پایگاه خبری چهاردانگه نیوز:
خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اجتماعی| کرونا روزهای اول پیشتازی کرد اما هر روز که میگذرد شاهد تجربههای جدید و تلاشهای جهادی افرادی هستیم که در قالب گروههای جهادی، مدافعان سلامت در آزمایشگاهها، تدفین اموات مبتلا، تولید ماسک و گان، بخششها و کمکهای مومنانه و تولیدات علمی در این زمینه فعال شدند.
در این زمینه فناوران پارک علم و فناوری مازندران موفق به ساخت دستگاه تنفس مصنوعی شدند با کیفیت بهتر و ارزانتر از نمونههای موجود و جالب است آنها هم معتقدند کارشان جهادی و بسیجی است و این بار در عرصه تولیدات علمی.
علی معتمدزادگان رئیس پارک علم و فناوری مازندران امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری از ساخت دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور خبر داد و اظهار کرد: یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری
مازندران که پیش از این در حوزه تولید الکترونیک فعالیت میکرد در یک حرکت جهادی اقدام به تولید دستگاه تنفس مصنوعی ونتیلاتور برای بیماران کرونایی با صرف هزینه بسیار پایینتر از هزینه خرید نمونه خارجی کرد.
وی با بیان اینکه ونتیلاتور دستگاهی است که هوای قابل تنفس را به داخل ریه فرستاده و سپس دیاکسید کربن را از ریهها خارج میکند، افزود: این محصول عملیات ونتیلاسیون را برای بیمارانی که شرایط حاد تنفسی ندارند در طولانی مدت انجام میدهد.
این دستگاه به دلیل ابعاد کوچک، وزن سبک و آسانی عملکرد در منزل، آمبولانس، بخشهای ویژه با درجه اهمیت کم قابل استفاده است.
رئیس پارک علم و فناوری مازندران اضافه کرد: این دستگاه اکسیژن و هوای فشرده شده را به میزان مورد نیاز برای بدن با هم ترکیب کرده، سپس آن را گرم و مرطوب کرده و توسط تیوبهای مخصوصی تحت عنوان مدار تنفسی به بیمار تحویل میدهد.
این مسؤول ادامه داد: انتخاب ونتیلاتور بستگی به شدت روند بیماری، طول مدت حمایت تهویهای، سطح هوشیاری بیمار، امکانات بیمارستان و… دارد؛ از طرفی کمبود تعداد این دستگاه در شرایطی که بیماران بیشتری به آن نیاز داشته باشند، میتواند موجب مرگ افراد شود.
معتمدزادگان بیان کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که مراکز درمان در برابر تجهیز این دستگاه دارند، قیمت بالا و عدم بومی بودن تولید اغلب این دستگاهها است.
شعیب نادعلیزاده مدیرعامل شرکت دانش بنیان تراشه پردازان جهان سازنده این دستگاه افزود: در بیماری کووید- ۱۹ ریه فرد بیشتر از سایر اعضا درگیر بیماری میشود، بنابراین نمیتواند تبادل اکسیژن را به راحتی انجام دهد و اگر دستگاه ونتیلاتور به موقع برای جبران کم کاری ریه به بیمار کمک نکند، منجر به فوت بیمار و یا مشکلات حاد ریوی حتی پس از بهبود میشود.
وی افزود: این دستگاه حاصل تلاش شبانهروزی و حرکت جهادی شرکت دانش بنیان تراشه پردازان جهان مستقر در پارک علم و فناوری مازندران بوده و برای کمک به بهبود بیماران کرونایی و شرایط فعلی کشور عزیزمان ایران انجام شده است.
نادعلیزاده افزوو: از جمله مزیتهای این دستگاه ساخت با هزینهای سیار پائینتر نسبت به نمونههای مشابه داخلی و خارجی، قابلیت حمل و جابهجایی راحت، انعطاف پذیری بالا، کاربری آسان و قابلیت، آموزش سریع به اپراتور، قابلیت تعویض مخزن هوا، قابلیت تصفیه هوا و مرطوبسازی، قابلیات اتصال به کامپیوتر برای مانیتورینگ و ثبت اطلاعات، قابلیت تنطیم سرعت نوسانات ورودی هوا است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تراشهپردازان جهان خاطر نشان کرد: دستگاه ونتیلاتور تولید شده در شرکت تراشه پردازان جهان با قابلیت کارکرد به مدت سه ساعت با باتری، داخلی علاوه بر تغذیه خارجی، قابلیت استفاده به صورت غیرتهاجمی ) تنفسدهی با ماسک است.
نادعلیزاده خاطر نشان کرد: این دستگاه قابلیت استفاده برای نوزادان، اطفال و بزرگسالان تنطیم میزان حجم هوا (دم و بازدم) توسط ولوم تعبیه شده بر روی دستگاه و تولید انبوه در زمان کم را دارا است.
/۸۶۰۳۴/ج/و