۶ اشاره کرد.
استاد رئیسی همزمان با تصدّی مسئولیتهای اجرایی به امر تدریس توجه خاصی داشت ، به همین منظور در دانشگاه فرهنگیان ساری و قائمشهر، مرکز آموزش عالی ضمن خدمت فرهنگیان استان مازندران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، دانشگاه جامع علمیکاربردی فرهنگ و هنر مازندران شمارهی ۱ و…به تدریس پرداخت و اکنون نیز به تدریس اشتغال دارد.
وی علاوهبر اینها با عضویت در شوراها و انجمنها و کمیتههای مختلف از جمله کمیتهی اجرایی نظام جدید آموزش متوسطه استان، شورای برنامهریزی سازمان آموزش و پرورش مازندران، شورای بررسی مسائل و مشکلات مراکز تربیت معلم استان، عضویت در گروه آموزشی رشتهی تاریخ استان، کمیتهی تخصصی نهضت سوادآموزی استان مازندران، شورای موسسان مدارس غیرانتفاعی استان مازندران، شورای پژوهشی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، شورای نامگذاری خیابانها و میادین شورای اسلامی شهر ساری و انجمن برنامهریزی درسی ایران و انجمن مطالعات درسی ایران و…..خدمات ارزندهای را به تعلیم و تربیت این کشور ارائه داده است.
آقای رئیسی با قلم الفتی دیرینه دارد و به نویسندگی عشق میورزد. استعداد نوشتن که از همان سالهای تحصیل درقلم او به جوانه نشسته بود، در سالهای بعد محملی شد برای ثبت و ضبط حاصل تحقیقات و تجربیاتی که در طول مطالعات و تحقیقات کسب کرده بود.
آثاری که در قالب مقالات متعدد و جزوات( درسنامه )تهیه شده و بیشتر به قصد تدریس در مراکز تربیت معلم و دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان به رشتهی تحریر در آمدند که از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:۱-مدرسه و تربیت۲-صلاحیّتها و ویژگیهای حرفهی معلّمی ۳-روش تحقیق در تاریخ.۴-افغانستان در چنگال استعمار۵-آشنایی با اصول و قواعد پژوهشنامه نویسی۶-روابط انسانی در مدرسه۷-مبانی و اصول برنامهریزی آموزشی و درسی۸-بررسی شیوههای ارائهی آموزشهای کوتاه مدت ضمن خدمت فرهنگیان. ۹-مهمترین تحوّلات تاریخی اروپا در قرون وسطی و جدید۱۰-روشهای مطالعه و تحقیق و مرجعشناسی و راهنمای نگارش پایاننامه ۱۱-ارتش از دیدگاه امام علی(ع)۱۲- قیام توّابین ۱۳-تاریخ ایران پیش از اسلام دوجلد ۱۴-تعلیم و تربیت کودک از تولد تا شش سالگی و…
کتاب های منتشر شده از استاد رییس در حوزه مازندران
استاد رئیسی حدود چهل سال است که به پژوهش دربارهی تاریخ و فرهنگ مازندران بهویژه مشاهیر این سرزمین میپردازد که تاکنون موفق به چاپ کتابهایی در این زمینه شده است از جمله:
*فرزانگان مازندران۱۳۷۷
*دانشمندان مازندران۱۳۸۴
*عیّار مازندران-نگاهی نو به زندگی محسن احمدیان معروف به مشدی پِلوِری ۱۳۹۵
*شرح حال رجال سیاسی و نظامی مازندران در دورهی معاصر۱۳۹۶
ایشان که یکی از سر مولّفان دانشنامهی بزرگ تبرستان و مازندران در بخش مشاهیر است کتابهای اعجوبهای از دیار مازندران، نگاهی نو به زندگی علی اکبر داورساروی بنیانگذار دادگستری نوین ایران(اهل روستای کنیم چهاردانگه) خیّام قرن بیستم فرزند مازندران نگاهی نو به زندگانی و رباعیّات حسین قدس نخعی-پیشگامان علم و فرهنگ در مازندران و فرزانگان مازندران جلد دوم را در دست چاپ و انتشار دارد.
از دیگر خدمات ارزندهی استاد رئیسی همکاری با مطبوعات و نگارش مقالات متعدد دربارهی تاریخ و فرهنگ مازندران است. وی سالها سردبیری ماهنامهی “پیام دانش” و سپس “پویش” ارگان خبری اداره کل آموزش و پرورش را به عهده داشت. چاپ حدود دویست مقاله در روزنامهها، هفتهنامهها، ماهنامههای استانی و کشوری از دیگر خدمات این چهرهی خستگیناپذیر است.
افتخارات
آقای رئیسی در سال ۱۳۸۰ رتبهی سوم کشوری در رشتهی زندگینامهنویسی را کسب کرده است.
در سال ۱۳۸۱ به عنوان پژوهشگر پیشکسوت در میان پژوهشگران مازندران مورد تقدیر قرارگرفت.
درسال ۱۳۸۲به عنوان معلم نمونهی استان مازندران انتخاب شد.
درسال تحصیلی ۸۶-۸۵در مسابقهی طراحی سوال تاریخ سال سوم دبیرستان رشتهی علوم انسانی رتبهی اول استان مازندران را کسب نمود.
در سال ۱۳۸۶از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان خادم برگزیدهی فرهنگ عمومی مازندران انتخاب گردید.
در سال ۱۳۸۷ از سوی وزارت آموزش و پرورش کشور به عنوان مدرّس نمونه کشوری انتخاب و معرفی گردید.
درسال ۱۳۸۹از آقای رئیسی به عنوان یکی از صدچهرهی برتر آموزش و پرورش ایران در یکصدوپنجاه سال اخیر یعنی از زمان تاسیس مدرسهی دارالفنون تا به امروز در مجلهی رشد معلم(آبانماه ۱۳۸۹) تقدیر و تشکر گردید.
استاد رئیسی با اینکه سنی را در راه تدریس، تعلیم و تربیت، پژوهش و تحقیق و تالیف گذرانده است اما همچنان با امید به آینده در تلاش و جستجو است و در این مسیر خستگی را ملاقات نمیکند.
دانشآموزان سال ششم دبستان خزائلی روستای ولوجا، ۱۳۴۶. نشسته از سمت چپ نفر سوم.گلبرار رئیسی. معلم مربوطه: شکرالله خلّاقی.
گلبرار رئیسی آتنی، دانشجوی سال اول دوره کارشناسی رشته تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد. سال
1353نفر بغل، بهمن رئیسی برادر نامبرده و سمت چپ مرحوم حسن رئیسی پدر گلبرار رئیسی
گلبرار رئیسی آتنی، ریاست دانشگاه فرهنگیان مازندران(مرکز تربیت معلم دکتر علی شریعتی)،۱۳۶۵.
گلبرار رئیسی آتنی در جمع تعدادی از مدرّسان نمونه کشور، شیراز،۱۳۸۷. نشسته از سمت راست،نفر اول.
استاد گلبرار رئیسی آتنی درجمع نویسندگان دانشنامه ی بزرگ تبرستان و مازندران. ۱۳۹۶. ردیف دوم از سمت راست، نفرچهارم
گلبرار رئیسی آتنی، نویسنده ی کتاب های مشاهیر مازندران. ۱۳۹۶
نویسنده: علی رحمان پرست مدیر انتشارات مهربان نیکا