به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران از تمرکز ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری بر دو محور اصلی ایران ماهر و مسکن دار کردن کارگران خبر داد و گفت: این دو موضوع به عنوان اولویتهای مهم وزارتخانه در سال ۱۴۰۴ دنبال خواهد شد.
علی باقری شامگاه یکشنبه ۲۴ فروردین در نخستین جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران که به میزبانی فنی و حرفهای استان در مرکز آموزش فنی و حرفهای ۲۲ بهمن ساری برگزار شد با قدردانی از تلاش همه دستگاههای در سال گذشته، اظهار کرد: نگاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری، بر نقشآفرینی ویژه دستگاههای اجرایی و تشکلهای کارگری و کارفرمایی در اجرای برنامههای هفته کار و کارگر است.
وی افزود: امسال با شعار وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر برنامههای هفته کار و کارگر در سراسر کشور برگزار خواهد شد و در همین راستا سهم هر یک از دستگاهها و تشکلها در برگزاری برنامهها مشخص شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران به اجرای موفق طرح کالابرگ الکترونیک در راستای توجه به اقشار آسیبپذیر اشاره کرد و ادامه داد: تعامل خوبی با شرکای اجتماعی و نمایندگان مجلس داریم.
باقری با اشاره به ظرفیتهای خوب اقتصادی و اجتماعی در مازندران، خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی باید از کارفرمایان و کارگران حمایت ویژه شود.
وی از آمادگی تعاونگران برای تحقق شعار سال، تصریح کرد: با تشکیل تعاونیها و تجمیع سرمایههای خرد مردم در راستای سرمایهگذاری برای تولید تلاش و گام برداریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با قدردانی از تلاشهای سازمان آموزش فنی و حرفهای مازندران، خاطرنشان کرد: این سازمان همواره در اجرای طرحهای مهارتی در استان پیشگام بوده و امسال با تأکید وزیر، قرار است برنامههای ایران ماهر با جدیت و برنامهریزی بیشتری دنبال شود.
وی تصریح کرد: در نشستهای هماهنگی با وزیر، مقرر شد که در هفته کار و کارگر، مدیران ستادی وزارتخانه در کنار مدیران استانی در برنامههای شهرستانها حضور یابند و در تریبونهای رسمی از جمله مصلای مراکز استان، مباحث تخصصی مهارتآموزی و رفاه کارگران مطرح شود.
این مسئول از تشکیل پنل تخصصی در وزارتخانه پیرامون مسکن کارگری خبر داد و گفت: در این پنل تخصصی که بنده نیز حضور داشتم، بر تسریع در روند خانهدار کردن کارگران تأکید شد و مقرر گردید در سال جاری وزارتخانه لایحهای جامع برای تأمین اعتبار و اجرایی شدن طرح مسکن کارگری به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.
باقری با اشاره به تجربیات استان مازندران در طرحهای مسکن مهر و جهش ملی مسکن، اظهار کرد: این تجربیات در جلسه ارائه شد و بنا شد با جمعبندی کارشناسی از سوی مدیران استانی و کشوری، پیشنهاد نهایی به وزیر تعاون ارائه شود.
وی با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی حداقل حقوق کارگران در سال جاری گفت: این میزان افزایش، نتیجه تعامل و همفکری نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی و همراهی نمایندگان مجلس بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران افزود: هرچند شرایط تورمی کشور بالاست، اما این میزان افزایش در شرایط موجود میتواند تا حدودی بخشی از مشکلات معیشتی کارگران را جبران کند.
این مسئول با اشاره به تدوین برنامههای متنوع هفته کار و کارگر در استان گفت: در این هفته، طرحهای موفق ملی و استانی از جمله طرح کالابرگ الکترونیکی در راستای حمایت از اقشار آسیبپذیر نیز معرفی و بررسی خواهد شد.
باقری با قدردانی از همراهی تشکلهای کارگری و کارفرمایی، افزود: وزارت تعاون در سال ۱۴۰۴ علاوه بر اجرای طرحهای معیشتی و رفاهی، موضوع مهارتآموزی و اشتغال پایدار را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
توسعه مهارت در صنایع و واحدهای تولیدی
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران نیز با اشاره به ظرفیتهای آموزشی این ادارهکل در استان، گفت: در حال حاضر ۵۱۳ نفر نیروی شاغل در ادارهکل آموزش فنی و حرفهای مازندران فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۰۶ نفر بهعنوان مربی رسمی و پیمانی در ۱۸۷ کارگاه آموزشی در قالب ۲۰ مرکز دولتی در سطح استان به ارائه آموزشهای مهارتی مشغول هستند.
سید حسین درویشی تصریح کرد: این آموزشها در چهار شاخه کشاورزی، صنعت، خدمات و فرهنگ و هنر ارائه میشود که عمده آن در رشتههای سنگین فنی از جمله تراشکاری، اتومکانیک، جوشکاری، برق صنعتی، صنایع چوب، تأسیسات و کشاورزی است.
این مسئول افزود: در کنار بخش دولتی، ۳ هزار و ۲۵۳ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای با ۷ هزار و ۶۶۲ مربی در بخش خصوصی استان فعالیت دارند که بیش از ۷۰ درصد آموزشهای مهارتی ارائه شده در حوزه خدمات توسط این بخش صورت میگیرد.
درویشی با اعلام اینکه در سال جدید به دنبال احقاق حق فنی و حرفهای از محل منابع مسئولیت اجتماعی هستیم، تصریح کرد: توسعه مهارت در صنایع و واحدهای تولیدی در اولویت قرار دارد.
وی خواستار ورود جدی برای بهروزرسانی تجهیزات مراکز آموزشی شد و گفت: نگاه ما توجه به قشر کارگری در بخش آموزش و مهارت است تا بتوانیم آموزش رایگان برای کارگران داشته باشیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای مازندران از راهاندازی و فعالسازی مجمع خیرین مهارت استان خبر داد و گفت: با تصویب اساسنامه مجمع خیرین مهارت مازندران و تشکیل نمایندگی در شهرستانها، برای نخستینبار در کشور گلریزان خیرین مهارت در شهرستان آمل برگزار شد و در این مراسم بیش از ۸ میلیارد تومان کمکهای نقدی و غیرنقدی جهت تجهیز کارگاهها و حمایت از آموزشهای مهارتی برای شهرهای محمودآباد و آمل جمعآوری شد.
معیشت کارگران حمایت ویژه میخواهد
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تلاش همه مسئولان باید حفظ حرمت کارگران باشد، اظهار کرد: باید به معیشت کارگران توجه ویژه شود.
نصرالله دریابیگی با اعلام اینکه نماینده کارگران باید در خطبههای نماز جمعه ایراد سخنرانی داشته باشند و مشکلات را بیان کنند، خاطرنشان کرد: جشن روز کارگر باید در شهرهای استان برگزار شود.
وی بیان کرد: افزایش حقوق بازنشستگان براساس ماده ۴۱ قانون کار و تورم سبد معیشت یک خانوار کارگر تعیین شد.
دریابیگی با بیان اینکه همه تلاش ما این است که فاصله بین سبد معیشت و دریافت مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی کوتاه و کمتر شود، اظهار کرد: برای بازنشستگان سطوح بالاتر از دریافت حقوق ۱۰ میلیون تومان ضمن افزایش حقوق، مبلغ ۴۰ درصد متناسبسازی نیز در حقوق اسفندماه آنها لحاظ و ماهیانه پرداخت خواهد شد.
نایبرئیس کانون عالی بازنشستگان کشور ادامه داد: امسال وام بازنشستگان تأمین اجتماعی از ۳۰ میلیون به ۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و مابهالتفاوت اجرای قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان نیز بهزودی پرداخت خواهد شد.
ثبتنام هزار و ۶۰ نفر در جشنواره امتنان از کارآفرینان
مدیر اجتماعی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران از برگزاری سی و ششمین جشنواره امتنان از کارآفرینان، کارآفرینان و کارگران استان خبر داد و گفت: تاکنون هزار و ۶۰ نفر در این جشنواره ثبتنام کردند.
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران، ابوعلی مهدیزاده بازدید از واحدهای کارگری، برگزاری میز خدمت و عیادت از بیماران در بیمارستانهای تامین اجتماعی را تنها بخشی از برنامههای هفته کار و کارگر برشمرد.