پایگاه خبری چهاردانگه: حسین افضلی گفت: راهحل اصلی این مشکل احداث نیروگاه در شهرهای آمل یا محمودآباد است که مجوز احداث نیروگاه در سال ۹۰ از سوی توانیر صادر شد ولی محیطزیست به خاطر مسائل زیستمحیطی مورد تأکید سازمان که در شعاع ۱۵۰۰ متری نیروگاه روستا یا سکونتی نباشد، فرایند احداث به تأخیر افتاد. افتاد.
وی در ادامه، بابیان اینکه در شرایطی که دشت مازندران دارد، نمیتوان منطقهای را یافت که در شعاع ذکرشده سکونت نباشد، افزود: پیگیریهای لازم در دولت قبل هم انجام شد و اقدامات مشاورهای و مطالعاتی صورت گرفت ولی همچنان متولیان محیطزیست کشور دلایل خود را مطرح میکنند.
رئیس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق مازندران، درباره نیروگاه پیشنهادی، گفت: این نیروگاه گازسوز است و تنها در موقع تعمیرات از گازوئیل استفاده خواهد کرد، و این در حالی است که بر طبق تأکید شورای امنیت کشور در حوزه پدافند غیرعامل سوخت جایگزین (گازوئیل) نیز بایستی موردتوجه باشد و در غیر این صورت، نمیپذیرد.
افضلی تأکید کرد: این نیروگاه نیاز مناطق مرکزی مازندران است و اگر محیطزیست در صدور مجوز همکار نکند قطع بهیقین همواره شهرهای آمل، بابل، بابلسر، رویان و قسمتی از محمودآباد بایستی در فصول پرمصرف برق، بیبرقی داشته باشند و خاموشی بایستی حتی با احداث خط ۴۰۰ کیلوولت در این مناطق در پیک مصرف، اعمال شود.
وی، ابراز داشت: مکاتبات لازم انجام و اختیارات به مراجع زیر بط داده شد، استانداری و محیطزیست استآنهمکاریهای لازم را داشتند و مجوز نصب توربینهای “کلاس – اف” صادر و تأکید شد مخازن سوخت نصب نشود و این در حالی است که توربینهای ” کلایس – اف” در کشور تولید نمیشود و بایستی خریداری و وارد شود؛ که آنهم مسائل خاص خودش را دارد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران، درباره نیروگاه سرخرود محمودآباد و نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی آمل گفت: نیروگاه سرخرود آخرین نیروگاه دولتی در کشور است که مجوز آن پس از ۵ سال بهصورت مشروط در فروردینماه صادرشده است ولی هنوز اجرایی نشده است و نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی که قرار است توسط بخش خصوصی احداث شود همچنان معطل صدور مجوز است.
افضلی در ادامه بابیان اینکه آن چیزی که سبب تأخیر احداث این نیروگاهها شده، است موضوع مجوزهای زیستمحیطی است، اضافه کرد: با تأخیری که در بهرهبرداری از نیروگاه سرخرود افتاد با شروع فصل گرم سال نگران هستیم و استرس داریم که شهروندان بخش مرکزی استان (بابل، آمل، رویان، بابلسر و بخشی از محمودآباد) با مشکل اعمال خاموشی مواجه شوند.
بدهی ۵ میلیارد تومانی صاحبان صنایع به برق منطقهای مازندران و گلستان
رئیس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق مازندران، بر لزوم مدیریت مصرف در همه مناطق استان تأکید کرد و از مشترکان برق استان خواست درجه کولرهای گازی را روی ۲۵ درجه تنظیم کنند تا از این طریق مصرف در کل استان کاهش یابد.
افضلی، میزان برق تولیدی نیروگاه شهید سلیمی نکا را دو هزار مگاوات در ساعت عنوان و بیان کرد: مشترکین برق منطقهای استان مازندران و گلستان ۱۳ مشترک سنگین از بخش صنایع و شرکتها شامل، صنایع چوب و کاغذ، سیمان نکا سیمان کیاسر، شرکت کاله، چهار مشترک نفتی، فولاد البرز ایرانیان، نورد فولاد گلستان، پارس نئوپان و … هستند.
به گفته افضلی هیچگاه اتفاق نیفتاده مشترکی به علت بدهی با قطعی برق مواجه شود و البته بدهکاری مشترکان با پیگیری پرداخت میشود و درمجموع میزان مطالبات این شرکت از تعدادی صنایع در حدود پنج میلیارد تومان است./مهر