به گزارش خبرگزاری تسنیم از محمودآباد، غلامرضا تقوی امروز در آئین گشایش سومین نمایشگاه گل و گیاه محمودآباد اظهار داشت: ظرفیتهای بسیار زیادی به مورد در مازندران برای صادرات گل وجود دارد و این امر میتواند مسئولان دولتی را اقناع کند که برای بخش تولید این محصول اهمیت قائل شوند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه گل و گیاه مشغول کار هستند و هفت هزار هکتار گلخانه باز و سرپوشیده در استان وجود دارد که چهار میلیون شاخه و گلدان تولید میکند.
مدیرکل گلخانه گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: محصول کمتری را میتوانیم ببینیم که با ۱۰ لیتر آب یک گیاه تولید شود در حالی که در پرورش گل و گیاه میتوانیم با ۱۰ لیتر آب یک شاخه گل تولید کنیم.
وی پایین بودن سرانه مصرف، بالا بودن ضایعات، بالا بودن هزینه، عدم انسجام بخش تشکلها را برخی از مشکلات این عرصه عنوان کرد و افزود: ارزش ۱۵۰ شاخه گل رز با یک بشکه نفت برابر است.
افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی
محمد اسلامی استاندار مازندران نیز در این مراسم بیان کرد: باید در بخش کشاورزی ایجاد ارزش افزوده بالا را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در بخش کشاورزی یکی از اقدامات مهمی بوده که نیازمند همکاری مردم است چرا که با اجرای این طرح راندمان تولید افزایش پیدا میکند و اگر تولید زیاد باشد دغدغه کشاورزان از واردات برنج را کاهش میدهد.
استاندار مازندران گفت: تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری باید با شتاب و سرعت بیشتری انجام شود و در این راستا جهاد کشاورزی تلاش بیشتری برای اجرای این طرح در روستاها داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با بیان اینکه مازندران در حوزه گل و گیاه نقش برجستهای دارد گفت: در این استان سالانه ۴۹۱ میلیون واحد گل و گیاه تولید میشود که شامل ۱۵۰ میلیون واحد درخت و درختچههای زینتی و ۲۵۰ میلیون واحد گلهای شاخه بریده است که نیم درصد از این تولیدات به خارج از کشور صادر میشود.
وی افزود: مازندران ۸۰ درصد گل و گیاه، ۹۰ درصد مرکبات، ۷۰ درصد کیوی، ۱۰۰ درصد برنج کشت اول، ۷۰ درصد طیور و مرغ و ۵۰ درصد تولیدات شیلاتی خود را به خارج از استان صادر میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: کشاورزی مازندران به عنوان یک رکن فعال و جدی در عرصه اقتصاد، اشتغال، صادرات، امنیت غذایی، نشاط و شادابی استان و کشور در بخشهای مختلف زراعی، باغی، گل و گیاه، دام، طیور و شیلات در جایگاه ویژهای قرار دارد.
/ح