خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اجتماعی|با وجود اینکه چند سالی از آبگیری موقت سد گلورد و جابهجایی اهالی روستای رودبار بهشهر روستای زیر آب رفته با آبگیری سد گلورد به روستای جدید رودبار بهشهر میگذرد؛ اما اهالی این روستا همچنان از مشکلات ریز و درشت این جابهجایی رنج میبرند.
طرح جابهجایی روستای رودبار به دلیل آبگیری سد گلورد و خطر وقوع سیل و آب گرفتگی در حالی اجرایی شد که با پیامدها و معضلات فراوان برای زندگی روستاییان همراه بود و آنچنان که اهالی روستا عنوان میکنند؛ آب شرب، مسجد، طرح هادی، زمین ورزشی، اشتغال و بسیاری از مشکلات دیگر از جمله معضلات موجود است، معضلاتی که موجب شد تا ریش سپیدان و بزرگان این روستا در دیداری با فرماندار بهشهر و نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه درمجلس شورای اسلامیبه واکاوی این مشکل بپردازند و چارهاندیشی کنند.
در احداث سد گلورد همه چیز دیده شد مگر مردم
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان روز گذشته در جلسه بررسی مشکلات روستای رودبار بهشهر به عنوان معتمد محلی این روستا که خود از اهالی این روستاست وارد جلسه شد و همچون همیشه با آرامش و طمانینه از مراودات اجتماعی و منافع مردم گفت.
حجتالاسلام نورالله ولینژاد گفت: سد گلورد و آبگیری آن اتفاقخوبیبرای منطقه بوده است اما در ساخت و ساز آن همه امور زیر بنایی و روبنایی دیده شد اما مردم در این طرح دیده نشدند.
وی اظهار کرد: متاسفانه چون در گذشته سیاست تعیین شده و متمرکز وجود نداشت؛ بسیاری از مشکلات روستای رودبار بهشهر با جابهجایی حل و فصل نشده و نواقص همچنان باقی است و موجب نگرانیهایی برای مردم شده است و مردم برای ساخت و ساز، اشتغال و حتی آب شرب با مشکل روبرو هستند.
وی با تأکید بر حفظ منافع مردم افزود: هویت، فرهنگ و اصالت مهمترین داشتههای مردم ما در روستاهاست و این اصالت نباید از بین برود و باید با تعامل برای رفع مشکلاتی که باقیمانده است، اقدام شود و منافع مردم و نظام حفظ شود.
مشکلات رودبار بهشهر همچنان باقی است
حجتالاسلام قنبر اکبری به عنوان معتمد و نماینده روستاییان روستای رودبار و فردی که از ابتدای ساخت و ساز سد گلورد در جریان امور بوده است، در رابطه با مشکلات روستای رودبار بهشهر پس از جابهجایی گفت: بخشی از مشکلات، مالکیت مردمی است که اراضی به آب منطقهای واگذار کردند و به حق و حقوق خود نرسیدند و همچنان چشم به راه هستند و برخی از مشکلات هم عمومی و تعهدات عمومی است.
وی اظهار کرد: تعهدات عمومی کارهای نیمه تمام اجرایی و نواقصی است که بر جا مانده است و همچنان با کوچکترین بارندگی از آب گلآلود استفاده میکنیم، اراضی کشاورزی ما به زیر آب رفت، مسجد نیمهتمام باقیمانده است، طرح هادی نامعلوم است و آبرسانی به مزار شهید و نصب المان شهید که از تعهدات بود به سرانجام نرسید.
این معتمد مردم رودبار خاطر نشان کرد: اشتغال مردم روستا با ایجاد سد به شدت آسیب دید چرا که بخشی از زمینهای کشاورزی به زیر آب رفت و بخشی هم تبدیل به منازل مسکونی در روستای جدید شد و اکنون جوانان بدون زمین و خانه مانده و هیچ راهی ندارند.
حجتالاسلام اکبری ادامه داد: متاسفانه در گذشته و قبل از آبگیری سد به بهانه ساخت و ساز سد و زیر آب رفتن سد از ساخت و ساز در روستای قدیم جلوگیری به عمل آمد و حالا که جوانان در روستای جدید خواهان ساخت و ساز هستند؛ مسؤولان ادعا میکنند که جزء جمعیت نیستید و در بافت جایی ندارند و جوانان ما بدون خانه و اشتغال مناسب سردرگم شدهاند و تنها پدرشان صاحب خانه شدهاند و جوانانی که با پدرشان به بهانه ساخت سد از ساخت و ساز محروم مانده بودند؛ اکنون هم حق ساخت و ساز ندارند.
وی در ادامه با اشاره به آسیبهای فرهنگی که با ساخت سد ایجاد شده است؛ گفت: متاسفانه آسیبهای فرهنگی که با ساخت سد افزایش یافت و باید در این بخش هم کار کارشناسی و زیربنایی انجام شود و جوانان ما بسیار متضرر شدهاند و در کنار آنان خانوادهها آسیب دیدهاند.
رفع مشکلات مردم رودبار نیازمند توجه جدی
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی هم در جلسه بررسی مشکلات روستای رودبار گفت: گلآلود بودن آب شرب روستای رودبار بهشهر از مشکلات مردم در دوران بارندگی است که با توجه به اینکه چشمهای در زیردست چشمه فعلی داریم؛ انتظار است که این چشمهبه صورتدائمی در اختیار مردم قرار گیرد.
غلامرضا شریعتی اظهار کرد: فراهم کردن آب شرب سالم و بهداشتی برای مردم روستای رودبار بهشهر که در کنار سد گلورد قرار دارند و برای آبگیری سد مجبور به جابهجایی و تحمل مشکلات شدند؛ از نیازهای مهمی است که انتظار است با همکاری آب منطقهای مازندران انجام شود.
وی افزود: رفع مشکلات مردم رودبار نیازمند توجه جدی است و نباید اجازه دهیم برخی از مشکلات ، موجب بروز معضلات و مشکلات حادترشود و لذا باید با دوراندیشی و تعامل در این بخش وارد و مشکلگشایی کنیم.
احداث مسجد رودبار، پیوست فرهنگی سد گلورد
فرماندار بهشهر هم با تأکید بر اینکه باید پروژهها با پیوست فرهنگی به بهرهبرداری برسد، اظهار کرد: ساخت مسجد در روستای رودبار بهشهر که به دلیل آبگیری سد و جابهجایی این روستا از مطالبه جدی مردم است، باید به عنوان پیوست فرهنگی سد گلورد با جدیت دنبال شود.
هادی خنجری افزود: تلاش برای فراهم کردن زیرساختها از تأکیدات مهم ما برای روستای رودبار بود و اکنون هم تلاش داریم تا در اجرای طرح هادی، المان شهید، آب شرب و رفع مشکلات در کنار مردم باشیم تا مجریان مربوطه طرح نواقص را برطرف کنند.
وی گفت: پرچم شهید علم انقلاب و نظام ماست و همه ما زیر این علم و پرچم شهید هستیم و اجازه نمیدهیم این علم بر زمین بماند و با همه توان برای رفع مشکلات مزار مقدس شهید، آبرسانی، نصب المان، طرح هادی، اشتغال و رفع نواقص مختلف روستا و همچنین تلاش برای ایجاد فضای ورزشی برای جوانان روستای رودبار بهشهر که از دغدغههای مردم و تأکیدات دهیار این روستاست، تلاش بیشتری انجام شود.
به گزارش فارس، جابهجایی روستای رودبار بهشهر از مکان قبلی به مکان فعلی با همه نارضایتیها و مقبولیتهایی که در بین اهالی روستا وجود داشته است، اجرایی شد و حالا در شرایطی که سد آبگیری شده و روستای قبلی به زیر آب رفته است، نبود زمین کافی کشاورزی، اشتغال، منزل مسکونی برای جوانان، گل آلود بودن آب شرب مصرفی در زمان بارندگی در کنار نبود مسجد و مشکلات فرهنگی و اجتماعی از مشکلاتی است که اهالی با آن روبرو هستند و باید منتظر ماند تا با ریش سپیدی معتمدان و ورود جدی مسؤولان در این امر، مشکلات برطرف شود.
انتهای پیام /۸۶۰۰۲/ج