به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه نیوز، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، طهمورث قاسم نژاد گفت: چهارمین جلسه پروژه مشارکتی مدرسه در مزرعه برنج تحت عنوان کشت دوم برنج با حضور جمعی از کشاورزان در روستای حاجیکلا شهرستان ساری برگزار شد.
وی ادامه داد: در این برنامه نادری بعنوان مدرس دوره به ارائه نکات فنی در خصوص کشت دوم برنج پرداخت و گفت: کشت دوم برنج بایستی تقریبا ۵ روز تا یک هفته پس از برداشت اول انجام شود تا با همزمانی زمان گلدهی و سرما مواجه نشود.
وی اظهار داشت: زمین هایی که قرار است برای کشت دوم آماده شود باید زهکشی مناسب داشته باشند در غیر این صورت زمین باتلاقی می شود.
قاسم نژاد افزود: در کشت دوم نیز همانند مراحل آماده کردن بذر در مرحله اول نظیر سبک و سنگین کردن بذر با آب و نمک و ضدعفونی کردن بذر باید انجام شود و برای ۵۰ کیلوگرم بذر، ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم سم کاربوکسین تیرام برای ضد عفونی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: هرچه دوره رشد کوتاهتر باشد گیاه زودتر به فاز زایشی می رود و احتمال مواجه شدن با سرما نیز کمتر می شود.
وی در ادامه گفت: در کشت دوم در مصرف کود اوره دقت شود و کمتر مورد استفاده قرار گیرد و معمولا به کود فسفاته زیاد نیاز نمی باشد.
قاسم نژاد درباره مبارزه با علف های هرز گفت: ۳ تا ۴ روز قبل از نشا یا ۵ روز بعد از نشا باید اقدام به قطره پاشی علف کش کرد.