نویسنده :حامد خلیلی ازنی
روستای سنور در دهستان چهاردانگه بخش چهاردانگه شهرستان ساری و در فاصله ۸۵ کیلومتری جنوب شهر ساری در ۵۳ درجه ۳۹ دقیقه و ۴۲ ثانیه شرقی و ۳۶ درجه و ۱۶ دقیقه و ۹ ثانیه شمالی واقع شده است. براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۲۰۲نفر (۴۷خانوار) بودهاست.
روستای سنور دهی از دهستان سورتجی بخش چهاردانگه. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۳)
روستای سنور یکی از روستاهای کهن منطقه می باشد در تاریخ طبرستان ابن اسفندیار ج ۲ ص ۵۰ در مورد روستای سنور چنین آمده است: « برادر بهرام زینهار حواست و امان طلبید، شیر بمکوت نام را از دیه سنور هزار گری بکو توالی بفرستاد. (۵۱۲ قمری)»
همین مطلب در کتاب تاریخ مازندران مهجوری ص۲۲۵ و کتاب تاریخ تبرستان اردشیر برزگر ص۲۶۸ آمده است.
مطالب فوق و همچنین وجود مقبره سه تن از امازادگان و قلعه کوت که بین روستاهای سنور و ترکام واقع شده است نشان دهنده قدمت زیاد این روستا می باشد.
وجه تسمیه سنور
ریش سفیدان و مطلعین محل عقیده دارند با توجه به این که این روستا محل دفن سه تن از امازادگان اسماعیل ، ابراهیم و …. می باشد این روستا را به سه نور نامیدند و بعد از گذشت زمان و برای راحتی تلفظ به سنور تبدیل شده است.
مختار عظیمی در مورد وجه تسمیه سنور معتقد است سنور به معنی محل تقسیم و میزان بندی آب برای شالیزار می باشد. ( پژوهش در نام آبادی های ساری ص ۲۰۰)
حسین قدس نخعی
حسین قدس نخعی ( لینک معرفی حسین قدس نخعی ) درسال ۱۲۷۳ هجری شمسی در روستای سنور بخش چهاردانگه ساری متولد شد. ( مهجوری ،اسماعیل- دانشمندان و رجال مازندران – ص ۱۷۹ و ۱۸۰) پدرش حاج شیخ حسن نیز از علمای به نام بوده و در فلسفه استاد بود . او مولف کتاب فلسفه است. حسین قدس نخعی در سال ۱۳۵۶ در شیراز در گذشت.محل تحصیل او در دانشگاه لندن بوده است. مهارت و تخصص «قدس نخعی» شعر و نویسندگی بوده است. در سرودن رباعیات استاد بوده. او رباعیات خود را به سبک خیام می سرود. به همین دلیل صالح جعفری شاعر و نویسنده عرب او را خیام قرن بیستم نامید. بسیاری از رباعیات اوبه وسیله ی شعرای برجسته کشورهای گوناگون به زبان انگلیسی، عربی، کردی و ژاپنی ترجمه شده است . او مدتی مدیر مجله ی ماهان ( ندای قدس) بود. او آثار قلمی فراوانی بر جای گذاشت که بعضی از آنها عبارتند از:
خدا و بشر، اثر گمشده در بهشت ، کوه کبوتران، دختر شاهسون ، موسیقی ایران و خلاصه ی پرورش نفس.شعر زیر نمونه ای از رباعی قدس نخعی می باشد.
گلزار و چمن نمای دیگر دارد
با دلبر و می صفای دیگر دارد
درمان طبیب را کسی منکر نیست
اما می ما شفای دیگر دارد
مدرسه
دبستان سپاهی دانش سنور در سال ۱۳۴۹ دایر شد و آقای پرنیان اولین معلم آن بود. و مدرسه راهنمایی سنور در سال ۱۳۷۵ به صورت ضمیمه در سال ۱۳۷۵ با مدیریت عمران کفشگر دایر شد . در آغاز تاسی معلمان آن عبارت بودند از: خلیل جهان آرا، نقی زمانپور و جبرییل میر شفیعی.
شهدای سنور
۱- شهید غلامرضا یزدانی
۲- شهید اصغر عابدی
۳- شهید فتحعلی تلما
آقای خلیلی شما که در همین سایت معلم علم و اخلاق معرفی شدید بفرمایید چطور وزیری از روستای سنور برخاسته ولی اهالی این روستا از چنین هممحلی بی اطلاعند; مثل این میماند که چالویی ها فردی به نام کردان را نشناسند. ایا به نظر شما مطلب مهجوری کمی مشکوک نیست
قدس نخعی سنوری بودنش را از کتاب: مهجوری ،اسماعیل- دانشمندان و رجال مازندران – ص ۱۷۹ و ۱۸۰ نقل شده است.
سلام وقت بخیر خدمت معلم بزرگوار
شرمنده که مزاحم شدم و می خواهم بی پروا صحبت کنم اول اینکه خیلی خیلی تشکر میکنم بابت معرفی روستاهای چهاردانگه خیلی کار قشنگ و به جایی است اما
1. چرا معرفی روستا اینقدر خلاصه و کوتاه و بدون منبع؟
2. چرا به صورت فایل چندرسانه ای نباشه؟
3. بابا ابتدایی ترین کار معرفی یک روستا رعایت نشد مثلا این روستا چند تا عکس درست درمون در خور شایسته ازش گرفته بشه با گوگل مپ و … ازش عکس بگیرید بد نیست ولی
4. از همه بدتر لینک هایی که برای مرجع قرار دادید رو یک بار خودتان کلیک کنید ببینید چه صفحه ای باز میشه بابا صفحه با زبان ژاپنی یا چینی باز میشه خیلی بده بابا آقای خلیلی دورتون بگردم
5. حداقل تصاویر شهدا رو میتونستید بارگزاری کیند
5. منبعی که بهش استناد کردید رو میتونستید بهش پیوست کنید
باز هم از شما عزیزان تشکر میکنم من نمیخواستم نقد غیر منصفانه کنم ولی نشد چون کاری که کردید خیلی خیلی اشکال داره.
ممنون و سپاس فراوان.
دانش آموز شما عظیمی
از توجه شما به سایت بی نهایت ممنونم.
منابع برای معرفی روستاها خیلی کم است.
منابعی که استفاده شده در متن آورده شده است.
این کار فتح بابی است برای تحقیق بیشتر. انشا الله محققین دیگر مطالب را کامل تر کنند.
بیشتر باید کار میدانی و اسناد قدیمی خانه انجام بشه که آن هم بسیار سخت است.