حسن پورمقدم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که ۶۰ درصد جمعیت شهرستان نوشهر در روستا در دو بخش مرکزی و کجور زندگی می کنند اظهار کرد: این موضوع باعث شده است به لحاظ کشاورزی ظرفیت خوبی داشته باشد که نیازمند برنامه ریزی و اعتبارات است.
وی افزود: این شهرستان دارای منابع آبی مناسب از جمله ۹ رودخانه دائمی و پنج دهانه چشمه و ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار ارضی باغی و زراعی است، همچنین ۳۲۰ هزار هکتار جنگل و ۲۹۷ هزار هکتار مرتع در دو بخش ییلاقی و قشلاقی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی نوشهر با اشاره به فعالیت دو مرکز خدمات جهاد کشاورزی در این شهرستان گفت: مرکز خدمات ملکار به دلیل وجود کارشناسان و متخصصان مجرب به عنوان مرکز شایسته رتبه اول کشور را دارد.
پورمقدم با تاکید بر این که محور اصلی اقدامات و اولویتهای جهاد نوشهر در بخش مرکزی تولید و توسعه باغات مرکبات و کیوی است تصریح کرد: نبود صنایع تبدیلی مهم ترین دغدغه کارشناسان در رابطه با باغات مرکبات در جهت توسعه و اصلاح مرکبات است.
وی با تاکید بر این که نبود صنایع باغداران را دچار مشکل میکند خاطر نشان کرد: این موضوع دغدغه بیش از ۲هزار باغدار منطقه است زیرا اگر مورد تهدید بلایای طبیعی چون باد و طوفان و برف قرار گیرند پشتوانه ای ندارند.
این مسئول بیان کرد: امسال با تلاش جهاد کشاورزی و ورود یکی از سرمایه گذاران بخش خصوصی پروانه بهره برداری صنایع تبدیلی کیوی و مرکبات در حال اخذ استتا دغدغه ۲ هزار باغدار غرب مازندران کاهش یابد.
پورمقدم از گل و گیاهان زینتی به عنوان یکی از مهم ترین پتانسیلهای نوشهر یاد کرد و گفت: این شهر به عنوان قطب اصلی گل و گیاهان زینتی و بخصوص ارکیده مطرح است و نوشهر می تواند به عنوان پایتخت ارکیده کشور مطرح باشد.
وی با اشاره به تجهیز مرکز قرنطینه در بندر نوشهر در جهت توسعه زراعت برنج به صورت بیولوژیک گفت: اگر آزمایشگاه تجهیز شود می توان واردات و صادرات سالمی داشت.
مدیر جهاد کشاورزی نوشهر با بیان اینکه کجور با ارتفاع ۵۰۰ تا ۲هزار ۲۰۰ متر ظرفیت خوبی جهت پرورش درختان میوه ،کاشت گل های شاخه بریده از جمله رز و نیز گیاهان دارویی دارد اظهار کرد: خاک و آب منطقه کجور آشیانه اکولوژی گونههایی است که شایسته تحقیقات است.
پورمقدم گفت: در بخش کجور باید به کاشت علوفه، توسعه زراعت، پرورش قارچ، تجهیز مرغداریهای صنعتی، توسعه دامداریهای شیری و پرواربندی و همچنین پرورش آبزیان توجه کرد.