به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه به نقل از فارس ، حسن مکرمی صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تعادل و تناسب در مواد غذایی رعایت نمیشود و در استان مازندران از لحاظ چاقی و بیماریهای قلبی عروقی بالاترین رقم را در کشور داریم.
وی بیان کرد: البته باید سعی شود که مواد غذایی از جمله برنج با شناسنامه باشند و در این راستا اکنون حدود ۷۰ کارگاه برنج در مازندران شناسایی و دارای شناسنامه شدهاند و رتبه نخست برای بستهبندی و هویتدار کردن برنج را دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این جلسه گفت: برنج کارخانه باید سری ساخت داشته باشد و قدم اول این است که زمین شالیزاری باید شناسنامهدار باشد و نیاز به همکاری بینبخشی با جهاد کشاورزی یا صنعت، معدن و تجارت داریم.
این مسئول بیان کرد: سال گذشته فقط ۱۰۰ میلیون تومان هزینه برای آزمایش محصولات کشاورزی از جمله گوجهفرنگی، سیبزمینی و برنج داخلی و خارجی هزینه شد که برخی آزمایشات نیز در خارج از استان انجام شده است.
مکرمی درباره لوازم آرایشی و بهداشتی ادامه داد: این کالاها نیز چون مستقیم وارد دستگاه گوارش نمیشود، شاید این دقت کمتر صورت میگیرد لذا خبرنگاران میتوانند از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان اطلاعات کسب کنند و اگر مشکلاتی وجود دارد را به اطلاع جامعه برسانند.
وی بیان کرد: بیش از ۴۰۰ کارخانه مواد غذایی در مازندران داریم که بهصورت دورهای از آنها بازدید و تست گرفته میشود و اگر مشکلی در محصولات آنها وجود داشته باشد کارشناسان مواد غذایی تمام شهرستانها پیگیری کنند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بهداشت فردی باید تبلیغات بیشتری صورت گیرد، همچنین بهداشت تغذیه و بهداشت روان نیز از جمله شاخصهای سلامت هستند که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
حسین سلطانتویه اضافه کرد: ۱۴ بسته بهداشتی توسط پزشکان خانواده در مازندران در حال انجام است اما با این اوصاف، نیاز به همکاری قشر خبرنگار داریم تا چالشهایی را که در حوزه سلامت داریم را بیشتر شناسایی و برطرف کنیم که ابتدا تفاهمنامهای با صدا و سیمای مازندران انجام شده است.
وی بیان کرد: خبرنگاران میتوانند با توجه به نقاط تاریک در حوزه سلامت، با نگاه سلامتمحور مسائل را عنوان کنند و راهکار دهند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: خبرنگاران میتوانند در بخش غذا، دارو و مواد آرایشی و بهداشتی و آموزشی کار کنند و با تقسیمشدن به گروههای مختلف، بهصورت تخصصی فعالیت داشته باشند.
در این جلسه خبرنگاران نیز پیشنهادات خود را برای کمک به بیان چالشها و ارائه راهکارها در حوزه سلامت و ایجاد تعامل و هماندیشی با دانشگاه علوم پزشکی بیان کردند.