ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه(س) و روز گرامیداشت مقام زن و مادر، بر خویش فرض می دانم تا خیرمقدم به قدوم مقدسی بگویم که قداستش، بر قدر و قیمت انسان افزود و به استناد حدیث لولاک، هستی و آدمی را از هلاکت رهانید، کسی که عشق را به جامعه هدیه و عاطفه را به انسان هبه کرد و به واسطه او، فیض و مدد و لطف خدا به بشر، به زیادت رسید و انسان، توانست خداگونگی اش را فارغ از جنسیت و نژاد و سن و اهلیت و زبان، به نظاره بنشیند!
فاطمه ای که حبل الله بود و زمین را به آسمان و فرش را به عرش متصل کرد و نشان داد که آدم خاکی هم می تواند افلاکی شود و زمینیان به مقام کروبیان نایل شوند و این به آن معناست که انسان، قطره ای را می ماند که اگر به دریا اتصال یابد، دریاست و در ذات لایتناهی خداوند، بی نهایت می شود!
فاطمه(س) الگوی بی بدیلی است که اگر شناخته نشود، حق الله پرداخت نشده و به انسانیت ظلم شده است، چرا که انسان با سرمشقی همانند فاطمه(س) که محبوب پیامبر اعظم(ص) و امیرالمؤمنین علی(ع) است، می تواند خود را از منجلاب شیطانی به انقلاب الهی متصل کرده و رهایی اش را در سفینه النجات فاطمی، تضمین کند!
فاطمه(س) درّ گرانی است که با شکار ابعاد سیره رفتاری و شخصیتی اش، می توان فقر فرهنگی جامعه بشری را به مرزی از دارایی و غنای معنوی رساند که در آن قطعاً سعادت دنیا و آخرت انسان دیده می شود و دغدغه همیشگی و آن جهانی آدمی برطرف می گردد!
میلاد فاطمه(س)، میلاد عطوفت ریحانی و لطافت گلشنی است که نظام هستی را از بوی عطر خوش این وجود استثنایی و مطهر، معطر کرده و با پلشتی زدایی و پلیدی افکنی، عیناً پاکی و پاکدامنی به انسان اعطاء می شود و زندگی، رنگ و بوی زهرایی به خود گرفته و در جای جای رفتار آدمی، خدا دیده می شود و این همان زندگی موعود الهی است که انسان بتواند از دنیا، تمتع جسته و مزرعه ای برای آخرت خویش بسازد!
حبّ فاطمه(س) و انس با آن حضرت، مقدمه سعادتمندی انسان است و انیس فاطمه(س)، انسان واقعی است که اگر نیک بنگریم، امام علی(ع) و فرزندان برومندش مفتخر به داشتن چنین مقامی هستند و حتی پیامبر گرامی اسلام(ص) با بوئیدن فاطمه(س)، مدعی بود که بوی بهشت را می شنود و این نشان از مقام الهی فاطمه(س) دارد که بعید است کس دیگری به این مقام رسیده باشد!
چرا که خداوند هم در حدیث لولاک، فاطمه(س) را دلیل خلقت پیامبر اعظم(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و کل عالم هستی اعلام کرده و او تنها زنی است که جبرئیل بر او نازل شده و با او هم کلام می گردید!
فاطمه(س) کسی است که امام راحل در باره او می فرماید: فاطمه(س) زنی است که اگر مرد بود، نبی بود!
فاطمه(س)، عالمه و فاضله ای است که به تعبیر آیه الله جوادی آملی، فقط یک خطبه اش در جمع صحابه پیامبر(ص) به تنهایی، با کل نهج البلاغه، برابری بلاغتی دارد و این نشانه آن است که فاطمه(س) هم به چشمه سار وحی و بلاغت الهی وصل است و اگر نهج البلاغه برادر قرآن است، قطعاً خطبه های فاطمی نیز خواهر قرآن خواهد بود!
همه ولایتمدارها و سربازان ولایت می دانند و به اعتبار همه روایت های معتبر تاریخی معترف اند که شیعه، ولایت خواهی اش را مرهون و مدیون حضرت فاطمه(س) ای است که اول شهیده و بزرگترین شهید ولایت است!
اگر چه روز میلاد حضرت فاطمه(س) بنام روز زن و مادر نامگذاری شده و زهی سعادت به بانوان جامعه ما که برترین عضو نظام هستی را به عنوان الگوی خود پذیرفته اند که از همه جهات برای یکایک بانوان به عنوان زن، مادر، همسر و دختر الگوست، اما نمی توان انکار کرد که شخصیت فاطمه(س)، فراتر از از جنسیت و محصور شدن در قالب زن است و اگر بخواهیم حق فاطمه(س) را ادا کنیم، باید او را به عنوان یک انسان کامل، الگوی همه انسانها و انسانیت بدانیم و روز میلاد با سعادتش را روز انسان بنامیم تا مردها هم از الگوگیری از چنین شخصیت بارزی، محروم نگردند و با تأسی و الگوگیری از سیره فاطمی، بتوانند نبوی، علوی، حسنی و حسینی شوند!
امیدوارم با درک همه ابعاد شخصیت حضرت فاطمه(س) جامعه را از بحران معنویت و اخلاق رهانیده و حرکت تکاملی انسان را تا مرزهای خداگونگی رهنمون باشیم.
در پایان شایسته است تا به واسطه همزمانی این میلاد گرانبهاء با میلاد حضرت امام خمینی(ره) که خود فرزند زهرا(س) و سلاله نبی گرامی اسلام(ص) می باشد، متذکر شویم که امام راحل راه زهرایی شدن را به جامعه امروز نشان داد و طی مبارزات پایان ناپذیر و آشتی ناپذیر با نظام سلطه، نظام ولایی جمهوری اسلامی را در ایران مستقر کرده و آرزوی حضرت زهرا(س) را محقق نمودند و ما باید نیز با الگوگیری از حضرت امام راحل، سیاست سازش ناپذیر خویش را با نظام سلطه جهانی استمرار بخشیده و زیر پرچم ولایت مطلقه فقیه، سرباز ولایت مانده و نگذاریم که دستاورد زهرایی و غدیری امام راحل و شهدای عزیز ما در سقیفه های زمان مصادره گردند!
صادقعلی رنجبر-عضو هیئت علمی دانشگاه-۲۹/۱/۹۳