محسن یزدانیان روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: ثبت نام سال تحصیلی شروع شده و خانوادهها میتوانند به راحتی با ورود به سامانه “سپند” نه تنها اقدام به ثبت نام کنند بلکه میتوانند از شرایط، نوع خودرو و همچنین وضعیت راننده نیز مطلع شوند.
وی قوانین و مقررات بر سرویسهای رسمی آموزش و پرورش را سختگیرانه و قابل اعتماد عنوان کرد و گفت: ایمنی دانش آموزان هدف اصلی سرویسهای مدارس رسمی است و خانوادهها نباید به بهای امنیت دانش آموزان خود شده تن به خودروهای شخصی و آزادبرها بدهند.
رئیس انجمن اولیا و مربیان مازندران تاکید کرد: خانوادهها نباید به اشتباه تفاوت سرویسهای مدارس رسمی و غیر رسمی را در بیمه بودن خودرو و هزینه ببینند، زیرا قوانین جا به جایی دانش آموزان بسیار سخت گیرانه تر و پیچیدهتر است.
یزدانیان با ذکر یک مثال گفت: حتی سرویسهای رسمی در هنگام حضور دانش آموز در خودرو حق سوخت گیری ندارند که این گونه تخلفات همواره از چشم والدین پنهان است.
به گفته او تصور و برداشت خانواده از سرویسهای رسمی و غیر رسمی نا کافی است و باید همه و حتی دانش اموز نسبت به این آگاه سازی و مطالبه گری اقدام کنند.
آموزش و پرورش مسئولیتی در قبال سرویس مدارس غیررسمی ندارد
رئیس اداره انجمن اولیای استان مازندران اعلام کرد: مدارس و آموزش و پرورش هیچ مسئولیتی در قبال سرویسهای غیر رسمی و آزادبرهای دانش آموزان قبول نمیکنند.
یزدانیان تاکید کرد سرویسهای مجاز مدارس از فیلترها و کلاسهای توجیهی خاصی میگذرند که متشکل از نیروهای انتظامی، پلیس راه و انجمن اولیا و مربیان، آموزش و پرورش و دیگر دستگاهها هستند.
وی همچنین گفت: بر تمامی سرویسهای رسمی مدارس نظارت مستمر و سخت گیرانه ای میشود که این نظارت در سرویسهای شخصی امکان ندارد.
رئیس اداره انجمن و اولیا مازندران گفت که سرویسهای رسمی از ظرفیت سرنشین مشخص بر اساس تعداد صندلی و همچنین بیمه ماشین و دانش آموزان برخوردار هستند و در صورت تخلف از انتقال دانش آموزان منع خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته با همکاری پلیس و نیروی انتظامی با چندین سرویس مدرسه که عمده تخلف آنان سوار کردن بیش از اندازه دانش آموز بود برخورد کردیم، افزود: به دلیل نظارت مستمر و فیلترهای انتخابی رانندگان، تخلفات از تعداد انگشتان دست نیز کمتر بود.
یزدانیان گفت : متأسفانه برخی از خانوادهها برای پرداخت مبلغ کمتری سرویسهای آزادبر را انتخاب میکنند که هیچ گونه استانداردی در آنها رعایت نمیشود و نظارتی هم بر آنها نیست.
وی همچنین افزود: خانوادهها برای استفاده از سرویسهای مجاز مدارس از طریق مدیر مدرسه و با ارسال نامه کتبی اقدام کنند.
رئیس انجمن اولیای استان مازندران افزود: در سال تحصیلی گذشته از حدود ۱۰ هزار دستگاه خودرو رسمی از جمله سواری، ون، مینی بوس و اتوبوس در سراسر استان استفاده کردیم.
استان مازندران ه ۵۳۸ هزار دانش آموز دارد که ۴۲۰ هزار نفر از آنها واجد استفاده از سرویس مدارس هستند.
۷۳۳۵/۱۸۹۹