زمان مناسب برای انجام واکسیناسیون تب برفکی در دام ها
زمان واکسیناسیون تب برفکی ماه های خرداد، مهر و بهمن است و سن مناسب برای انجام واکسیناسیون از ۶ ماه به بالا می باشد
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، یزدانقلی خزایی پول در آموزشی تب برفکی در روستای ولی آباد شهرستان چالوس اظهار کرد: تب برفکی سبب می شود دهان و سم حیوان تاول بزند و این تاول ها پس از مدتی پاره و به زخم تبدیل می شود.
وی ادامه داد: راه های انتقال بیماری، مصرف موادغذایی و آب آلوده به ویروس، تنفس از طریق هوا، جابجا شدن راههای مبتلا به ویروس با دامهای سالم، زیر کفش افراد، ورود محصول دامی آلوده به روستا مثل شیر و گوشت و ترشحات دام های آلوده و بیمار است.
خزایی با بیان اینکه گوشت تازه باید به مدت ۲۴ ساعت در یخچال و یا جای خنک نگهداری شود تا ویروس تب برفکی از بین رود، گفت: بی حالی، تب، ترشحات بینی آبکی، افزایش ترشحات بزاق، ایجاد تاول و زخم بر روی لثه و زبان، بین سم و نوک پستان، لنگش، ریزش آب از دهان از علایم تب برفکی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چالوس افزود: ویروس تب برفکی روی بستر دامداری و فضولات و ترشحات بدن می تواند تا ۴۰ روز زنده بماند.
وی خاطرنشان کرد: زمان واکسیناسیون تب برفکی ماه های خرداد، مهر و بهمن است و سن مناسب برای انجام واکسیناسیون از ۶ ماه به بالا می باشد.
خزایی ادامه داد: از کشتار دام خارج از کشتارگاه باید جلوگیری شود و اگر دامی تلف شد به سرعت دفن و یا سوزانده شود تا آلودگی انتشار نیابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چالوس، وجود آب آهک در محیط دامداری و درصورت بروز سم درد ریختن آهک خشک لای سم دام را ضروری دانست و گفت: شستشوی سم با سم شور و اسپری تتراسایکلین صورت گیرد، استفاده از گلیسیرین ید در صورت دهان درد دام، در صورت تاول در پستان دام استفاده از محلول آب سرد و بتادین به مدت یک دقیقه را از موارد کاربردی در درمان بیماری است.