پایگاه خبری چهاردانگه نیوز:
سیدحسین رضوانی امروز درباره آخرین وضعیت مازندران در ارتباط با ویروس تب کریمه کنگو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: همه ساله با آغاز فصل گرما و براساس تجربه گذشته بهویژه در غرب استان با نگاه ویژه پوشش این نقاط در دستور کار قرار میگیرد که باتوجه به این مسائل بحث سمپاشی اماکن دامی در دستور کار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه امسال هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان مازندران مشاهده نشده است، افزود: با پیگیریهای بهعمل آمده بیش از ۳ هزار لیتر سم و مواد ضدعفونی کننده برای سمپاشی اماکن دامی و بدن دام درنظر گرفته شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران اضافه کرد: عامل بیماری تب کریمه کنگو گزش کنهای به نام هیالوما بوده که دام زنده دارای بیماری هیچ علامتی ندارد و همین موضوع جز نگرانی است.
این مسوول تصریح کرد: از مهم ترین راههای انتقال این ویروس از دام به انسان، از طریق مصرف لاشه دام مبتلا است که در این راستا لاشه دام بعد از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه باید نگهداری شود.
رضوانی با تاکید بر اینکه شهروندان گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند، خاطرنشان کرد: نگهداری گوشت در سردخانه به مدت ۲۴ساعت و استفاده از دستکش در زمان خرد کردن گوشت نیز از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه دامداران از برداشتن و له کردن کنه روی بدن دام به شدت پرهیز کنند، افزود: دامپزشکان، قصابان، چوبداران ، خانمهای خانه دار و پرسنل بیمارستانها بیشتر از سایرین در معرض خطر این بیماری قرار دارند که تاکید ما رعایت بهداشت فردی و جدی گرفتن هشدارها و توصیهها است.
/۸۶۰۳۴/ع