به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه ساری، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، طهمورث قاسم نژاد مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری طی گفتگویی از برگزاری ششمین جلسه پروژه FFS سیب در روستای خالخیل از منطقه چهاردانگه ساری خبر داد.
در این جلسه غیبی به عنوان مدرس دوره در خصوص راه های مبارزه با آفات سیاه ریشه شامل شته، کرم میوه سیب، سوسک گلخوار، کنه قرمز اروپایی و بیماری کله سیاه سیب مطالبی به شرح ذیل ارائه نمود: در حال حاضر برای مبارزه با شته استفاده از سموم شته کش مانند کونفیدور نیم در هزار یا به صورت استفاده از مایع ظرفشویی یک در هزار توصیه می شود و برای آفت کرم میوه سیب و مبارزه با آن پس از پیش آگاهی می توان از سمومی مانند دیازینون یک و نیم در هزار و دروسبان ۲ در هزار نیز استفاده کرد.
برای آفت سوسک گلخوار و مبارزه با آن استفاده از ابزارهای مکانیکی مانند جمع آوری با دست و یا استفاده از لیوان های آبی رنگ جهت جلب حشره و یا با استفاده از گیاهان تله مانند کلزا (گل کلزا) توصیه می شود.
برای از بین بردن کنه قرمز اروپایی(دو نقطه ای)، از کنه کش هایی مانند آپولو نیم در هزار و یا نئورون یک و نیم در هزار می توان استفاده نمود.
برای مبارزه با بیماری لکه سیاه سیب (بیماری غالب اکثر باغات سیب) استفاده از سم کاپتان ۳ یا ۴ در هزار یا اکسی کلرورمس ۳ تا ۵ در هزار نیز توصیه می گردد. همچنین به منظور کاهش شیوع این بیماری می توان اقدام به جمع آوری برگ های آلوده و دفن آن ها در عمق ۵۰ سانتی متری خاک نمود.
قاسم نژاد در پایان افزود: این پروژه توسط مرکز جهادکشاورزی چهاردانگه و شویلاشت و با مشارکت شرکت خصوصی آبادگران دشت طبرستان با نظارت اداره ترویج و آموزش جهاد کشاورزی شهرستان ساری به اجرا درآمد.