پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

دومین جشنواره ملی تمشک جنگلی در نکا آغاز شد

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایرنا، شهرستان نکا به دلیل دارا بودن شرایط خاص آب و هوایی، محل مناسبی برای رشد و تکثیر گیاه تمشک است و این گیاه خودرو و خدادادی منبع درآمد بسیاری از مردم منطقه و روستانشینان است.

با آغاز فصل برداشت تمشک در شهرستان نکا از اواخر بهار، روستانشینان برای برداشت این گیاه جنگلی و البته پر مشقت وارد جنگل شده و براساس اعلام نظر اهل فن سالانه هزار تن تمشک جنگلی در نکا برداشت می‌شود.

شامگاه چهارشنبه نکا برای دومین بار میزبان برگزاری جشنواره ملی تمشک شده است؛ جشنواره‌ای که با حضور مهمانان کشوری، استانی و شهرستانی برگزار و با برگزاری نمایشگاه جانبی و موسیقی و نمایش‌های مختلف بر کیفیت آن افزوده شد.

محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در این جشنواره گفت: تمشک جنگلی شهرستان نکا، از سالم‌ترین محصولات و به عنوان یک دارو است ومی توان تمشک را در زمره غذا و دارو دانست.

وی با بیان اینکه اکنون حدود ۱۱ رقم تمشک و بلوبری واردکشور شده و در حال تکثیر است؛ یادآور شد: امیدواریم با تولید و تکثیر از مرارت و رنج کم شود.

طهماسبی بیان داشت: در آینده می‌توان تمشک را به صورت ماشینی و مکانیزه برداشت و استفاده کرد و ضمن کسب درآمد بیشتر شاهد مشکلات و معضلات فعلی نبود.

معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به برپایی نمایشگاه در حاشیه این جشنواره گفت: این نمایشگاه بیانگر ظرفیت موجود در شهرستان و استان مازندران است و البته در بخش‌های مختلف ظرفیت فراوان داریم که ناشناخته است.

این مسئول با بیان اینکه یکی از این ارزش افزوده مهم، گردشگری در بخش کشاورزی و باغبانی است؛ خاطر نشان کرد: جشنواره‌های کشاورزی همچون تمشک، انار، گل محمدی و زعفران و غیره برگزارمی شود و باید ضمن برگزاری آن زمینه گردشگری کشاورزی و باغبانی فراهم شود.

طهماسبی با اشاره به توسعه روستایی و اشتغال پایدار افزود: ۵ هزار میلیارد تومان از بند الف ماده ۱۸ برای گلخانه‌ها اختصاص یافته است که امیدواریم مازندران در جذب تلاش کند.

وی افزود: در استان مازندران امسال ۱۳۰ میلیارد تومان تسهیلات کشاورزی جذب شده است و امیدواریم به بیش از هزار میلیارد تومان برسد.

فرماندار نکا هم در این مراسم با بیان اینکه امسال سال رونق تولید است و با توجه به محوریت اقتصاد مقاومتی دومین جشنواره تمشک با هدف چند منظوره برگزار شد؛ گفت: با برگزاری این جشنواره تلاش شد تا در راستای سیاست‌های کلان کشور نشاط اجتماعی داشته و اقتصاد را مدیریت کنیم.

عبدالجواد توحیدی مقدم افزود: باید از این ظرفیت برای معرفی شهرستان استفاده و فرهنگ تولید و اقتصاد را به فرهنگ عمومی تبدیل کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در بازه ۵۰ روزه برداشت تمشک در شهرستان نکا ۵۶ هزار نفر روز بکارگیری می‌شوند و بیش از ۱۰۰۰ تن تولید این محصول در شهرستان نکا است که می‌تواند در اقتصاد اثرگذار بوده و باید در فراوری و توسعه صنایع وابسته تلاش بیشتری انجام داد.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی گفت: مجلس برای حمایت از بخش کشاورزی با تمام توان وارد شد و ۱.۵ میلیارد دلار برای رونق تولید و سهم کشاورزی در مجلس تصویب شد که ۵۴۰ میلیارد تومان سهم مازندران است و سال گذشته ۱۶۰ میلیارد تومان اختصاص و امسال و سال اینده هم مابقی اعتبارات اختصاص می‌یابد.

علی محمد شاعری افزود: واردات را کنترل کردیم تا در زمان برداشت برنج واردات نداشته باشیم تا از تولید داخل حمایت شود چرا که اکنون برنج پاکستانی بازار منطقه را گرفته و بازار برنج به نوعی به هند و پاکستان واگذار شده است.

شهردار نکا هم در حاشیه برگزاری این جشنواره اظهار کرد: جشنواره تمشک با معرفی گیاه تمشک و خواص جانبی و دارویی آن برگزار شد.
سید مهدی احمدی افزود: در این جشنواره علاوه بر معرفی توانمندی‌های شهرستان نکا، معرفی محصولات کشاورزی، صنایع دستی شهرستان، پخت انواع نان و غذاهای محلی نیز در دستور کار است.
وی ادامه داد: در حاشیه این جشنواره، نمایشگاهی در قالب بیش از ۵۰ غرفه، با نمایش محصولات مختلف تولیدی از تمشک و صنایع دستی و سوغات از امروز به مدت پنج روز از ساعت ۹ صبح الی ۲۳ در شهرک شهید عباس‌پور نکا برپا است.

تمشک از جمله گیاهان خوش عطر و طعم جنگلی است و سالانه یک‌هزار تن تمشک جنگلی در نکا جمع‌آوری می‌شود که تنها ۳۰ درصد آن استفاده می‌شود و ۷۰ درصد آن از بین می‌رود.
تمشک میوه‌ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می‌شود. این میوه دارای آنتی اکسیدان و خاصیتی ضدسرطانی است و خوردن آن به جلوگیری از روند پیر شدن سلول‌های بدن کمک می‌کند.
شهرستان نکا با بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در شرق مرکز استان مازندران واقع است .//‏۱۸۹۹/‏۷۳۳۲

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.