پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

آغاز تزریق واکسن کرونای ایران ـ کوبا در بابل/ پیش‌دستی فرزند رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل در دریافت واکسن ایرانی

0


به گزارش خبرگزاری فارس مازندران، مرحله سوم کارآزمایی واکسن ایرانی ـ  کوبایی که بر پایه دانش ساخت واکسن کزاز طراحی و ساخته شد از نظر ایجاد لختگی و عوارض جانبی بسیار ایمن و دارای عوارض کمتری است.

 طبق برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور انجام می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از آن‌ها بوده و سهمیه این دانشگاه تزریق ۳ هزار دوز واکسن به داوطلبان است.

سید فرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل در مراسم شروع تزریق واکسن ایرانی – کوبایی گفت: داوطلبان در گروهای سنی ۱۸ تا ۸۰ سالگی که فاقد بیماری زمینه‌ای هستند، با نظر پزشک این واکسن را دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه تمام واکسن‌های قبلی مراحل مطالعاتی را طی کرده است، افزود:  فاز ۱ و ۲ کارآزمایی واکسن در کشور کوبا انجام گرفته است و این طرح مطالعاتی با ضریب بالا با عوارض کم توانست طرح مطالعاتی خود را با موفقیت پشت سر بگذارد.

جلالی گفت: این واکسن در فاز سوم کارآزمایی بالینی روی بیش از ۴۰ هزار نفر در کوبا و ۲۴ هزار نفر در ایران در هفت استان و هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور از جمله بابل طی ۲۰ روز تزریق می‌شود و پس از ۲۸ روز دوز دوم آن نیز تزریق خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه در بابل به ۳ هزار نفر این واکسن تزریق می‌شود، بیان کرد: کارآزمایی بالینی واکسن پاستور فرصت مناسبی است تا این گروه‌ها ماه‌ها زودتر از موعد مقرر واکسن تزریق کنند.

وی تاکید کرد: افرادی که در کارآزمایی شرکت می‌کنند در اولویت دریافت دوز کامل واکسن کرونا قرار خواهند گرفت.

*۱۵هزار نفر از مردم بابل واکسن کرونا زدند

این مسؤول اضافه کرد: تاکنون  ۱۵ هزار نفر از کادر درمان، سالمندان، جانبازان و بیماران خاص و غیره در این شهرستان واکسن کرونایی که وزارت بهداشت در اختیار این دانشگاه قرار داده بود، دریافت کردند.

وی اعلام کرد: ۱۱ هزار نفر افراد بالای ۸۰ سال در شهرستان بابل زندگی می کنند که از این تعداد حدود ۷۰ درصد واکسن کرونا را دریافت کردند و تزریق  به بقیه نیز در حال انجام است.

جلالی اظهار کرد: وزرات بهداشت تمام تلاش خود را به کار بسته تا واکسن‌های مورد نیاز را وارد و یا در داخل تولید کند، اما برخی محدودیت‌ها از جمله تحریم ها روند تحویل واکسن‌های وارداتی را با تاخیر رو به رو کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این که ۷۰ درصد جامعه باید واکسینه شوند تا ویروس کرونا از اپیدمی خارج شود، افزود: حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان بابل باید واکسن دریافت کنند تا به آمار ۷۰ درصدی واکسیناسیون کرونا برسیم.

گفتنی است، این واکسن، واکسنی نوترکیب با نام کنژوگه است که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شده است که پس از گذراندن موفق فاز یک و دو، وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی شده و تا پس از تایید نهایی در انستیتو پاستور ایران روند تولید و واکسیناسیون عمومی با آن آغاز شود.

به گزارش فارس؛ دکتر جورسرایی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه، اصغری مدیر حراست دانشگاه علوم پزشکی بابل، حبیب زاده‌بیژنی دانشجوی پزشکی دانشگاه و دهقان رضا مدیر گروه جهادی امام رضا (ع) استان مازندران نیز از جمله دریافت‌کنندگان این واکسن در مراسم امروز بودند.

 /۸۶۰۴۸/خ




لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.