پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

موافقت اولیه با تاسیس دانشگاه جامع مرکز مازندران در دور دوم سفر استانی دولت

در ادامه پیگیری‌ها نماینده جامعه دانشگاهیان و فرهنگیان در ارتباط با پیگیری تاسیس دانشگاه جامع در استان با راشدی نماینده تام الاختیار وزیر علوم تحقیقات و فناوری در سفر استانی دیدار کردند و طی این مطالبه دستور اجرایی شدن این درخواست صادر شد و قرار است، ساختمان علوم پایه به دانشکده علوم پایه در مرکز مازندران تبدیل شد.

0

خبرگزاری فارس_ مازندران| دانشگاه یکی از مهمترین نهادهایی است که جامعه را برای پیشرفت و توسعه همه جانبه هدایت می‌کند. به همین دلیل به تاسیس دانشگاه شاهد رشد علمی، سیاسی و اجتماعی در جوامع می‌باشیم. بعد از انقلاب اسلامی شاهد توسعه دانشگاه در سطح کشور و به تبعه رشد علمی ایران می‌باشیم. با وجود راه اندازی دانشگاه‌های جامع و تخصصی در مراکز استان و بعضی از شهرستان‌ها، ساری تنها مرکز استان فاقد دانشگاه جامع در کشور است.به همین دلیل مردم مرکز استان مازندران با ایجاد کارزار در فضای مجازی و مکاتبه با مسئولین درخواست تاسیس دانشگاه جامع در مرکز استان هستند.*ساری تنها مرکز استانی است که مرکزجامع دانشگاهی ندارد!در این گزارش به بخشی از سخنان محمدعلی بهمنیار رئیس سابق دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری در نشست خبری در ۱۸ خرداد ماه سال ۹۳ اشاره می‌کنیم که در آن سال‌ها کسی پیگیر تاسیس دانشگاه جامع نبود. محمدعلی بهمنیار رئیس وقت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه، ساری تنها مرکز استانی است که دانشگاه جامع ندارد، گفت: با توجه به رشد جمعیت و نیاز مازندران، برقراری یک دانشگاه جامع در مرکز استان لازم است.وی افزود: در حال حاضر ۱۸ رشته در مقطع کارشناسی، ۴۱ گرایش در کارشناسی ارشد و ۱۷ رشته گرایش در مقطع دکتری، در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری فعال است.

رئیس سابق دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به کاهش تعداد دانشجو در مقطع کارشناسی در سال‌های اخیر گفت: با توجه به اینکه پایه‌های تحصیلات تکمیلی، در مقطع کارشناسی شکل می‌گیرد، در نظر داریم در سال ۹۳ ظرفیت پذیرش در رشته‌های کارشناسی این دانشگاه را، تا ۴۰ درصد افزایش دهیم. وی با تاکید بر ظرفیت‌های خوب دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری برای پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی اذعان داشت: در سال ۹۳ ظرفیت پذیرش این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد تا ۲۵ درصد و در مقطع دکتری تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد. این استاد دانشگاه ادامه داد: در سال ۹۳ دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۹۷ دانشجو در مقطع دکتری می‌پذیرد. وی از تحصیل ۹۰۰ دانشجوی دوره تحصیلات تکمیلی در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری خبر داد و بیان داشت: هر سال حدود ۵۰۰ پایان‌نامه دانشجویی در این دانشگاه ارائه می‌شود. بهمنیار تصریح کرد: در سال گذشته، ۴۷۰ عنوان مقاله از دانشجویان این دانشگاه، در مجلات علمی چاپ شد و بیش از یک‌هزار مورد کنفرانس ارائه شد.

وی با اشاره به چاپ ۱۰ مجله در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: از این تعداد، سه مجله به زبان انگلیسی چاپ می‌شود. رئیس سابق دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری از عقد تفاهمنامه‌هایی با سایر دانشگاه‌های دنیا خبر داد و بیان کرد: با توجه به توان علمی و ظرفیت‌های این دانشگاه، در حال تبادل علمی با دانشگاه‌های کشورهای دیگر، به‌ویژه با کشورهای حاشیه دریای خزر هستیم. وی با اشاره به برگزاری هفت همایش در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، تا پایان امسال افزود: این همایش‌ها با هدف به اشتراک گذاشتن یافته‌های علمی محققان و دانشجویان برگزار می‌شود. بهمنیار با بیان اینکه، ساری تنها مرکز استانی است که دانشگاه جامع ندارد، افزود: در سال ۵۸، دانشگاه‌های استان مازندران و گلستان در دانشگاه مازندران واقع در بابلسر تجمیع شد، در حال حاضر با توجه به رشد جمعیت و نیاز مازندران، برقراری یک دانشگاه جامع در مرکز استان لازم است. وی با اشاره به تحصیل ۲۵۰ هزار دانشجو در تمامی دانشگاه‌های مازندران گفت: میانگین سهم این استان از تحصیل در دانشگاه‌های دولتی بسیار کم و در حدود ۱۰ درصد است.

رئیس سابق دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، کمبود فضاهای آموزشی را یکی از مشکلات اساسی این دانشگاه عنوان کرد و افزود: با توجه به بودجه محدود دانشگاه و کافی نبودن فضای ساخت و سازها، متناسب با رشد دانشگاه، حمایت خیران می‌تواند بسیار کارگشا باشد. وی یکی از پروژه‌های کلان واگذار شده به دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری را طرح استفاده از آب شور در صنعت و کشاورزی عنوان کرد و گفت: این پروژه در سال ۹۰ به این دانشگاه واگذار و در سال ۹۱ اجرایی شد.وی با اشاره به کاربردی بودن پروژه‌های انجام شده در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، بر اساس نیاز استان و کشاورزی منطقه گفت: نشست‌های مشترکی را با سازمان جهاد کشاورزی استان و سازمان‌های مربوطه برقرار کردیم، تا پروژه‌ها بر اساس نیاز و مشکلات روز استان طراحی شوند. وی افزود: در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ۱۲۵ هیات علمی داریم که ۱۱۰ نفر از آنها دارای مدرک PHD هستند.

در ادامه پیگیری های برای راه اندازی دانشگاه جامع در مرکز استان مازندران آیت الله محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران با توجه به درخواست مردم و آگاهی آنها از نقش بی‌بدیل دانشگاه در توسعه مرکز استان با مکاتبه به زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری، خواستار تاسیس دانشگاه جامع در ساری شد. در قسمتی از متن نامه آمده است؛ پس از انقلاب اسلامی شاهد گسترش آموزش عالی در کشور و تاسیس دانشگاه جامع و تخصصی در مراکز استانها و حتی شهرهای کوچ بوده‌ایم، اما متاسفانه شهرستان ساری، تنها مرکز استان در کشور فاقد دانشگاه جامع است. در راستای عدالت آموزشی در کشور پیرو سفر اول دولت نهم به مازندران، در ۱۶ آذر ماه سال ۸۵ مصوب شد مجتمع فنی نوشیروانی بابل به دانشگاه صنعتی و مجتمع کشاورزی ساری به‌عنوان دانشگاه (نه صرفا دانشگاه علوم کشاورزی و منابع‌طبیعی) ارتقا پیدا کند، پس از گذشت ۱۷ سال مجتمع کشاورزی ساری به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع‌طبیعی مازندران ارتقا پیدا کرده است. دور دوم سفر استانی به مازندران فرصت خوبی برای پیگیری مطالبات جامعه دانشگاهیان بوده که طی نامه‌ای جامعه دانشگاهیان و فرهنگیان استان خواستار ارتقای دانشگاه علوم کشاورزی به دانشگاه جامع شدند.

در ادامه پیگیری‌ها نماینده جامعه دانشگاهیان و فرهنگیان در ارتباط با پیگیری تاسیس دانشگاه جامع در استان با راشدی نماینده تام الاختیار وزیر در سفر استانی دیدار کردند و طی دستور اجرایی شدن مصوبات سفر و ساختمان علوم پایه به دانشکده علوم پایه تبدیل شد. #دانشگاه_جامع#دانشگاه_کشاورزی#استان_مازندران

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.