به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، نوربخش داداشی امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار کرد: بر اساس آمار ایستگاههای هواشناسی سینوپتیک مازندران هر چند در دهه نخست شهریورماه بهدلیل تداوم استقرار الگوی تابستانه، هوای گرم و مرطوب را در استان تجربه کردیم، اما از دهه دوم با نفوذ متناوب سامانه بارشی و بهدنبال آن نزولات جوی مناسب، متوسط بارندگی شهریورماه امسال استان حدود ۱۵ درصد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافت.
وی بیان کرد: بارش در مقایسه با دوره بلندمدت، از ۱۵ ایستگاه هواشناسی سینوپتیک در ایستگاههای گلوگاه حدود ۱۴۵، دشتناز ۱۲۱، رامسر ۹۴، آمل ۶۷، نوشهر ۲۵ و ساری پنج درصد افزایش و در ایستگاههایی مانند بلده حدود ۹۰، بندر امیرآباد بهشهر ۷۴، سیاهبیشه ۵۹ ، آلاشت ۴۸، پلسفید ۳۵ ، بابلسر ۳۲، بلده ۲۵، قراخیل قائمشهر ۱۶ و کیاسر هشت درصد کاهش یافت.
مدیرکل هواشناسی مازندران با اشاره به اینکه میزان بارش در تمامی ایستگاههای کوهستانی با کاهش قابل ملاحظه روبهرو بوده است، اضافه کرد: متوسط بارندگی شهریورماه امسال ۷۱ میلیمتر بوده که در مقایسه با شهریورماه سال گذشته حدود ۱۸ درصد کاهش را نشان میدهد.
این مسؤول تصریح کرد: میانگین دمای هوای شهریور ماه ۹۵ استان حدود ۲۴٫۵ درجه سلسیوس بوده که در مقایسه با دوره بلندمدت حدود ۱٫۷ درجه و نسبت به شهریور سال گذشته حدود ۲٫۲ درجه سلسیوس افزایش داشت.
داداشی با بیان اینکه متوسط بارندگی فصل تابستان سال ۹۵ مازندران حدود ۱۴۰ میلیمتر بوده است، افزود: در مقایسه با دوره بلندمدت حدود ۱۹ درصد افزایش را نشان میدهد بهطوری که در همه ایستگاههای هواشناسی سینوپتیک مناطق کوهستانی و همچنین ایستگاه قراخیل قائمشهر و بندر امیرآباد در مناطق ساحلی و جلگهای استان، میزان بارش کاهش داشت.
وی ادامه داد: بیشترین افزایش از ایستگاه دشتناز حدود ۹۶، گلوگاه ۹۳ و نوشهر ۶۹ درصد و بیشترین کاهش از کجور حدود ۶۱، بلده ۵۸ و سیاه بیشه حدود ۵۰ درصد بوده است.
مدیرکل هواشناسی مازندران با اعلام اینکه بارندگی ۶ ماه نخست امسال در استان حدود ۳۰۲ میلیمتر بوده که در مقایسه با دوره بلندمدت حدود ۳۵ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۲ درصد افزایش داشت، افزود: به طوری که در بیشتر ایستگاه هواشناسی سینوپتیک استان، میزان بارش آنها نسبت به نرمال افزایش و بیشترین افزایش از ایستگاه گلوگاه حدود ۹۶ ، دشتناز ۷۷، آمل ۷۰، ساری ۶۶ و نوشهر ۵۷ درصد بوده و تنها در کجور و بلده به ترتیب حدود ۱۰ و یک درصد کاهش بارش اتفاق افتاده است.
این مسؤول با اشاره به اینکه سال زراعی از اول مهرماه هر سال شروع و در پایان شهریور سال بعد خاتمه مییابد، بیان کرد: سال زراعی پر فراز و نشیبی از لحاظ شرایط جوی و اتفاقات حدی رخ داد.
داداشی در پایان گفت: این سال، متوسط بارندگی حدود ۷۹۲ میلیمتر بود که در مقایسه با مدت مشابه دوره بلندمدت حدود ۱۶ درصد و نسبت به مدت مشابه سال زراعی ۹۴-۹۳ حدود هشت درصد افزایش داشت و تنها در ایستگاه بلده، کیاسر، امیرآباد و کجور از بین ۱۵ ایستگاههای هواشناسی سینوپتیک، میزان بارش نسبت به دوره بلندمدت کاهش و بیشترین افزایش هم از گلوگاه حدود ۴۷ و رامسر ۴۰ درصد و بیشترین کاهش از بلده حدود ۱۶ درصد بوده است.