پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

“قزل‌آلای رنگین‌کمان عاری از بیماری” به تولید انبوه رسید

0

فاز نخست طرح کلان ملی تولید «ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان عاری از بیماری (SPF)» با سفر معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور به تنکابن به بهره‌برداری و تولید انبوه رسید.

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در سفر یک روزه به غرب استان مازندران، با همراهی استاندار و مسئولان محلی در مرکز تحقیقات ماهیان سردابی نخستین فاز طرح کلان ملی تولید انبوه «ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان عاری از بیماری(SPF)» را افتتاح کرد. با اجرای این طرح کلان ملی برای نخستین بار در کشور پایلوت نیمه‌صنعتی الگویی تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان به راه‌ افتاده است. 

در این پایلوت اصول زیست‌محیطی و ایمنی زیستی به طور کامل رعایت شده است.

همچنین امکان تولید و فرآوری گله ماهیان «مولدین پایه» شناسنامه‌دار که سلامت بالایی دارند، فراهم شد.

ذخایر ژنتیکی «تخم چشم‌زده» و «بچه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان بارور» با سلامت بالا و دارای شناسنامه ژنتیکی، دستاورد دیگری است که با اجرای این طرح کلان ملی فناوری برای کشور به ارمغان می‌آید. 

اجرای طرح کلان ملی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان عاری از بیماری (SPF)، با همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی و استانداری مازندران در قالب طرح کلان ملی از مهرماه ۹۴ توسط مرکز تحقیقات ماهیان سردابی کشور، اجرایی شد و اکنون نخستین فاز آن به مرحله اجرا رسیده است.

با فناوران مستقر در مرکز رشد نوشهر

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در نخستین بخش از سفر یک روزه به استان مازندران، به «مرکز رشد واحدهای فناور نوشهر» رفت و با فعالان فناور مستقر در این مرکز به گفت‌وگو نشست.

در مرکز رشد واحدهای فناور نوشهر، بیش از ۳۰ واحد فناور استقرار دارند که در زمینه‌های نفت و گاز، محصولات پلیمری، دستگاه‌های بسته‌بندی صنایع دستی، طراحی و ساخت یدک‌کش‌های کامپوزیتی صنعتی و کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، شبیه‌سازها، تولید گاز از زباله‌های شهری و فاضلاب‌ها، طراحی و ساخت شناورها و خدمات فعالیت می‌کنند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور همچنین در بازدید از مرکز رشد واحدهای فناور تنکابن، درباره تازه‌ترین دستاوردهای فعالان فناور این مرکز، نیازهای آنان و برنامه‌های آینده، با فعالان فناور مستقر در این مرکز گفت‌وگو می‌کند.

فناوران این مرکز رشد که در دانشگاه غیر انتفاعی رودکی استقرار دارد، دستاوردهایشان را در حوزه تولید فرآورده‌های شیمیایی، محصولات دانش‌بنیان پلیمری، تجهیزات تهویه، زیست‌فناوری و استارتاپ‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات به ستاری و همراهان وی معرفی می‌کنند.

ستاری همچنین با شرکت در نشست شورای اداری تنکابن، در جمع استاندار، فرمانداران، دانشگاهیان و فناوران مازندرانی از ضرورت‌های رونق زیست‌بوم نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان  سخن خواهد گفت.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.