بودجه شهرداریهای مازندران در سال جدید/ رشد ۱۰۰ درصدی بودجه شهرداری کیاسر
گزارش وضعیت اقتصادی شهرداری های مازندران از کاهش ۱۱۰ میلیارد تومانی بودجه شهرداری قائمشهر نسبت به سال گذشته تا بدون تغییر ماندن بودجه شهرداری بابلسر و افزایش ۱۷۰ میلیارد تومانی بودجه شهر ساری و…
پایگاه خبری چهاردانگه: پایان هر سال مبلغ بودجه شهرداریها بر اساس میزان درآمدی که در یک سال داشتند و پیشبینیهای احتمالی از شرایط اقتصادی و درآمد شهر به شورای اسلامی تحویل میشود و پس از بررسی و تصویب توسط اعضای شورا به شهرداریها ابلاغ میشود. با آغاز سال جدید دانستن رقم بودجه شهرداریهای مازندران میتواند یکی از مسائل مورد توجه شهروندان باشد. اینکه چقدر یک شهرداری توانسته در سال جدید افزایش بودجه داشته باشد، در صورت درست بودن پیشبینیها نشان دهنده همکاری مردم، برنامهریزی مدیران شهری و رشد شهر است.
در این گزارش نگاهی آماری و گذرا به وضعیت بودجه ۵۸ شهرداری استان مازندران در سال جدید داریم. اینکه بودجه این شهرها در سال ۹۴ چقدر بود و در سال جدید چقدر تغییر کرد. از کاهش ۱۱۰ میلیارد تومانی بودجه شهرداری قائمشهر نسبت به سال گذشته که بیشترین رقم کاهش بودجه شهرداریهای استان به شمار میآید تا بدون تغییر ماندن بودجه شهرداری بابلسر و افزایش ۱۷۰ میلیارد تومانی بودجه شهر ساری یا رشد ۱۰۰ درصدی بودجه در برخی شهرهای مازندران وضعیت اقتصادی شهرداریها را تا حدودی برای شما آشکار خواهد رکد تا سال جدید را از نظر فعالیتهای شهری در مازندران رصد کنید.
البته آمارها نشان میدهد که سال گذشته از نظر اقتصادی سال مناسبی نبود. این موضوع به ویژه برای شهرداریهای کوچک بیشتر مشاهده میشود. شهرداریهایی که به علت نداشتن منابع درآمدی پایدار چشم امیدشان به اعتبارات استانی و ملی است. زیرا در برخی موارد آمارها و گفتهها نشان میدهد که درآمد یک شهرداری از محل عوارض شهری زیر ۱۰ درصد رقم اصلی بودجه است.
یک جمعبندی از میزان بودجه شهرداریهای استان نشان میدهد که بودجه کل شهرداریهای مازندران صرفنظر از چند شهرداری مانند قائمشهر و جویبار که کاهش یا به نوعی اصلاح بودجه داشتند، یک روند افزایش قابل توجه دارد. آمارها نشان میدهد مجموع بودجه شهرداریهای استان مازندران در سال ۹۵ نسبت به سال گذشته ۳۷۴میلیارد و ۳۵۲ میلیون تومان افزایش یافت. با هم تغییرات بودجهای شهرهای استان مازندران را که در تماس با مسئولان ۵۸ شهرداری استان به دست آمد مرور میکنیم.
آمل
سال ۹۴ برای شهرداری آمل به استناد آمارها سال خوبی بود. این شهرداری در سال گذشته با رشد ۵۹ میلیارد تومانی نسبت به سال ۹۳، توانست بودجه شهر را در مجموع بودجه شهرداری و سازمانهای وابسته به ۱۴۶ میلیارد تومان برساند. این روند افزایشی در سال ۹۵ نیز از سوی مدیران شهری آمل در دستور کار قرار گرفت و بودجه سال ۹۵ شهرداری آمل و سازمانهای وابسته در مجموع به رقم ۱۷۸ میلیارد و ۸۶۷ میلیون تومان رسید. از این رقم ۱۲۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بودجه شهرداری –بدون احتساب سازمانهای وابسته- است که نسبت به سال گذشته ۲۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان افزایش را نشان میدهد.
امامزاده عبدالله
بودجه شهرداری این شهر کوچک مذهبی و صنعتی در سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان بود که این رقم برای سال جدید با ۸۰۰ میلیون تومان افزایش به ۲ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان رسید. از این رقم ۵۶ درصد به بخش عمرانی و ۴۴ درصد به هزینههای جاری شهر اختصاص دارد. شهرداری امامزاده عبدالله در پنجمین سال فعالیت خود نسبت به چشمانداز ۵ سالهای که برای خود در نظر گرفته بود، چند گام جلوتر است. به گفته شهردار این شهر بودجه شهرداری، ۱۰ درصد بیشتر از افزایش ۲۰ درصدی برنامهریزی شده در برنامه ۵ ساله رشد داشت.
رینه
بودجه ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی سال ۹۴ شهر کوهستانی رینه از توابع بخش لاریجان به طور کامل محقق نشد. با این حال مسئولان شهری این شهر کوچک و مرتفع تصمیم گرفتند در سال ۹۵ بودجه شهری رینه را ۳۰۰ میلیون تومان افزایش دهند و رقم ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان را برای سال جاری در نظر بگیرند.
گزنک
در شهر گذرگاهی و سردسیر گزنک که یکی از ۵ شهر ورودی مازندران به شمار میآید، سال گذشته شهرداری و شورای اسلامی ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بودجه را به تصویب رساندند. این بودجه علاوه بر تحقق، متمم نیز خورد. در سال ۹۵ نیز مسئولان شهر گزنک ۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان بودجه را به تصویب رساندند.
دابودشت
بودجه سال ۹۴ شهرداری دابودشت ۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که با توجه به افزایش درآمد این شهرداری پس از راهاندازی جایگاه CNG علاوه بر تحقق بودجه، متمم نیز هم داشت. مدیران شهری دابودشت برای سال ۹۵ مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان را به عنوان بودجه این شهر کوچک در نظر گرفتند.
بابل
شهرداری بابل در سال ۹۴ با تغییر شهردار مواجه بود. پس از برکناری «فرهاد عسکری» و گذشتن دوره سرپرستی «حجر خداداد» در این شهرداری، «حسین بیژنی» به عنوان شهردار بابل انتخاب شد. به نظر میرسد همین تغییرات سبب شد که بودجه این شهرداری در زمان مقرر به صحن شورا نرسد. به همین دلیل شورای اسلامی بابل بودجه این شهر را به صورت دو دوازدهم مورد بررسی قرار داد. رقم پیشنهادی شهرداری به شورای اسلامی برای بابل افزایش قابل توجهی را نشان میدهد. در حالیکه بودجه سال ۱۳۹۴ شهرداری بابل و سازمانهای وابسته آن حدود ۱۵۰ میلیارد تومان بود، این رقم در سال ۹۵ از سوی شهرداری به ۲۳۷میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان رسید که رشد حدود ۵۸ درصدی را نشان میدهد.
مرزیکلا
شهرداری شهر کوچک و ۱۵ ساله مرزیکلا در سال جدید نسبت به سال گذشته افزایش اندکی در میزان بودجه شهری قائل شد. بودجه سال ۹۴ این شهرداری یک میلیارد و ۳۹۴ میلیون تومان بود که برای سال ۹۵ مبلغ یک میلیارد و ۴۳۳ میلیون تومان پیشنهاد شد.
خشرودپی
خشرودپی نیز از جمله شهرهای کوچک مازندران در شهرستان بابل است. شهرداری این شهر بودجه ۲ میلیارد تومانی سال ۹۴ را برای سال جدید با ۱۰۰ میلیون تومان افزایش به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رساند.
زرگرشهر
در شهر گذرگاهی زرگرشهر که در زمره شهرداریهای کوچک استان قرار دارد، مسئولان شهری تصمیم بر افزایش ۴۰۰ میلیون تومانی بودجه گرفتند. بودجه این شهر در سال گذشته ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که در سال جدید ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد.
امیرکلا
شهرداری امیرکلا سال ۹۴ بودجه ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی را به تصویب رسانده بود. این رقم در سال ۹۵ با افزایش یک میلیارد تومانی به ۱۳٫۵ میلیارد تومان رسید. نزدیک به ۶۵ درصد از این رقم به فعالیتهای عمرانی اختصاص داده میشود.
گتاب
برای شهر گتاب از توابع بابل امسال بودجه ۵ میلیارد تومانی در نظر گرفته شد. مسئولان این شهر در سال ۹۴ بودجه ۳ میلیارد تومانی را به تصویب رساندند که این رقم تا پایان سال گذشته به مرز ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیز رسید.
گلوگاه بندپی
بودجه شهرداری گلوگاه بندپی بابل در سال ۹۵ از سوی مسئولان شهری ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تعیین شد. بودجه این شهر در سال گذشته ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود. این شهرداری نیز مانند بسیاری از شهرداریهای کوچک با کاهش درآمد مواجه بود. به طوری که در سال ۹۳ درآمدهای این شهرداری تا پایان سال به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید، اما در سال ۹۴ میزان درآمدها به ۲ میلیارد تومان هم نرسید.
بابلسر
شهر گردشگرپذیر و پرمسافر بابلسر به خاطر مشکلات درآمدی سال گذشته شهرداریها امسال افزایش بودجه ندارد. به گفته شهردار بابلسر، بودجه سال گذشته این شهر ۲۷ میلیارد تومان بود که برای سال جدید نیز همین رقم در نظر گرفته شد.
بهنمیر
برای شهر توتفرنگی مازندران افزایش ۱٫۵ میلیارد تومانی بودجه در نظر گرفته شد. بودجه این شهر در سال گذشته ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که برای سال ۹۵ به ۴ میلیارد تومان رسید.
هادیشهر
شهرداری هادیشهر با رقم پیشنهادی ۴ میلیارد تومان برای بودجه سال جدید، ۵۰۰ میلیون تومان افزایش بودجه را در سال ۹۵ برای خود ثبت کرد.
بهشهر
برای شهر تاریخی بهشهر که در سال ۹۴ از سوی شهرداری بودجهای ۳۵ میلیارد تومانی داشت، در سال جدید ۵ میلیارد تومان افزایش بودجه در نظر گرفته شد. البته به گفته «حمید آزموده» شهردار بهشهر، بودجه ۴۰ میلیارد تومانی بهشهر بر اساس حداقلها پیشنهاد و تصویب شد و احتمال گذر از این رقم در پایان سال زیاد است.
رستمکلا
شهر ۱۲ هزار نفری رستمکلا از توابع شهرستان بهشهر در سال ۹۴ بودجه شهری ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی داشت که این رقم برای سال جدید به ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
خلیلشهر
مدیران شهری خلیلشهر برای سال ۹۵ بودجه ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی را در نظر گرفتند. بودجه شهرداری این شهر در سال گذشته ۲ میلیارد تومان بود.
تنکابن
شهرداری تنکابن نیز یکی از شهرداریهایی بود که در سال گذشته با وجود شرایط نامناسب اقتصادی توانست بیش از بودجه مصوب شورای اسلامی درآمد داشته باشد. بودجه این شهرداری در سال ۹۴ از سوی مسئولان شهر۱۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود. اما تا پایان سال این رقم به ۲۰ میلیارد تومان رسید. بر همین اساس بودجه سال ۹۵ نیز از سوی شهرداری تنکابن ۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد. حدود ۵۷ درصد بودجه مد نظر به بخش عمرانی اختصاص مییابد.
نشتارود
شهرداری شهر کوچک و ساحلی نشتارود افزایش ۵۰۰ میلیون تومانی بودجه این شهر را برای سال جدید مطرح کرد. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که امسال به ۳ میلیارد تومان رسید.
شیرود
پس از گذشتن یک دهه از شهر شدن شیرود، بودجه این شهرداری به مرز ۴ میلیارد تومان رسید. بودجه شهرداری شیرود در سال گذشته ۳ میلیارد و۶۰۰ میلیون تومان بود.
خرمآباد
برای دومین شهر پرجمعیت شهرستان تنکابن سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بودجه تصویب شده بود. مسئولان شهر خرمآباد برای امسال رقم ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان را پیشنهاد کردند.
جویبار
پایتخت کشتی ایران امسال نسبت به سال گذشته با کاهش بودجه مواجه است. شهرداری جویبار برای سال ۹۴ بودجه ۱۵ میلیارد تومانی را به شورای اسلامی پیشنهاد کرده بود. هرچند در پایان سال گذشته این میزان درآمد محقق شد. اما مسئولان شهر جویبار تصمیم گرفتند با در نظر گرفتن شرایط درآمدی، بودجه شهرداری را ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در نظر بگیرند.
کوهیخیل
دیگر شهرِ شهرستان جویبار «کوهیخیل» است که سال گذشته ۲ میلیارد و ۲۵۰ تومان بودجه برای این شهر در نظر گرفته شده بود. شهرداری این شهر کوچک ساحلی برای سال جدید روی بودجه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی حساب کرده است.
چالوس
بودجه شهرداری چالوس در سال گذشته ۲۱ میلیارد تومان بود. شهرداری این شهر بر اساس برش سال اول برنامه ۵ ساله برای سال جدید بودجه ۲۴ میلیارد و ۱۸۶ میلیون تومانی را به شورای اسلامی چالوس ارائه کرد. شهرداری چالوس نیز در سال ۹۴ تغییر شهردار داشت. «ایوب صالحی» پس از جدایی از صندلی شهرداری چالوس، فرماندار کلاردشت شد.
هچیرود
شهر نوپای هچیرود و همسایه دیوار به دیوار شهر چالوس در سال گذشته حدود ۳۰۰ میلیون تومان بیشتر از بودجه مصوب درآمد داشت. بودجه شهرداری هچیرود در سال پیش ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که حدود ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان محقق شد. بر همین اساس مسئولان این شهر کوچک ساحلی برای سال جدید رقم ۱۰ میلیارد تومان را در نظر گرفتند.
مرزنآباد
برای دروازه ورودی مازندران از محور کندوان که به اعتقاد مسئولان این شهر علاوه بر بودجههای شهری به خاطر عبور میلیونها مسافر در سال به بودجه ملی نیز نیاز دارد، در سال جدید ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شد. بودجه شهرداری مرزنآباد در سال گذشته ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود.
رامسر
غربیترین شهر استان مازندران که در هفتههای اخیر به خاطر افزایش توجه رسانهها به ویژگی خاص جسمی اهالی این شهر و مناسبترین گزینه بودن آنها برای سفر به فضا بیشتر نامش در رسانههای داخلی و خارجی منتشر شد، سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان بودجه شهری داشت. شهرداری رامسر برای سال ۹۵ با ۵ میلیارد تومان افزایش، بودجه ۳۰ میلیارد تومانی را به شورای اسلامی پیشنهاد کرد.
کتالم و ساداتشهر
بودجه شهرداری کتالم و ساداتشهر برای سال جدید ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد. بودجه این شهرداری در سال پیش ۷ میلیارد تومان بود.
ساری
مرکز مازندران که از سال ۹۱ به بعد رشد چند ده میلیاردی بودجه را هر سال ثبت کرده بود، در سال ۹۵ هم رشد چشمگیری را نشان میدهد. بودجه شهرداری و سازمانهای تابعه در سال ۹۴ با ۷۵ درصد افزایش نسبت به سال ۹۳ به ۳۵۰ میلیارد تومان رسیده بود. شهرداری ساری برای سال ۹۵ هم با ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش، رقم ۵۲۰ میلیارد تومان را به شورای اسلامی پیشنهاد کرد که این رقم به تصویب اعضای شورا رسید.
کیاسر
یکی از شهرداریهایی که رشد ۱۰۰ درصدی بودجه را در سال ۹۵ برای خود ثبت کرد، شهرداری کیاسر است. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۴ میلیارد تومان بود که برای سال جدید ۸ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
فریم
شهر کوهستانی فریم نیز در بین آن دسته از شهرداریها قرار دارد که با مشکلات شدید مالی دست و پنجه نرم میکنند. این شهرداری در سال جدید فقط ۲۰ میلیون تومان افزایش بودجه داشت و بودجه ۸۶۰ میلیون تومانی شهرداری فریم به ۸۸۰ میلیون تومان رسید.
پایینهولار
شهرداری شهر کوچک پایینهولار سال گذشته بودجه ۱ میلیارد و ۵۰۰ تومانی را برای فعالیتهای عمرانی و جاری در نظر گرفته بود که این رقم در سال جدید به ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
شیرگاه
مسئولان تنها شهرِ شهرستان نوپای سوادکوه شمالی بودجه شهری ۳ میلیارد و ۴۱۲ میلیون تومانی را برای سال ۹۵ شیرگاه در نظر گرفتند. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۲ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان بود.
آلاشت
شورای اسلامی شهر کوهستانی و زیبای آلاشت سال ۹۴ به پیشنهاد شهرداری بودجه ۱ میلیارد و ۴۵۰ تومانی را تصویب کرده بود. بودجه شهرداری آلاشت در سال ۹۵ با ۳۰۰ میلیون تومان افزایش به ۱ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان رسید.
پلسفید
دروازه مازندران از محور پرترافیک سوادکوه که به شهر پلهها نیز معروف است در سال ۹۴ بودجه ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی داشت. مدیران شهری پلسفید برای سال ۹۵ رقم ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون را در نظر گرفتند.
زیراب
شهرداری زیراب که سالی پرالتهاب را به خاطر سیل و طغیان رودخانه پشت سر گذاشت، در سال ۹۵ رقم ۶ میلیارد تومانی را برای بودجه پیشنهاد کرد. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۵ میلیارد تومان بود. این شهرداری برای ایجاد دیواره حفاظتی اطراف رودخانه به اعتبارات زیادی نیاز دارد.
کیاکلا
کیاکلا که تنها شهرِ شهرستان سیمرغ است، با توجه به مشکلات مالی افزایش بودجه قابل توجهی نداشت. بودجه سال گذشته این شهرداری حدود ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که در سال جدید به ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید.
عباسآباد
شهرداری عباسآباد برای سال ۹۵ بودجه ۷ میلیارد تومانی را به شورای اسلامی پیشنهاد کرد. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود.
سلمانشهر
در حالیکه بودجه شهرداری سلمانشهر در سال ۹۳ حدود ۸ میلیارد تومان بود، این شهرداری برای سال ۹۴ بودجه ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی را به شورای اسلامی پیشنهاد کرد که این بودجه توسط شورا به تصویب رسید. اما میزان درآمد این شهرداری در سال ۹۴ بسیار بیشتر از رقم مصوب بود. تا پایان سال ۹۴ حدود ۱۶ میلیارد تومان برای شهرداری سلمانشهر محقق شد. بر همین اساس شهرداری سلمانشهر برای سال ۹۵ بودجه ۱۶ میلیارد تومانی را در نظر گرفت.
کلارآباد
شهرداری شهر ۱۰ هزار نفری کلارآباد بودجه ۶ میلیارد تومانی را برای سال ۹۵ تصویب کرد. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۵ میلیارد تومان بود.
فریدونکنار
شهرداری فریدونکنار که در سال گذشته بودجه ۱۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی را به شورای اسلامی پیشنهاد کرد، برای سال ۹۵ بودجه ۱۳ میلیارد و ۱۳۲ میلیون تومانی را برای هزینههای عمرانی و جاری شهر پرندگان مهاجر در نظر گرفت.
قائمشهر
در بین شهرداریهای مازندران عجیبترین تغییر رقم بودجه سال ۹۵ را شهرداری قائمشهر به خود اختصاص داده است. شهرداری قائمشهر که در روزهای پایانی سال ۹۳ بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی را برای سال ۹۴ به شورای شهر پیشنهاد کرد و با آرای مثبت اعضای شورای شهر نیز مواجه شد، نتوانست تا پایان سال حتی ۵۰ درصد بودجه مد نظر را نیز محقق کند. بودجه شهرداری قائمشهر در سال ۹۳ حدود ۶۵ میلیارد تومان بود که این رقم برای سال ۹۴ افزایشی ۱۳۵ میلیارد تومانی داشت. اما در نهایت حدود ۸۰ میلیارد تومان محقق شد. شهرداری قائمشهر برای سال ۹۵ ابتدا بودجه ۱۵۰ میلیارد تومانی را در نظر گرفت. اما در نهایت با نظر اعضای شورا بودجه ۹۰ میلیارد تومانی برای قائمشهر در نظر گرفته شد. به این ترتیب شهرداری قائمشهر با یک عقبنشینی ۱۱۰ میلیارد تومانی در بودجه، بیشترین کاهش بودجه را به خود اختصاص داده است.
ارطه
شهرداری شهر تازه تاسیس ارطه بودجه ۲ میلیارد و ۷ میلیون تومانی سال ۹۴ را با افزایش ۳۳۷ میلیون تومانی به ۲ میلیارد ۳۴۴ میلیون تومان ارتقا داد.
کلاردشت
بودجه شهر خوشنشینهای استانهای مختلف هم در دسته بودجههای کاهش یافته سال ۹۵ شهرداریهای مازندران قرار دارد. بودجه شهرداری کلاردشت برای سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان تعیین شده بود که تا روزهای پایانی سال حدود ۹ میلیارد تومان این مبلغ محقق شد. شهرداری کلاردشت هم برای سال ۹۵ عدد ۱۰ میلیارد تومان را پیشنهاد کرد.
گلوگاه
مسئولان شهری گلوگاه برای شرقیترین شهر مازندران و دروازه استان از سمت استان گلستان بودجه ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی را پیشنهاد کردند. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود.
محمودآباد
شهر ساحلی و گردشگرپذیر محمودآباد که در سال گذشته شهردارش تغییر کرد امسال افزایش بودجه ۲٫۵ میلیارد تومانی دارد. بودجه شهرداری محمودآباد در سال گذشته ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که برای سال جدید ۱۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
سرخرود
شهرداری سرخرود بودجه ۹ میلیارد تومانی سال ۹۴ را با ۱ میلیارد تومان افزایش به ۱۰ میلیارد تومان برای سال ۹۵ رساند.
سورک
مدیران شهری سورک برای تنها شهرِ شهرستان میاندورود بودجه ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی را در نظر گرفتند. بودجه شهرداری سورک در سال گذشته ۴ میلیارد تومان بود.
نکا
شهرداری نکا پس از تحقق بودجه ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی در سال گذشته، بودجه ۲۰ میلیارد تومانی را برای سال ۹۵ در نظر گرفت. رشد بودجه این شهر در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود که این رشد در سال جدید نسبت به سال گذشته با ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بیش از ۲ برابر شد.
نور
شهرداری نور به استناد آمارهای ارائه شده این نهاد در کسب درآمد شهری یک رکورد را از نظر آماری و به نسبت رقم بودجه برای خود ثبت کرد. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۱۲ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان بود. اما در پایان سال درآمدهای شهرداری نور از مرز ۲۴ میلیارد و ۵۲۵ میلیون تومان گذشت. با توجه به این رقم کسب شده در میزان درآمدهای شهر، مدیران شهری نور برای بودجه سال جاری ۲۰ میلیارد تومان را در نظر گرفتند.
رویان
بودجه سال ۹۵ شهر ساحلی و گذرگاهی رویان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش را نشان میدهد. شهرداری رویان برای سال ۹۴ بودجه ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی را پیشنهاد کرده بود. درآمدهای این شهرداری در سال ۹۴ از مرز رقم مصوب هم گذشت و به حدود ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید. مسئولان این شهر بودجه سال ۹۵ را ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفتند.
بلده
شهرداری بلده که از ابتدای سال گذشته با خسارات سیل مواجه شده بود و هزینههای زیادی را متحمل شد، سال مالی بدی را پشت سر گذاشت. با این حال بودجه ۴۰۰ میلیون تومانی این شهرداری در سال ۹۴ به ۴۵۰ میلیون تومان در سال ۹۵ افزایش یافت.
ایزدشهر
شهر ساحلی و توریستی ایزدشهر هم در میزان درآمد سالانه نسبت به بودجه مصوب وضعیت بسیار مناسبی داشت. بودجه این شهرداری در سال گذشته ۶ میلیارد تومان بود. اما درآمد شهرداری تا پایان سال نزدیک به ۱۲ میلیارد تومان بود. بودجه شهرداری ایزدشهر برای سال جاری ۸ میلیون تومان در نظر گرفته شد. البته مسئولان این شهر پیشبینی میکنند درآمد این شهرداری تا پایان امسال به مرز ۱۵ میلیارد تومان برسد.
چمستان
شهرداری چمستان برای سال جدید پیشنهاد افزایش ۴۰۰ میلیون تومانی بودجه را به شورای اسلامی این شهر داد. بودجه چمستان در سال ۹۵ از ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید.
نوشهر
شهر بندری و ساحلی نوشهر هم در سال جدید افزایش بودجه قابل توجهی دارد. شهرداری و شورای اسلامی نوشهر تصمیم گرفتند بودجه ۲۸ میلیارد تومانی شهرداری را در سال جدید به ۴۰ میلیارد تومان برسانند.
پول
مسئولان شهر کوهستانی و تازه تاسیس پول در بخش کجور امسال با ۱۰۰ میلیون تومان افزایش بودجه نسبت به سال گذشته بودجه ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی را به ۳ میلیارد تومان رساندند.
کجور
بودجه شهر تاریخی کجور هم با نظر شهرداری و اعضای شورای شهر از ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
منبع: روزنامه همشهری
احسن بر شهردار پرتلاش کیاسر که بودجه شهرداری کیاسر را اینگونه ارتقاء داد.