پایگاه خبری چهاردانگه نیوز: سیدروح الله شجاعی کیاسری در صفحه شخصی خود نوشت:
اگر چهاردانگه رو به عنوان نمونه سوء مدیریت در کشور مثال بزنیم بیراه نگفتیم، میخواید از گردشگریاش شروع کنیم؟
مدتهاست که نگاه دنیا به توریسم یا همون گردشگری تغییر کرده و حالا از اون به عنوان یک صنعت پرسود نام میبرند.
واژه گردشگر شاید از زمانی پدید اومد که آدمها دارای تمکن مالی شدند و تونستن از شهر و دیارشون خارج بشن.
برای ما آدمها سر درآوردن از زندگی دیگران، آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم و البته مواهبطبیعی همیشه جذابه.
مردم مازندران به دلیل برخورداری از مواهب طبیعی مانند؛ دریا، جنگل و دشت، شاید نگاهشون به گردشگری کمی متفاوته.
اونها که چشاشون به این مناظر عادت کرده بیشتر علاقهمند هستن، گردش و تفریحشون رو در امکان تاریخی و مذهبی دنبال کنند، البته این برای همه یکسان نیست.
از چهاردانگه فاصله گرفتیم بذارید از چشمهی سورت، این اثر طبیعی که در ۱۰۰ کیلومتری جنوب ساری واقع شده بگم، این جاذبه طبیعی که به اون به وااُ (vaoo) هم گفته میشه از گذشته خاصیت درمانی داشته، جوری که پدر و مادرهای پیر به همراه جوونترها راهی منطقه اروست میشدند و میگفتن اومدیم وااُ.
با توسعه وسایل ارتباط جمعی، خصوصا در ۲۰ سال اخیر این اثر شهرتش همهگیر شده و از اینجا به بعد بود که یک عده نسبت به اون حساس شدن، اهالی منطقه در خصوص مالکیت اون با هم دیگه تنشهای دارند.
از طرفی اداره منابعطبیعی به عنوان حافظ بیتالمال و اداره گردشگری هم متولی ساماندهی امکان تفریحی چند سالی هست که وارد این بازی شدند.
از اونجایی که مدیران ما در کشور عمدتا جزیرهای فکر میکنند هیچوقت در خصوص این اثر تصمیم درستی نگرفتند.
هر از چند گاهی یک سروصدایی میکنند و بعد همه چی طبق روال طبیعی انجام میشه.
در این سالها میزان تخریب خیلی بیشتر شده، مهمترین دلیلش هم بیتوجهی مردم و مسافرینی هست که وارد محوطه چشمه میشن.
گردشگری اگر در دنیا صنعت بهحساب میاد یک علمی پشتش هست، عدهای باسواد اون رو مدیریت میکنند، در کشور ما خصوصا در استان، همه میدونن که گردشگری یعنی همه چی آزاد و رها فقط باید بلیتش رو تهیه کنی!
اما چون خدمات مناسب نمیدیم گردشگر هم رفتارش رو با خدمات میسنجه، پس لگد میزنه به حوضچهها!
حالا برای چندمین بار صحبت از واگذاری به میون اومده، در حالی که تجربه نشون داده چرخه گردشگری در کشور معیوب هست و هر کجا اتفاقی افتاده خود مردم واقعا دلسوزانه اومدن پای کار.
حالا صحبت اجاره ۱۵ ساله این اثر طبیعی به گوش میرسه، طرحی که مخالفین جدی هم داره. اونها معتقدند با اینکار زمینه دستاندازی فراهم میشه!
برای اشنایی با مواهب طبیعت چهار دانگه و دیگر اماکن طبیعی نیاز به دفتر کار در شهر ساری یا جنب ترمینال کیاسر شهر ساری میباشد که در طول هفته سال یا ماه ثبت نام کنند وبا راهنما و وسایل نقلیه چه دولتی چه خصوصی توریستها را به این اماکن هدایت کنند و در طول مسیر ایجاد رستورانها همراه با غذای محلی و پارکهای تفریحی میتواند در جلب گردشگر و رونق اقتصادی برای بومیان موثر باشد اگر نگاه اقتصادی و گردشگر حاکم بر این تفکر باشد منطقه چهار دانگه به بهترین جزیره کشور تبدیل خواهد شد