پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

جشنواره مدل موی ایرانی در آرایشگاه‌های شهرستان نور

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایرنا، مدل مو یکی از دغدغه‌های جوانان است که معمولاً هر سال اشکال مختلفی نیز به آن اضافه می‌شود. در سال‌های اخیر با افزایش حضور جوانان در فضای مجازی و بیشتر شدن ارتباط اقشار مختلف جامعه با دنیای مد و فیلم‌های سینمایی خارجی، مدل‌های مختلفی برای اصلاح موی مردان در جامعه باب شده و استفاده می‌شود.

انواع و اقسام مدل‌های منتسب به برخی چهره‌های مشهور دنیای سینما، موسیقی یا فوتبال جهان یا مدل‌هایی برآمده از برخی فرهنگ‌ها و فرقه‌ها طی سال‌های اخیر در جامعه بین جوانان و نوجوانان باب شده است، مدل هایی که بسیاری از آنها چندان با عرف جامعه سازگار نیست و مورد تایید قرار نمی گیرد.

مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور می گویند که به مناسبت آغاز فصل تابستان و پایان سال تحصیلی، این جشنواره را راه اندازی کرده اند تا برای دور شدن نوجوانان و جوانان از مدل‌های غیرمتعارف مو فرهنگسازی کنند.

مقابله فرهنگی با مدل‌های نامتعارف

جشنواره مدل موی ایرانی رویدادی است که به پیشنهاد و با طراحی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور، همراهی اتحادیه آرایشگران مردانه این شهرستان و پشتیبانی اداره صنعت، معدن و تجارت نور آغاز شده و تعدادی از آرایشگاه‌های این شهرستان نیز به این جریان پیوستند.

داوود فلاح رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هدف از برگزاری این جشنواره، ترغیب آرایشگران و جوانان و نوجوانان به استفاده از مدل‌های متعارف موی سر است، گفت: برخی جوانان و نوجوانان ما بدون اینکه آشنایی خاصی با مدل‌های موی غربی داشته باشند، صرفاً برای تنوع مدل‌هایی را انتخاب می‌نند که برازنده آنها نیست. بعضی آرایشگاه‌ها نیز با اجرای این مدل‌های مو به فراگیرتر شدن انتخاب این مدل‌های نامناسب کمک می‌کنند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در شهرستان با برگزاری چنین جشنواره‌ای، ذهن جوانان و نوجوانان و همچنین آرایشگران را به سمت طراحی و ارائه مدل‌های موی متعارف و مناسب فرهنگ ایرانی-اسلامی در جامعه امروز هدایت کنیم.

وی افزود: تا کنون ۱۵ آرایشگاه در شهرهای رویان، نور، چمستان، ایزدشهر و بلده از اجرای این طرح استقبال کردند و به جشنواره پیوستند. با همکاری اتحادیه آرایشگران مردانه نور، استقبال آرایشگاه‌های شهرستان از حضور در این پویش رقابتی و انگیزشی در شهرستان در حال افزایش است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور با اشاره به لزوم توجه به پدافند غیرعامل در همه حوزه‌های اجتماعی گفت: هدف از این جشنواره سوق دادن جوانان و نوجوانان به سمت مدل‌های متعارف و مناسب جامعه ایرانی است. ضمن اینکه آرایشگران نیز می‌توانند با طرح‌هایی خلاقانه و مناسب، در مقابله با تهاجم فرهنگی نقش ایفا کنند.

فلاح یادآور شد: آرایشگاه‌های شهرستان تا پایان تیر ماه فرصت دارند که با فرستادن تصویر مدل‌های اجرا شده روی موی جوانان و نوجوانان، به دبیرخانه جشنواره در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور، در این جشنواره شرکت کنند. پس از آن با حضور کارشناسان داوری مدل‌ها انجام می‌شود و در نیمه نخست مرداد نیز برگزیدگان معرفی خواهند شد که به آرایشگران برتر جوایزی اهدا می‌شود. همچنین از افرادی که مدل‌های برگزیده روی موی آن‌ها اجرا شد تقدیر خواهد شد.
آرایشگاه‌ها به مثابه مکان‌های فرهنگی

فلاح این اقدام را سدی در مقابل شاخه‌ای از تهاجم فرهنگی برشمرد و تصریح کرد: آرایشگاه‌ها صرفاً مکانی خدماتی نیستند. بلکه مکان‌های فرهنگی به حساب می‌آیند و آرایشگران نیز با توجه به هنری که دارند هنرمند محسوب می‌شوند و با این نقش مهم فرهنگی باید بیشتر در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار داشته باشند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به جای اینکه آرایشگران یا مشتریان جوان و نوجوان آن‌ها را با تذکر دادن به سمت استفاده نکردن از مدل‌های غیرمتعارف هدایت کنیم، با این روش انگیزشی، اثرگذاری‌شان در مسائل فرهنگی جامعه را به آرایشگران نشان دهیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: آرایشگاه‌هایی که عضو این جریان شده باشند با نصب یک بنر مشخص شده‌اند. مدل خاصی نیز به آرایشگاه‌ها برای اجرا ارائه نشده و اعلام کردیم مدل‌هایی که صرفاً غربی یا اجرا شده از روی مدل‌های غربی امروز نباشند و با فرهنگ ما مطابقت داشته باشند ارزیابی و داوری می‌شود.

رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه شهرستان نور نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا از برنامه‌ریزی برای جذب تعداد بیشتری از آرایشگاه‌های این شهرستان در اجرای این جشنواره خبر داد و گفت: این اتحادیه حدود ۲۰۰ عضو در سراسر شهرستان دارد که در تلاش هستیم تا برای همه این اعضا اطلاع‌رسانی لازم برای برگزاری این جشنواره را انجام دهیم.
فرهنگ بیگانه لابلای موی جوانان ایرانی

محمد صلاحی افزود: البته پیش از اینکه پروانه فعالیت برای هر آرایشگاه صادر شود نیز به این موضوع که اجرای مدل‌های غربی و غیرمتعارف نباید در دستور کار آرایشگاه‌ها قرار بگیرد تأکید می‌شود، اما در این جشنواره هدف ایجاد انگیزه و تأکید بر ارائه مدل‌های موی مناسب برای جوانان ایرانی است.

وی اظهار داشت: بسیاری از مدل های نامتعارفی که امروز در جامعه می‌بینیم، به خواسته خود مشتریان اجرا می‌شوند و آرایشگران به تنهایی در اجرای این مدل‌ها دخیل نیستند. این مدها معمولاً هر سال به اشکال مختلف دیده می‌شوند. تلاش بر این است که گرایش جوانان به این مدل موها با ارائه مدل‌های زیبای مناسب کاهش یابد.

سال ۱۳۹۳ نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراخوان جشنواره‌ای با نام «هنر دهم» در تهران را منتشر کرده بود که در آن با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی، قرار بود مدل‌های موی مناسب با فرهنگ ایرانی-اسلامی ارائه شود. همچنین مقرر شده بود که با برگزاری این جشنواره ژورنال برترین مدل‌های موی ایرانی رونمایی شود و جشنواره در دوره‌های آتی به صورت ملی و بین‌المللی برگزار شود.

۹۹۲۷/‏۱۶۵۴

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.