به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در مازندران، آفت مگس میوه مدیترانهای یکی از مهمترین تهدیدها برای باغهای مرکبات به ویژه نارنج است اگر از سوی شهرداریها بهموقع برداشت نشوند، باعث گسترش بیشتر این آفت خواهد شد.
آفت مگس مدیترانهای با تولید مثل سریع خود میتواند آسیبهای جدی به باغها وارد کند و باعث کاهش کیفیت و عملکرد درختان مرکبات شود. یکی از منابع اصلی این آفت، میوههای نارنج باقیمانده از سال قبل است که بر روی درختهای واقع در معابر عمومی وجود دارد.
برداشت نشدن نارنجهای باقیمانده از سال قبل، به شدت به گسترش مگس میوه مدیترانهای کمک میکند. این میوهها بعنوان میزبان این آفت عمل کرده و موجب جذب مگس میوه به مناطق مختلف از جمله باغها، خانهسراها، فضای سبز شهری و روستایی میشوند. در صورتی که این میوهها از درختان برداشت نشوند، جمعیت آفت در این مناطق به شدت افزایش پیدا کرده و در نهایت میتواند موجب بروز خسارات جدی در باغها، بویژه در ارقام هستهدار (سیاهریشه) شود. در نتیجه، عدم برداشت بموقع نارنجها، منجر به ایجاد کانونهای جدید آلودگی و تهدید سلامت باغها خواهد شد.
اقدام جهاد کشاورزی در کنترل مگس مدیترانهای
سازمان جهاد کشاورزی در راستای کنترل این آفت خطرناک، اقدام به ارسال مکاتبات متعدد به شهرداریها، فرمانداریها و دستگاههای اجرایی کرده است و خواستار برداشت سریع میوههای نارنج باقیمانده از سال قبل شده است.
هادی باقری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران جمعه ۲۲ فروردین در این زمینه با ابراز نگرانی از افزایش جمعیت آفت مگس میوه مدیترانهای، تأکید کرد: میوههای نارنج باقیمانده روی درختان از سال گذشته، مهمترین پل ارتباطی برای گسترش این آفت خطرناکند.
وی افزود: بررسیهای میدانی نشان میدهد در بسیاری از معابر شهری و روستایی، ویلاها، شهرکهای ساحلی و فضای سبز، میوههای نارنج هنوز برداشت نشدهاند و این بیتوجهی، خطر آلودگی گسترده باغهای سیاهریشه را در پی دارد.
باقری هشدار داد: در صورت عدم همکاری دستگاههای اجرایی و دهیاریها، خسارت این آفت در تابستان امسال فاجعهبار خواهد بود.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات ضروری در پیشگیری از گسترش این آفت، برداشت بموقع میوههای باقیمانده از درختان نارنج است، گفت: با توجه به هشدارهایی که در این زمینه از طریق جهاد کشاورزی ارسال شده، باید تمامی دستگاههای اجرایی، دهیاریها، شهرداریها و سایر نهادهای مربوطه برای جلوگیری از گسترش این آفت همصدا شده و اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام دهند.
باقری تأکید کرد: در صورتی که اقدامات فوری در این زمینه صورت نگیرد، بحران جدی در تابستان پیش رو بهویژه در بخش باغهای مرکبات استان مازندران به وجود خواهد آمد.
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی مازندران، وی ادامه داد: برای جلوگیری از وقوع این بحران، همکاری سریع و مؤثر تمامی دستگاههای اجرایی و نهادهای مرتبط ضروری است و جهاد کشاورزی آمادگی دارد تا هرگونه کمک و مشاوره لازم را در اختیار آنها قرار دهد.