سید حسین درویشی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در تنکابن افزود: غرب استان مازندران به دلیل موقعیت ممتاز گردشگری از ظرفیت بسیار بالای برخوردار است و اداره کل فنی و حرفه استان به منظور اموزش نیروهای هتلها و راهنمای مسافران مرکز اموزشی ویژه این بخش در رامسر ایجاد کرده است.
وی گفت: در این مرکز هم اکنون ۱۵ هنر اموز دختر مشغول آموزش هستند که با جذب ۱۵ هنر اموز پسر در سال جاری تعداد هنرجویان بخش هتل داری در رامسر به ۳۰ نفر می رسند.
مدیر کل اموزش فنی و حرفهای مازندران خاطر نشان کرد: همچنین در مرکز اموزش شهرستان تنکابن نیز ۲۵ هنر آموز نیز در این رشته مشغول اموزش هستند.
درویشی افزود: هنرجویان این مراکز در زمینههای چگونگی برخورد با مهمانان، پذیرش هتل، پوشیدن لباس و. … آموزش میبینند.
وی با بیان اینکه پس از اتمام دورههای اموزش این افراد به انان مدرک معتبر فنی و حرفهای اهدا میشود، اظهار امیدواری کرد که این افراد پس از تکمیل دورههای اموزشی و جذب در مراکز گردشگری بتوانند به گسترش بهره وری صنعت گردشگری منطقه کمک کنند.
مدیر کل اموزش فنی و حرفهای مازندران با بیان اینکه ایجاد و ثبات شغلی دو هدف اصلی سازمان فنی و حرفهای است گفت: به همین خاطر تلاش شده تا با برنامه ریزی مناسب و آموزشهای لازم و به روز به مهارت جویان سطح استان امنیت شغلی انان را فراهم کند ضمن اینکه بخش خصوصی هم میتواند از این ظرفیت به خوبی استفاده کند.
وی گفت: سال گذشته در ۲ بخش دولتی و خصوصی به ۱۶ میلیون نفر ساعت مهارتهای لازم داده شد که از این تعداد سهم بخش خصوصی ۸.۵ میلیون نفر ساعت بود.
وی با بیان اینکه تمامی آموزشها در بخش دولتی به صورت رایگان است، اظهار داشت: در شش ماه نخست سال ۹۷ تعداد ۷۰۰ نفر و در سال ۹۶ بیش از یک هزار و ۲۸۰ نفر مهارت جو وارد چرخه اشتغال شدهاند.
درویشی خاطر نشان کرد: در سطح استان ۲ مرکز آموزش فنی و حرفهای ویژه خواهران در شهرهای ساری و امیرکلا داریم و در سایر مراکز نیز آموزشهای دو منظوره به مهارت جویان ارائه میگردد.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی و آموزشگاههای آزاد عمدتاً در رشتههای خدماتی فعال هستد، تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد شاغلین و فعالان آموزشی در حوزه بخش خصوصی از قشر بانوان میباشند.
به گفته مدیر کل آموزش فنی و حرفهای مازندران، امروزه با رشد و پیشرفت تکنولوژی دامنه مهارت جویی محدود به آقایان یا خانمها نمیشود و تلاش داریم تا آموزشها بر مبنای مشاغل جدید صورت گیرد.
درویشی به ظرفیتهای غرب استان در ۲ حوزه گردشگری و کشاورزی اشاره کرد و افزود: برای تأمین نیاز نیروی انسانی ماهر در بخش گردشگری و هتلداری مرکزی در شهرستان رامسر احداث کردیم اما به دلیل کمبود اعتبار تاکنون تجهیز نشده و تلاش داریم تا این مشکل را هر چه سریعتر برطرف نمائیم.
وی یادآور شد: اگر قرار است که آموزش فنی و مهارتی به موفقیت دست یابد نیازمند به یک گفت و گوی ملی مهارتی و به یک نظام جامع تربیت آموزش فنی و حرفهای در حوزه مهارتی هستیم و باید تمامی دستگاهها در این مسیر گام بردارند.
/۷۵۱۳/۱۶۰۲/۱۸۹۹