یک تولید کننده گلهای زینتی گفت: مهمترین چالش در حوزه پرورش گیاهان زینتی سیستمهای بانکی است که مانعی بر سر راه صادرات این محصولات خواهد بود.
سید محمد عباسزاده که چندین سال است در حوزه پرورش و تولید گلهای ارکیده به صورت بذر در نوشهر فعالیت دارد در گفتوگو با ایسنا در مورد فعالیت خود، اظهار کرد: مهمترین فعالیت ما در این چند سال تولید و پرورش گلهای ارکیده به صورت بذر با استفاده از دانش روز دنیا در ازمایشگاه های مجهز بوده است.
وی با بیان اینکه کیفیت تولیدی این گلها به قدری بالا بوده که حتی سفارشاتی از کشورهای خارجی مانند ایتالیا را داشته است، تصریح کرد: به دلیل فاصله دانشی بسیار بین ما و تولیدکنندگان برتر گل در جهان و نبود اعتبارات و امکانات کافی بحث صادرات در حال حاضر امکان پذیر نیست.
این تعاوتی دار برتر مازندران با بیان اینکه سیستمهای بانکی سد راه تولیدکنندگان گلهای زینتی برای ورود به حوزه صادرات شده است، گفت: اگر دولت به این حوزه توجه نشان دهد و اعتبارات مناسب با بهره کم در اختیار تولیدکنندگان بگذارد شاهد اشتغالزایی در خور توجهی خواهیم بود.
عباس زاده با اشاره به اینکه مازندران قابلیت صادرات ارکیده را دارد، یادآورشد: صادرات مستلزم تولید انبوه و مستمر است اما با وجود گلخانه های سنتی و کمبود اعتبارات نمی توان این ریسک را پذیرفت.
وی افزود: صادرات ارکیده در گام اول نیاز به دانش روز و داشتن گلخانه و آزمایشگاههای صنعتی مطابق متدهای روز دارد.
این تعاوتی دار برتر مازندران با بیان اینکه اگر امکانات مناسب در اختیار تولیدکنندگان صنعتی ارکیده قرار گیرد با یک دهم قیمت بذر وارداتی میتوان بذرهای با کیفیت داخلی تولید کرد، گفت: برای اشتغالزایی و کسب درآمد و رونق اقتصادی باید به اشتغالهای جدید و ارزآور توجه شود که پرورش گل و گیاه یکی از آنها است.