پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

۴۵۴ مگاوات ظرفیت برق‌آبی کوچک در مازندران وجود دارد

0

ایسنا/مازندران مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته ۴۵۴ مگاوات ظرفیت برق‌آبی کوچک در این استان وجود دارد که با مشارکت بخش خصوصی آماده واگذاری است.

محمدابراهیم یخکشی روز چهارشنبه در آغاز نشست ملی هم اندیشی توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک که با حضور ۳۰ شرکت نیروگاهی بخش خصوصی و کارشناسان و مدیران شرکت آب منطقه‌ای ۲۱ استان کشور در ساری در حال برگزاری است، اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید ۱۴ مگاوات برق در زیر سدهای استان، ۳۶۲ مگاوات در مسیر رودخانه‌ها و ۲۰ مگاوات نیز در مسیر خطوط آب شرب مازندران در قالب نیروگاه برق آبی کوچک وجود دارد.
وی کاهش تولید گاز گلخانه‌ای را مهمترین مزیت توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی برشمرد و تصریح کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته با تولید هر مگاوات انرژی برق‌آبی تا ۴ تن تولید گاز کربن ناشی از سوخت فسیلی کم می‌شود.   

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران امکان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و وجود تجهیزات کامل نیروگاهی در داخل کشور را از دیگر مزیت‌های ایجاد نیروگاه برق آبی دانست.

یخکشی خاطرنشان کرد: در  مازندران به خاطر سازگاری  نیروگاه برق آبی با مسائل زیست محیطی باید از این ظرفیت و فرصت تولید این انرژی بدرستی بهره‌برداری کرد.

وی گفت: نیروگاه برق آبی گسترده‌ترین شکل استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر محسوب می‌شود، این نوع نیروگاه‌ها در مقیاس بزرگ بیشتر از ۱۰ مگاوات در اطراف سدها  و نیروگاه‌های کوچک کمتر از ۱۰ مگاوات در مسیر رودخانه‌ها احداث می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: معرفی ایجاد نیروگاه برق آبی کوچک و متوسط بر روی رودخانه‌ها و زیر سدهای کشور ، امکان سنجی ساخت تمام تجهیزات نیروگاهی در داخل کشور و دعوت از سرمایه‌گذاران برای مشارکت در ایجاد نیروگاه برق‌آبی از مهمترین اهداف این نشست است.

یخکشی یادآور شد: از آن جایی که  در بین نیروگاه‌های تجدیدپذیر، نیروگاه برق‌آبی با توجه به نرخ خرید تضمینی تعیین شده از توجیه بسیار بالایی برخوردار است، وزارت نیرو از همه سرمایه‌گذاران برای مشارکت در این حوزه دعوت کرده است.

وی خاطرنشان کرد: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران، اقدامات بخش آب در زمینه توسعه نیروگاه‌های برق آبی کوچک در کشور ، سیاست‌های حمایتی وزارت نیرو در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، سند راهبردی ملی توسعه نیروگاه‌های برقی آبی، انتظارات سرمایهگذاران خارجی برای انتقال تکنولوژی و ساخت در داخل کشور از محورهای مهم نشست هم اندیشی ملی توسعه نیروگاههای برق آبی اعلام شده است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.