ساری تنها مرکز استان فاقد دانشگاه جامع در سطح کشور میباشد، درصورتیکه در تمام مراکز استان علاوه بر دانشگاه جامع، بعضا یک یا چند دانشگاه تخصصی مانند دانشگاه صنعتی، هنر و کشاورزی دایر میباشد.مجتمع کشاورزی ساری در سال ۱۳۸۳ با ۴ دانشکده تاسیس شد و یکی از پردیسهای دانشگاه مازندران بود. در سفر اول دولت هشتم به مازندران در ۱۶ آذر ۱۳۸۵، مصوب شد که مجتمع کشاورزی ساری به دانشگاه( دانشگاه جامع) ارتقا پیدا نماید، اما مسئولین وقت این مصوبه مهم را به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تنزل دادند.
در سفر دوم دولت هشتم به مازندران در سال ۱۳۸۷، مجوز احداث دانشکده علوم پایه در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری صادر شد و برای احداث ساختمان دانشکده بودجه تخصیص پیدا کرد، اما علیرغم ساخت دانشکده علوم پایه در مساحت ۵۲۰۰ متر مربع در ۵ طبقه و افتتاح ساختمان دانشکده توسط وزیر علوم در اسفند ۱۴۰۱، این دانشکده هنوز دانشجو جذب نمیکند و به طور رسمی راهاندازی نشده است.
در ۱۵ آبان ۱۳۸۹شورای دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری مصوب نمود تا دانشگاه علوم کشاورزی به دانشگاه جامع تبرستان ارتقاء پیدا کند، بعد گذشت ۱۴ سال از این مصوبه، هیچ تلاشی برای راه اندازی دانشگاه جامع تبرستان صورت نگرفته است.در ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجوز پردیس بین الملل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری را صادر کرد. قرار بود پردیس بینالملل در زمین ۳۰ هکتاری دانشگاه در بادله تاسیس شود. متاسفانه با سنگ اندازی انجام شده، واحد بین الملل تعطیل شد. در صورت فعالیت واحد بینالملل و جذب دانشجویان خارجی، منابع درآمدی جدیدی برای دانشگاه به همراه داشت و باعث بینالمللی شدن دانشگاه میشد.
دکتر کریم سلیمانی رییس وقت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از راه اندازی پردیس بین الملل این دانشگاه در شهرستان ساری خبر داد.دکتر کریم سلیمانی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی، ضمن بیان این خبر اظهار داشت: دانشگاه برای راه اندازی پردیس بین الملل برنامه ریزی کرده است که بخشی از هزینه آن از طریق شهریه دانشجویان تأمین خواهد شد.وی با بیان اینکه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری درپردیس دانشگاهی خود برای سال۹۱ دوره دکتری تخصصی و ارشد، دانشجو می پذیرد، تصریح کرد: پذیرش دانشجو در سه رشته ی دکتری تخصصی از طریق آزمون سازمان سنجش و چهار رشته کارشناسی ارشد از طریق مصاحبه انجام می پذیرد.دکتر سلیمانی، رشته های مورد پذیرش در مقطع دکتری را، دکتری تخصصی مهندسی آبخیزداری، آبیاری و زهکشی وعلوم دامی-تغذیه دام وطیور را از رشته های مورد پذیرش در مقطع دکتری دانست و اذعان داشت؛ برای ورودی های سال۹۱ شهریه تحصیلی برای هر نیمسال تحصیلی دوره دکترای تخصصی شش میلیون و سیصد هزار تومان میباشد.وی افزود: رشته های مهندسی آبخیزداری، آبیاری و زهکشی، علوم دامی-تغذیه دام و طیور و بیماری شناسی گیاهی نیز از رشته های مورد پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد است که شهریه آن برای هر نیمسال تحصیلی برای ورودی های سال۹۱، سه میلیون و هفتصدو پنجاه هزار تومان می باشد.
بعد از گذشت ۲۰ سال، هنوز دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری همچنان با ۴ دانشکده مشغول فعالیت است و در این مدت حتی یک دانشکده در حوزه کشاورزی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تاسیس نشده است، در صورتیکه دانشگاههای دیگر در سطح کشور در این مدت به سرعت با افزایش تعداد دانشکده و آوردن رشتههای جدید پیشرفت کردند.
با توجه به استقبال کم دانش آموزان برای تحصیل در رشتههای کشاورزی، شاهد کاهش وردودی دانشجویان در دوره کارشناسی به دانشگاه میباشیم و کاهش ورودی دوره کارشناسی زنگ خطری برای دانشگاه میباشد.تنها راه نجات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ارتقاء آن به دانشگاه جامع و وردود دانشجویان رشتههای مختلف به دانشگاه میباشد. قطعا با ارتقای سطح دانشگاه و قرار گرفتن در کنار دانشگاه های بزرگ و مطرح، به نفع رشتههای کشاورزی دانشگاه خواهد شد.چه عاملی باعث شدهاست که مسئولین دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی در این مدت در برابر پیشرفت و ارتقاء سطح دانشگاه مقاومت کنند؟ و مرکز استان را از نظر جایگاه علمی عقب نگه دارند باید مورد بررسی قرار گیرد.