به گزارش چهاردانگه نیوز به نقل از فارس از شهرستان ساری با شروع فصل تابستان میزان رفت و آمد در جادههای شمال کشور رو به افزایش است.
با افزایش میزان تردد به دلیل مساعد نبودن زیرساختهای جادهای در استان گردشگرپذیر مازندران شاهد بروز تصادفات شدید در محورهای مختلف استان مازندران هستیم.
یکی از محورهای استان مازندران که محل تردد مسافران و گردشگران استان سمنان و حتی خراسان رضوی است، محور ساری ـ کیاسر است که کمتر مورد توجه مسئولان استان مازندران قرار گرفت.
حضور انبوه مسافران و گردشگران و تردد انواع کامیون برای حمل بار به استانهای اصفهان و یزد و استان خراسان و نیز تردد کامیونهای زباله و همچنین تردد کامیونهای حمل شن و ماسه از مقصد شهر کیاسر و روستاهای اطراف آن به ساری بار ترافیکی سنگین را بر این جاده تحمیل کرده است.
علاوه بر تردد ماشینهای سنگین روستاهای متعددی در حاشیه این محور وجود دارد که حجم بالای تردد روستاییان با شروع فصل کشاورزی سبب افزایش تردد در این محور اساسی استان مازندران میشود.
با این وجود این جاده و مردم روستاهای حاشیه این جاده از کمبود مشکلات و ضعف زیرساختی به شدت در رنج هستند و هر بار شاهد از دست دادن عزیزان خویش در این محور هستند.
تداوم تصادفات
کمتر روزی مردم منطقه و ماموران پلیس راهور شاهد تصادف خطرناک در این محور کوهستانی و خطرناک استان هستند.
باریک بودن جاده، داشتن پیچهای خطرناک، ریزشهای متعدد، سرسری بودن جاده در مواقع بارندگی از مهمترین خطراتی است که مسافران جاده ساری به منطقه چهاردانگه با آن مواجه هستند.
با وجود خطرات جادهای که مردم منطقه را تهدید میکند امکانات اورژانسی این جاده هم نامناسب و حتی متناسب با خطراتی که مردم منطقه و مسافران را تهدید میکند نیست.
تاخیر مکرر اورژانس
در هر تصادفی که در منطقه رخ میدهد زودترین زمانی که اورژانس بر بالین حادثه دیدگان حضور مییابد ۴۵ دقیقه است و حتی در برخی مواقع نیز حادثهدیدگان که از حضور اورژانس بر بالین بیمار ناامید میشوند با وسائلی مانند نیسان و یا ماشینسواری اقدام به انتقال بیمار به بیمارستان میکنند.
گزارشهای درباره تاخیر اورژانس در منطقه چهاردانگه ساری بارها و بارها مطرح شد و تنها واکنش دانشگاه علوم پزشکی مازندران تهیه و ارسال جوابیه بود و اقدام موثری که برای کاهش زمان تاخیر اورژانس بر بالین بیمار انجام شود عملا انجام نشد.
کمبود نیروی مرد در اورژانس
مسئولان اورژانس در آخرین نشست خبری که با خبرنگاران داشتند از کمبود نیروی مرد در اورژانس مازندران صحبت به میان آوردند و محترمانه اعلام کردند که امکانات برای کمکرسانی به مردم وجود دارد ولی با کمبود نیروی انسانی مرد مواجه هستیم و این موضوع باید توسط مسئولان کشوری و وزارتخانه حل و فصل شود.
گلایههای مردمی جاده ساری به چهاردانگه
یکی از اهالی چهاردانگه ساری در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساری درباره مشکلاتی که در این محور کوهستانی وجود دارد گفت: مشکلات جاده این منطقه بسیار زیاد است.
عباس محمودی ادامه داد: جاده ساری به چهاردانگه بسیار باریک است که تردد در این مسیر برای مسافرانی که نسبت به جاده آشنایی ندارند بسیار سخت و خطرآفرین است.
وی بیان داشت: نقاط پرحادثه این محور زیاد است و هر دو کیلومتر به دو کیلومتر شاهد پیچهای خطرناک و کور در این منطقه هستیم.
این مسافر به ریزش زباله در این مسیر نیز اشاره کرد و گفت: در زمان بارش باران شاهد لغزنده بودن شدید محور هستیم که بیشترین تصادفات در روزهای بارانی در این مسیر ایجاد میشود.
رئیس شورای بخش چهاردانگه ساری به ریزش متعدد سنگ در این محور نیز اشاره کرد و گفت: در روزهای بارانی سنگهای متعددی از گوشه و کنار به وسط جاده ریزش میکند.
ابراهیم ولاشی خاطرنشان کرد: سنگهای متعددی در زمان ریزش باران و یا حتی در روزها و شب در مسیر جاده وجود دارد که سبب بروز حادثه در این محور میشود.
وی در ادامه به کمبود امکانات امداد و نجات جادهای در این مسیر نیز اشاره کرد و گفت: در حادثه که حدود یک ماه پیش در این محور در اثر واژگونی کامیون بر روی وانتبار اتفاق افتاد حدود سه ساعت زمان برای نجات مصدومان از مهلکه زمان برد و در طی این ساعت این محور کاملا مسدود بود.
با وجود مشکلاتی که در این محور کوهستانی و پرحادثه وجود دارد، امکان تعریف پروژهی جدید در این محور وجود ندارد به این دلیل که محور ساری ـ تاکام که در فاز اول این محور در دست ساخت است به سرنوشت نامعلومی دچار شد.
راهکار مردمی به جلوگیری از بروز تصادفات جدی
اما درخواست مردم منطقه از دستاندرکاران و مسئولان منطقه رفع نقاط حادثهخیز است که در صورت رفع نقاط حادثهخیز میزان تصادفات این محور کوهستانی به شدت کاهش پیدا میکند، باشد که این پیشنهاد مردم در دستور کار مسئولان قرار گیرد.