پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

توپ سرکیسه کنکوری ها در زمین مشاوران تحصیلی

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایرنا، اصطلاح مشاوره تحصیلی این روزها برای بسیاری از فعالان و مشغولان این حوزه به اسباب و دست آویزی برای سرکیسه کردن نوجوانان به سلامت گذشته از ماراتن کنکور تبدیل شده‌است تا بر زخم استرس و ادامه خالی کردن جیب خانواده‌ها برای ورود فرزندان به دانشگاه همچنان بیفزایند.

مراکزی که تا دیروز به برگزاری کلاس‌های آزاد زبان و کامپیوتر می‌پرداختند به یکباره با تبلیغات پرزرق و برق و وسوسه برانگیز اقدام به جذب داوطلبان مجاز کنکور می‌کنند و با وعده‌هایی همچون قبولی تضمینی، بازگشت مبلغ پرداخت شده برای مشاوره در صورت عدم قبولی و همکاری با مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور برای انتخاب رشته در دل داوطلبان مجاز کنکور ۹۸ وسوسه ایجاد می‌کنند، وسوسه‌ای که شاید نتیجه‌ای جز عدم قبولی داوطلبان در رشته و دانشگاه مورد نظر و پرداخت هزینه‌های گزاف ندارد.

این روزها قیمت مشاوره داوطلبان کنکور از حدود ۴۰۰ هزار تومان آغاز می‌شود و تا بیش از ۲ میلیون تومان نیز پیش می‌رود و این درحالی است که مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور بارها اعلام کرده‌اند که با هیچ مرکزی در زمینه انتخاب رشته همکاری نمی‌کنند و اقدام مؤسسات انتخاب رشته آزاد مورد تأیید آنها نیست.

این بازارگرمی در استان مازندران در روزهای اخیر در حالی است که خود آموزش و پرورش اعلام کرده در سراسر استان مشاوران انتخاب رشته این نهاد برای کمک به پذیرفته شدگان کنکور آماده ارائه مشاوره های لازم هستند. این درحالی است که از گوشه و کنار شنیده می‌شود که برخی از والدین حتی پیش از اعلام نتایج اقدام به پرداخت حق مشاوره و انتخاب رشته کرده اند تا برای روزهای ترافیک کنکور در صف نمانند.

نگرانی والدین و دانش آموزان تنها محرکه موسسات کنکوری

کارشناس آموزشی و مشاور تحصیلی نیز در گفت گو با ایرنا گفت: برای برخورد با موسسات کنکوری نباید در بیرون به دنبال مقصر چرخید ، زیرا تنها نیروی محرکه این موسسات باور والدین و دانش آموزان به معجزه آنها است.

محمد مرادی افزود: برخی از دانش آموزان و والدین طوری از فلان مشاور تحصیلی و یا معلم خصوصی کنکور حرف می زنند که بزرگ‌ترین کارتل‌های تبلیغاتی نیز نمی توانند آنگونه ویژگی های یک فرد یا موسسه را نمایش دهند.

به گفته وی ، قدیس سازی از موسسات و مشاوران تحصیلی توسط خود مشتریان ، بزرگ ترین آسیب کنکور است در حالی که همه به دنبال قدرت حاکمه ای برای جمع آوری بساط کنکور هستند.

او با بیان اینکه کنکور در منطق خود آزمونی سالم است، افزود: اما نگاه معجزه گرا به موسسات و معلمان خصوصی بستر خوبی برای سوء استفاده فراهم ساخته است.

این کارشناس، فرهنگ سازی در میان خانواده را تنها راه جلوگیری از مافیای کنکور دانست و افزود: خانواده ها باید به این باور برسند که کنکور رقابتی عادلانه بر اساس لیاقت ، زحمت و شایستگی دانش آموزان است.

 انتخاب رشته را پیچیده نکنیم

مرادی با اشاره به اینکه متاسفانه انتخاب رشته فرآیندی حساب شده از سوی دانش آموزان تلقی شده است، افزود: تخصصی بودن انتخاب رشته روش درستی است ، اما نباید در مورد آن بزرگ نمایی شود.

به گفته این کارشناس ، در گذشته افراد با کمترین امکانات با مطالعه دقیق دفترچه اقدام به انتخاب رشته برای دانشگاه می کردند که امروز با وجود دفترچه های الکترونیکی و امکان ثبت نام در منزل این مسئله بسیار راحت تر شده است.

مرادی همچنین اعلام کرد که هر یک از داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر یا زبان‌های خارجی که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، می‌توانند دفترچه راهنمای انتخاب رشته گروه آزمایشی ذی‌ربط را دریافت کنند. بخش پیوست‌های دفترچه راهنمای انتخاب رشته شامل شرایط و ضوابط مؤسسات خاص و همینطور آدرس، ضوابط، شرایط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی منحصراً در سایت سازمان قرار دارد که به داوطلبان توصیه می‌شود، برای انتخاب رشته و اطلاع از ضوابط و شرایط مؤسسات نسبت به مطالعه این بخش از طریق سایت سازمان اقدام کند.

استقرار مراکز انتخاب رشته رایگان در سراسر کشور
معاون متوسطه آموزش و پرورش مازندران اعلام کرد: پس از اعلام نتایج کنکور ۹۸ در سراسر کشور از جمله استان مازندران پایگاه های ثبت نام کنکور مستقر می شوند.

اسفندیار نظری با بیان اینکه محل برپایی پایگاه های انتخاب رشته کنکور در ادارات آموزش و پرورش شهرستان و مناطق خواهد بود، افزود: انتخاب رشته در این مراکز با هزینه بسیار پایین انجام می شود که در حدود ۳۰ هزار تومان خواهد بود.

وی گفت که در این پایگاه ها کارشناسان مطلع و خبره و مشاوران رسمی آموزش و پرورش حضور دارند و جای هیچ نگرانی برای والدین و دانش آموزان وجود ندارد.

معاون آموزش و پرورش مازندران پایگاه های آموزش و پرورش را تنها محل رسمی انتخاب رشته قبول شدگان کنکور دانست و افزود: هیچ مجوزی به عنوان مراکز خصوصی مشاوره انتخاب رشته کنکور وجود ندارد.

نظری همچنین از والدین و مردم خواست در صورت مشاهده چنین مراکزی با ادعای رسمی بودن به آموزش و پرورش گزارش دهند.  

وی هدف از برپایی این پایگاه های انتخاب رشته را جلوگیری از سوء استفاده مافیای کنکور برای سرکیسه کردن دانش آموزان و والدین دانست و افزود: حتی دفترچه انتخاب رشته که از سوی سازمان سنجش  منتشر می شود آنقدر گویا است که خود دانش آموز نیز می تواند اقدام به به انتخاب رشته کند.
 
کنکوری ها در دام کاسبان نیافتند
معاون آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه در مجموع استفاه از مشاوران آموزشی برای انتخاب رشته مناسب است، گفت: متاسفانه کاسبان کنکور از این مسئله مطلع بوده و از این نقطه ضعف به خوبی بهره برداری می کنند. 

نظری همچنین افزود: آنچه مشاوران به اصطلاح خصوصی انتخاب رشته بر آن مانور می دهند، فهم درست از راهنمای دفترچه انتخاب رشته است که فقط در ۱۰ صفحه تدوین شده و هر دانش آموزی با کمی حوصله می تواند به راحتی آن را یاد بگیرد.
وی گفت: باتوجه به ظرفیت‌های اعلام شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلبان به راحتی می‌توانند جایگاه قبولی خود را متوجه شوند و نیازی به پرداخت هزینه‌های گزاف برای انتخاب رشته ندارند.

معاون آموزش و پرورش مازندران اظهار داشت: متاسفانه هیچ نظارت و ملاکی برای مبالغ اعلام شده وجود ندارد و صرفا تمامی هزینه های اعلام شده از سوی موسسات خصوصی انتخاب رشته دیمی است.

نظری به داوطلبان توصیه کرد که فقط دفترچه راهنمای انتخاب رشته را مطالعه و با توجه به علایق خود انتخاب رشته کنند و از پرداخت مبالغ گزاف برای انتخاب رشته به مؤسسات آزاد خودداری کنند و در دام سودجویان نیفتند.
// ۱۸۹۹/۹۹۱۹

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.