پایگاه خبری چهاردانگه نیوز:
به گزارش خبرگزاری فارس مازندران، میوه قهوهای رنگ کندس یا همان ازگیل از حدود ۳ هزار سال پیش در جنوب دریای خزر در مناطق گیلان و مازندران در ایران کاشت میشد که این کار از طریق رومیها در بقیه اروپا گسترش یافت.
این میوه که نوع جنگلیاش طعم بینظیری دارد در فصل پاییز رسیده است، شکوفههایش را در فصل بهار میتوان مشاهده کرد، اواخر تابستان میوههای کالش خودنمایی میکنند، اما هم اکنون در شهرستان کلاردشت در کنار میوهها شکوفههای زیبایش را میتوان دید.
ازگیل وحشی یا همان میوهای که در روستاها به آن کندس گفته میشود، درختچهای است خاردار و بومی ایران که در همه جنگلهای شمال ایران و در تمام بلندیهای دامنه جنوبی البرز و مناطق استپی میروید.
به گزارش فارس، این گیاه را در زبان گیلکی مناطق استان گیلان کونوس مینامند، کندس را هم بهصورت شور و هم بهصورت ترشی مصرف میکنند، برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است.
/۸۶۰۴۸/ج