به گزارش ایگاه خبری چهاردانگه، سیدحسین رضایی صبح امروز در گفتوگو با فارس در بهشهر، اظهار کرد: گاز شرق مازندران از خانگیران گلستان و غرب و مرکزی مازندران از شاهرود و آستارا تأمین شده و خط لوله آستارا از جنوب به مازندران میآید و بقیه را از ترکمنستان خریداری میکنیم.
وی با بیان اینکه گاز بهشهر از خط شاهرود و ترکمنستان تأمین و مازاد این گاز به سمت غرب استان فرستاده میشود، افزود: بهشهر در سرشاخه قرار دارد و نسبت کمتری از قطعی گاز به این شهرستان تعلق میگیرد.
رئیس شرکت گاز ناحیه بهشهر تصریح کرد: ایستگاهها، امکانات و نیروهای ما آمادهتر هستند و در مواقع افت فشار گاز، قسمت مرکزی مازندران با چالش بیشتری روبهرو میشود، لذا هر چه صرفهجویی در سرشاخه بیشتر باشد احتمال افت فشار و قطعی گاز در مرکز استان کمتر است.
این مسئول با بیان اینکه اگر خط لوله ۴۲ اینچ کیاسر به مدار توزیع وصل شود حتی دیگر نیازمند گاز ترکمنستان نیستیم، تصریح کرد: در حال حاضر خط لوله کیاسر دارای مشکلاتی است که بخشی از آنها مانند وارد کردن لولههای بیشتر از ۴۲ اینچ به تحریم بازمیگردد و بخشی نیز موانع زیستمحیطی هستند که البته قسمتی از این مشکلات برطرف شده است.
رضایی ادامه داد: در مسیر خط لوله گاز کیاسر نیز بهدلیل برخورد با یک قبرستان قدیمی با میراث فرهنگی به مشکل برخوردیم که اگر این مشکل نیز برطرف شود، خط لوله به نکا میرسد و مازندران دیگر شاهد افت فشار گاز نیست، بر این اساس شاید نیاز به گاز ترکمنستان نیز نباشد.
وی با تأکید بر دوگانهسوز کردن واحدهای خدماتی، تولیدی، درمانی، آموزشی و ادارات، گفت: در سالهای قبل نیز هشدار دادیم و تعداد قابل توجهی از واحدها دوگانهسوز شدند اما همه واحدها از جمله نانواییها و مراکز عمومی باید این نکته را رعایت کنند، زیرا اگر جدی گرفته نشود مجبور میشویم در مواقع بحرانی حتی گاز نانواییها را قطع کنیم.
رئیس شرکت گاز ناحیه بهشهر ادامه داد: آموزش و پرورش باید برای دوگانهسوز کردن مدارس تلاش مضاعفی داشته باشد، همچنین در واحدهایی مانند مرغداریها اگر با افت فشار مواجه شوند، هزینهها و خسارات مالی بسیار زیادی میبینند که در این صورت هیچ مسئولیتی به عهده اداره گاز نیست.
این مسئول با بیان اینکه صرفهجویی و رعایت نکات ایمنی مهمترین راه جلوگیری از بحران احتمالی گاز است، خاطرنشان کرد: بهشهر با احتساب روستاهای تابعه، ۶۰ هزار مشترک گاز دارد و اگر هر خانواده بهشهری فقط ساعتی یکمتر مکعب صرفهجویی کنند طبیعی است که ساعتی ۶۰ هزار متر مکعب گاز ذخیره میشود و در مواقع بحرانی، مجبور به قطع گاز مدارس و نانواییها نمیشویم.
وی در پایان گفت: در فصل زمستان و در هر ۲۴ ساعت، بهطور میانگین حدود ۸۰۰ هزار مترمکعب گاز در بهشهر مصرف میشود که این مقدار در فصل گرما به یکپنجم کاهش مییابد.