محسن کوشش تبار ضمن بیان مطلب فوق گفت : یکی از موضوعات مندرج در طرح استقبال از نوروز که به استانداری ها ابلاغ شد،ضرورت مدیریت پسماندهای شهری و روستایی در مناطق دارای جاذبه های گردشگری با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست در کشور است .
به گزارش چهاردانگه نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور وی افزود : در ابلاغیه ای که معاونت امور دهیاری ها پیش از این به استانداری ها ابلاغ نموده از انها خواسته ایم در هماهنگی با دست اندرکاران امر ، زمینه حفظ بهداشت محیط زیست در مناطق روستایی،بویژه ساماندهی پسماندها در روستاهای هدف گردشگری و مناطق روستایی که احتمال حضور مسافران نوروزی در آنها بیشتر است را با محوریت دهیاری ها فراهم نمایند.
کوشش تبار در ادامه گفت : در این ابلاغیه بر ارائه آموزشهای لازم حفاظت از محیط زیست در روستاها و تهیه بروشور،آگهی های اطلاعرسانی زیستمحیطی و توزیع آنها در بین مردم و نیز نصب در محلهای عمومی سطح روستا تاکید شده است.
وی افزود: تهیه و نصب ظروف و مخازن ذخیرهسازی مناسب در محل های پر تردد روستاهای هدف گردشگری و ساماندهی سیستم جمعآوری و حمل زبالههای تولیدی به محلهای دفع مناسب با استفاده از پتانسیل دهیاری ها دیگر موارد مورد تاکید در این ابلاغیه است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در ادامه گفت : همچنین از دست اندرکاران مدیریت روستایی در کشور خواسته شده در ایام تعطیلات نوروز توجه ویژه به منظر و فضای داخلی و پیرامونی روستا از نظر بهداشت و نظافت معابر، تمیزی و آراستگی فضاهای عمومی، رفت و روب جویها و کانالهای آب، حفظ و مراقبت از تمامی عرصههای طبیعی و محیط زیست روستا داشته باشند.
وی همچنین گفت : دهیاری هایی که مجوز لازم را اخذ نمودهاند ، می توانند در خصوص وصول عوارض محلی در روستاهای هدف گردشگری با هماهنگی مراجع ذیصلاح اقدام نمایند.
کوشش تبار ، اجرای برنامههای تشویقی و نمادین در جهت ترغیب بیشتر اهالی برای اجرای صحیح برنامههای مدیریت پسماند و نهادینهشدن آن در سطح روستا و تقدیر و تشکر از خانوادههایی که همکاری مناسب در این زمینه داشتهاند را دیگر مورد تاکید شده در ابلاغیه ارسالی به استان ها برشمرد.
وی در ادامه در خصوص اهمیت مدیریت پسماندها در کشور از جمله مناطق روستایی اظهار کرد : بر اساس آخرین ارزیابی ها در حال حاضر سرانه تولید زباله در روستاهای کشور در حدود ۴۵۲ گرم به ازای هر نفر در روز میباشد و بر این اساس روزانه تقریباً بیش از ۱۰ هزار تن زباله در مناطق روستایی کشور تولید میشود که از این میان در حدود ۵۳ درصد آن پسماندهای فسادپذیر بوده و عمدتاً قابلیت تبدیل به کمپوست را دارا میباشند.
کوشش تبار با بیان اینکه در برنامهریزیهای مدیریت پسماند در اغلب استانهای مسافر پذیر، در زمینه موضوع گردشگری و پسماندهای ناشی از آن به صورت علمی مطالعه ای انجام نشده ، اضافه کرد : حجم گردشگری استانهای ساحلی کشور در نوروز ۱۳۹۳ روزانه در حدود ۱۲ میلیون گردشگر برآورد میشود. به عبارت دیگر بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تن پسماند به صورت روزانه تولید میشود که این حجم علاوه بر پسماندهای عادی روزانه مردم ساکن این مناطق است.
وی ادامه داد: هزینه جمعآوری روزانه زباله به ازای هر نفر در استانهای شمالی در حال حاضر ۱۲۰ الی ۱۵۰ ریال برآورد شده است. این امر در حدود ۱۵۰۰ الی ۱۸۰۰ میلیون ریال به طور روزانه در ایام تعطیل و به ویژه ایام نوروز بار مالی برای مدیریتهای اجرایی این استانها علاوه بر امور روزمره مدیریت پسماند، در بر خواهد داشت.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در خاتمه گفت : برای مقابله با مشکلات موجود در عرصه مدیریت پسماندها باید تلاش کنیم تا مردم نسبت به زیستگاههایشان حساس شوند و نسبت به نجات آن تلاش کنند که در این میان نقش سازمانهای مردم نهاد بسیار حایز اهمیت است. در این ارتباط ضروری است که تلاش کنیم حداقل پرتاب زباله از خودرو را در ایام نوروز حذف کنیم و آن را به سراسر سال و تمامی مناطق کشور تسری دهیم.