پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

افزایش 20 درصدی تولید گل نرگس در مازندران/ اشتغالزایی برای بیش از 5 هزار نفر

0


خبرگزاری فارس ـ سرویس اقتصادی| با آمدن فصل پاییز و رنگا‌رنگ شدن طبیعت، گل نرگس هم از جمله نشانه‌های پاییزی است که در این میان به خوبی خودنمایی می‌کند.

گل نرگس به دلیل عطر و بویی که دارد طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است و همین امر سبب شده که امسال تولید این محصول در مازندران ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کند.

گل نرگس را می‌توان  جز زیباترین و خوشبوترین گل موجود در طبیعت نام برد که در مناطق خاص و با شرایط آب و هوایی مطلوب رشد می‌کند.

آقای شاعری از شهرستان بهشهر که چندین سال است در تولید گل نرگس فعالیت دارد و ۵ هکتار از اراضی خود را به کشت این محصول اختصاص داده است، وی در گفت‌وگو با فارس می‌گوید؛ کشت گل نرگس در مقایسه با سایر محصولات زراعی از دردسر کمتری برخوردار است و دارای منفعت خوبی هم است.

نبود صنایع تبدیلی یکی از مشکلات فعالیت در این زمینه برای تولیدکنندگان است و به همین دلیل مجبور هستند محصول خود را برای فروش به سایر استان‌ها ببرند، این تولیدکننده گل نرگس می‌گوید؛ بازاریابی برای این محصول بسیار مهم است.

شاعری ادامه داد: از ۲۰ آذرماه تا ۴۵ روز پس از آن، زمان چیدن گل نرگس است اما از خردادماه تا آبان‌ماه که زمان برداشت پیاز گل نرگس محسوب می‌شود،پیازها را به تمام کشور ارسال می‌کنیم.

حسین ملایی معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال سطح زیرکشت گل نرگس در استان مازندران ۶۰ هکتار بود که افزایش ۲۰ هکتاری نسبت به سال قبل داشتیم، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۸۰ میلیون شاخه گل نرگس در استان برداشت شود.

وی ارزش اقتصادی گل نرگس در مازندران را ۸۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ۴۸۰ نفر به صورت مستقیم و ۵ هزار و ۲۵۰ نفر به صورت غیرمستقیم در تولید گل نرگس استان فعالیت دارند.

معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران عمده شهرهای قابل کشت گل نرگس را جویبار، ساری، بهشهر، نوشهر، چالوس، آمل و قائم‌شهر عنوان و خاطرنشان کرد: بعد از استان‌های فارس و خوزستان در تولید گل نرگس مازندران سومین استانی است که تولید کننده این محصول در کشور است.

وی اظهار کرد: علاوه بر ارزش اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه اگر حمایت‌های لازم صورت گیرد تا در کشت و فروش گل نرگس، حمل و نقل مناسب گل ها، ایجاد صنایع مناسب فرآوری، اسانس‌گیری از گل‌های تولید شده، جذب گردشگران می‌توان سرمایه‌گذاری زیادی در تولید این محصول در استان شود.

ملایی پرداخت تسهیلات کم‌بهره ۲ تا ۳ ساله به تولیدکنندگان گل نرگس را راهی برای رونق تولید این گل در استان برشمرد و بیان کرد: گل نرگس نیاز به آب ندارد  و بهترین اسانس را نسبت به سایر گل‌ها دارد و اگر بر روی صنایع تبدیلی آن کار شود رونق این گل فروان‌تر خواهد شد.

معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران زمان برداشت گل نرگس را اواخر آذرماه تا نیمه اول اسفندماه اعلام کرد و گفت: نرگس شهلا، فتان و هلندی انواع گل‌های نرگس است که در استان تولید می‌شود.

 /۸۶۰۳۵/ج




لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.