پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

متعفنی که برای مازندرانی‌ها گوارا می‌شود

0

رئیس کارگروه محیط زیست و پسماند اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران گفت: با دستور استاندار برای به کارگیری فناوری های موجود داخل کشور در حال بررسی تصفیه شیرآبه‌ها در مازندران هستیم.

مجید پیروی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که سه تکنولوژی برای امحاء شیرآبه زباله در استان وجود دارد، اظهارکرد: تکنولوژی دفن بهداشتی و کمپوست در مازندران برای امحاء شیرآبه زباله و جلوگیری از خسارت به محیط زیست و منابع آب زیر زمینی به کار گرفته می‌شود.

وی تصریح کرد: کمک گرفتن از تکنولوژی های روز و تکلیف آن به شهرداری ها میزان شیرآبه های حاصل از انباشت زباله ها را کاهش داده و این چالش را تبدیل به فرصت می کند.

رئیس کارگروه محیط زیست و پسماند اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با تاکید بر این که هر تن زباله ۱۰۰ لیتر شیرآبه تولید می‌کند، خاطرنشان کرد: شهرستان هایی با جمعیت بیشتر در استان مانند بابل روزانه حدود ۲۵۰ تن زباله داشته و بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر شیرآبه تولید می‌کند که قابل تبدیل شدن به آب مصرفی را دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: امروزه با به کارگیری تکنولوژی های بومی فرصتی فراهم شده که می توان با آن شیرآبه‌ها را تبدیل به آب مصرفی برای کشاورزی و گاز برای کپسول های آتش نشانی کرد؛ با اجرای این طرح در مازندران مقدار لجن حاصل از شیرآبه‌ها کاهش می یابد.

مدیر گروه پژوهشی نانو تکنولوژی دانشگاه بابل در ادامه یادآور شد: شهر بابل از پتانسیل و ظرفیت دانشگاه نوشیروانی استفاده کرده و با اجرایی کردن این طرح روزانه حدود ۴۰ میلیون متر مکعب شیرآبه را تصفیه می‌کند.

این مهندسی شیمی خاطرنشان کرد: تکنولوژی های حال حاضر برای تصفیه شیرآبه زباله دو کاربرد تبدیل به آب مصرفی کشاورزی و گاز کپسول آتش نشانی را دارا است؛ هدف، امحاء شیرآبه زباله بوده که در این صورت از خسارات وارده به محیط زیست و منابع آب های زیر زمینی می توان جلوگیری کرد.
 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.