پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

لایروبی رودخانه های شرق مازندران شاید وقتی دیگر

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایرنا، این درحالیست که براساس مصوبه ستاد ساماندهی رودخانه‌ها که به ریاست استاندار مازندران چند روز پس از وقوع سیل سال جاری در سوادکوه برگزار شد، شرکت آب منطقه‌ای استان موظف به اجرایی کردن طرح لایروبی در تمام رودخانه‌های این استان شد.

با گذشت سه ماه از مصوبه ستاد ساماندهی رودخانه‌های مازندران، تاکنون این مصوبه برای رودخانه‌های شرق مازندران (شهرستان‌های نکاء، بهشهر، و گلوگاه) اجرایی نشد و این در حالیست که اداره کل هواشناسی استان نسبت به بارش رگباری باران و احتمال طغیان رودخانه‌ها به خصوص در شرق این استان هشدار داد.

در حالی لایروبی رودخانه‌های شرق مازندران به دلیل آنچه که عدم مشارکت بخش خصوصی از سوی شرکت آب منطقه‌ای اعلام شد، به تاخیر افتاد که ساکنان این شهرستان‌ها به ویژه ساکنان حاشیه این رودخانه‌ها خاطرات تلخی از طغیان این رودخانه‌ها و خسارت‌های جانی و مالی برجای مانده این حوادث دارند.
غبار فراموشی بر طرح لایروبی رودخانه

یک مشاور نقشه برداری لایروبی رودخانه‌های شرق مازندران می گوید: بستررودخانه‌های این منطقه به خصوص نکاء رود مملو از شن و ماسه است و تاخیر در اجرای طرح لایروبی می تواند عواقب ناگواری برای مردم منطقه داشته باشد.

وی که نخواست نامش ذکر شود به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود اینکه نقشه لایروبی رودخانه‌های این منطقه از جمله نکاء رود با پیگیری امور آب چند روز پس از وقوع سیل از سوی مشاوران تهیه و آماده شد، ولی همچنان اجرای طرح به دلیل نامعلومی از سوی مدیریت آب پیگیری نمی‌شود.

وی اضافه کرد: چندین پیمانکار بخش خصوصی برای ساماندهی و لایروبی رودخانه وارد کار شدند، به نظر می رسد موفق به عقد قرارداد با امور آب برای این کار نشدند و طرح نیمه کاره رها شد.

نبود پیمانکار قوی علت عدم لایروبی رودخانه‌های شرق مازندران
معاون بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با تایید عدم اجرای طرح لایروبی در رودخانه‌های شرق مازندران نبود پیمانکار قوی در این منطقه را علت عدم اجرای این طرح طبق مصوبه بیان کرد.

سید جمال موسوی به خبرنگار ایرنا گفت: لایروبی رودخانه‌ها به صورت تهاتر (پرداخت هزینه با مصالح بستر رودخانه) به پیمانکار انجام می شود و در شرق مازندران به دلیل نبود پیمانکار قوی طرح لایروبی به تاخیر افتاد.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی تمام مصالحی که در بستر رودخانه‌های شرق استان وجود دارد، نیاز به جمع آوری ندارد و باید بخشی از این مصالح در نقاطی از بستر جابجا شود و مازاد از سوی پیمانکار خارج شود و بابت دستمزد و هزینه محاسبه خواهد شد.

موسوی خاطرنشان کرد: براساس هشدار هواشناسی، مدیریت بحران شرکت آب منطقه‌ای مازندران نیز به حالت آماده باش قرار گرفت و تمام امکانات و تجهیزات سازماندهی شد تا در صورت نیاز بتوانیم برای جلوگیری از طغیان رودخانه استفاده شود.

وی ابراز امیدواری کرد تا طرح لایروبی رودخانه‌های شرق مازندران تا پایان نیمه اول سال جاری خاتمه یابد و بستر مطمئن برای حاشیه نشینان ایجاد شود.

مازندران افزون بر ۱۲۰ رودخانه با ۶ هزار کیلومتر حریم جریان دارد و طبق آخرین آمار حدود ۸۰ درصد از این حریم مورد تجاوز قرار دارد.

سیل مخرب اسفندماه ۹۷ و فروردین ماه ۹۸ که براثر طغیان رودخانه‌ها ایجاد شد حدود ۱۸ هزار میلیارد ریال به واحدهای مسکونی، مزارع کشاورزی و تاسیسات زیربنایی دولتی در استان مازندران خسارت وارد شد.

۶۹۸۲
/ ‏۱۸۹۹

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.