به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، بهنقل از پایگاه خبری پلیس، رانندگی در شرایط جوی نامناسب شامل رانندگی در زمستان و هوای بارانی و برفی است که نیاز به آمادگی بیشتر راننده و وسیله نقلیه دارد.
آمادگی برای این شرایط ، کلید موفقیت در رانندگی ایمن در برف، یخ و سرمای زیاد است.
علاوه بر بازرسی های معمول وسیله نقلیه باید توجه ویژه ای به موارد ذیل معطوف شود:
ضد یخ: مطمین شوید که مقدار کافی ضد یخ در سیستم وسیله نقلیه موجود است.
تجهیزات گرم کننده: از عملکرد صحیح بخاری و گرم کننده ها در وسیله نقیله مطمین شوید.
برف پاک کن و شیشه شوی : مطمئن شوید که برف پاک کن ها در وضعیت خوبی قرار دارند.
لاستیک ها : لاستیک ها و عمق آج آنها را کنترل کنید ، عمق آج چرخ های جلو باید حداقل ۲ میلی متر و هر شیار اصلی و سایر لاستیک ها به اندازه ۵/۱ میلی متر باشد.همچنین میزان باد و نحوه ی نصب چرخ ها را نیز بررسی کنید.
زنجیر چرخ : ممکن است در شرایطی نیاز به زنجیر چرخ داشته باشید .
ترمزها : تنظیمات لازم ترمزها و بررسی های لازم را از نظر عدم تاثیر یخ بر لنت ترمز انجام دهید.
چراغ ها و شبرنگ ها : قابلیت دید چراغ ها و شبرنگ ها در شرایط جوی نامناسب حائز اهمیت است.مطمئن شوید که چراغ ها و شبرنگ های خودرو تمیز است و آنها را بطور مستمر چک کنید.
پنجره ها و آیینه ها : هرگونه یخ ، برف و غبار باید از روی شیشه جلو با استفاده از برس مخصوص و ضد یخ شیشه پاک شود.
گزارش های جوی : همواره از آخرین اخبار مربوط به شرایط جوی و وضعیت جاده مطلع شوید.کاهش میزان دید و کاهش اسطکاک بین لاستیک و سطح جاده ۲ خطر اصلی رانندگی در زمستان است.
خرابی خودرو: اگر خودروی شما در شرایط جوی نامناسب دچار خرابی شد، داخل کابین بمانید، لباس اضافی بپوشید، از ذخیره غذایی و آشامیدنی خود با احتیاط و بر اساس وضعیت جوی و میزان ترافیک جاده ای استفاده کنید.
اگرموتور ماشین روشن است،پنجره را کمی باز بگذارید تا از تجمع گاز سمی منواکسید کربن جلوگیری کرده باشید.
تا مدتی اقدام به پیاده روی نکنید.اگر مجبور به ترک خودرو شدید،یک یادداشت برروی فرمان که نشان دهنده ی زمان خروج،مقصود و زمان برگشتن شماست قرار دهید.
حرکت در باران : هنگام بارندگی،جاده ها لغزنده میشوند.وقتی که باران آغاز می شود با گردو خاک،روغن و گریس روی سطح مسیر ترکیب می شود.
و سطح جاده بسیار لغزنده خواهد شد، این وضعیت در همه جا از چند دقیقه تا چند ساعت به طول می انجامد.باید سرعت را کاهش داد و فاصله مناسب را با خودروی جلویی حفظ کرد.
همچنین میزان دید کاهش می یابد، بهترین روش برای رانندگی در چنین وضعیتی،استفاده از مسیر نور است که طی آن از انعکاسات سطح جاده هنگام خیس بودن ، استفاده می شود.
یکی از کارهای بسیار مفید در جاده های برفی،کم کردن مقداری ازباد لاستیک هاست.
گیر کردن خودرور در برف یا باران : بهترین روش جلوگیری از گیر کردن،پرهیز از حرکت در شانه های نرم راه،برف عمیق،جاده های گلی و سطوح یخ زده است.
اگر در مکانی گیر کردید، نترسید و اقدامات زیر را گام به گام انجام دهید:
– از گاز دادن بی جا خودداری کنید، این کار موجب فرور رفتن بیشتر خودرو می شود.
– از تجهیزات کمکی استفاده نمایید.جلوی مسیر چرخ،ماسه یا شن بریزید.
– زمانی که شروع به بیرون کشیدن خودرو نمودید،به صورت مستقیم حرکت کنید و از چرخاندن فرمان خودداری کنید.
– برای بیرون آوردن خودرو از برف اولین اقدام قرار دادن خودرو در دنده یک و سپس فشار ملایم روی پدال گاز است،اگر چرخ های خودرو روی برف،چرخشی در جا دارد پا را از پدال گاز برداشته،دنده عقب رابزنید.
دوباره روی پدال گاز کمی فشار دهید و سپس آن را رها کنید.این کار را با دنده یک و عقب۱۰الی۱۲بار و با فاصله ی زمانی چند ثانیه ای تکرار کنید، در غیر این صورت در مسیر حرکت چرخ ها تکه ای گونی،مقوای کارتن و یا تخته بگذارید و یا شن و ماسه و نمک بریزید و بعد حرکت کنید.
تهیه شده در : اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی مازندران