پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

معرفی آیین سنتی تراز گیری و سر شیری در چهاردانگه

0

اختصاصی چهاردانگه نیوز:

دامداران روستاهای چهاردانگه در تیر ماه گوسفند های خودشان را با هم قاطی می کنند که محلی ها این کار را رمه می‌گویند.

 

پس از ده روز رمه کردن همه دامداران به سر بنه (boneh ) می روند و هر دامدار دامهای خودشان را در یک روز مشخص می دوشند و اندازه شیر هرکس طبق مقدار دامی که دارد مشخص می‌شود.

 

با مشخص شدن بالاترین مقدار شیری که هر دامدار دوشیده است بعد از آن برای گرفتن شیر از کل دامها نوبت دهی می شود که اهالی این روز تراز گیری می‌گویند.

 

با انجام تراز گیری هر دامدار که بیشترین شیر را دوشید به آن سر شیر گفته می شود که باید با کشتن یک دام چاق به همه شرکای خود سور بدهد و با پخت برنج همان روز میل می کنند.

 

سیدمحمدعلی قادری

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.